Răspunsurile Primăriei Câmpina la întrebările adresate de cititorii noștri în cadrul întâlnirii organizate de CampinaTV.ro

Actualitate (Categoria articolului)

După cum bine știți, la sfârșitul lunii iulie a avut loc prima întâlnire organizată de noi, CampinaTV.ro, cu cititorii noștri, la inițiativa acestora, pentru a discuta depre problemele Câmpinei și relația cetățenilor cu administrația locală. Au fost mai multe subiecte dezbătute atunci și cum la discuții nu a participat niciun reprezentant al Primăriei Câmpina, deși am trimis o invitație și pe adresa acestei instituții, am preluat întrebările cetățenilor și le-am transmis noi mai departe.

Dorim să vă reamintim că, tot la inițiativa cititorilor noștri, astfel de întâlniri vor avea loc lunar, în ultima zi de miercuri a fiecărei luni, de la ora 18.00, în sala mică a Casei Tineretului. Așadar, următoarea întâlnire are loc mâine, miercuri, 30 august. Ușa este deschisă tuturor câmpinenilor, inclusiv celor din administrația publică, iar aleșilor locali am dori să le reamintim că au ajuns în fruntea Primăriei sau în Consiliul Local și datorită voturilor venite din partea celor care citesc CampinaTV.ro. Cititorii noștri sunt alegătorii Câmpinei, așa că poate nu ar trebui ignorați cu atâta ușurință de aleșii urbei. Iar atunci când Primăria Câmpina este solicitată să răspundă la întrebări din partea populației, chiar și prin intermediul nostru, ar trebui să o facă într-un mod profesionist, nu superficial, cu jumătăți de măsură.

Iată răspunsurile Primăriei Câmpina la problemele ridicate de cetățenii noștri:

1. În ce stadiu se află demersul cu privire la înființarea unui parc industrial, în asociere cu o persoană privată, pe locația fostei fabrici 21 Decembrie?
Procedura de înfiinţare a unui Parc industrial pe locaţia fosttei fabrici „21 Decembrie” este suspendată de către proprietarul terenului şi construcţiilor. Informaţia cu privire la scutirea de plata impozitelor locale nu este reală, contribuabilul a achitat în termen legal sumele datorate bugetului local. 

2. Au fost introduse conducte noi de apă pe străzile Bobâlna, Calea Doftanei și Bulevardul Bălcescu, dar firma executantă nu a realizat și racordurile la proprietățile locuitorilor, deși acest lucru era prevăzut în contractul pentru care și-a încasat banii. Acum, HidroPrahova le cere bani cetățenilor pentru realizarea respectivelor racorduri. Care este punctul dvs. de vedere referitor la această situație și ce soluție vedeți pentru rezolvarea problemei?
Contractul pentru realizarea investiţiei a cuprins realizarea branşamentelor până la robinetul de concesiune din dreptul fiecărui abonat. Legăturile între robinetul de concesiune şi braşamentul vechi se realizează de către SC Hidro Prahova SA. Abonaţii care doresc înlocuirea branşamentului vechi, care nu a fost cuprins în proiect şi nici nu a fost deconectat de la reţeaua veche, trebuie să suporte costurile respective. 

3. Pe Strada Muncii din Cartierul Păcuri, după finalizarea lucrărilor de canalizare a fost reparat carosabilul, dar în mod defectuos, astfel că atunci când plouă apa se scurge în curtea unei familii, ca și mizeria din canalizarea nefuncțională. Cum se poate interveni pentru remedierea acestor probleme?
Pe Strada Muncii s-a intervenit în mai multe rânduri pentru repoziţionarea bordurilor din faţa proprietăţilor unde au fost create probleme. Vom dispune efectuarea unei verificări în teren pentru a vedea problemele apărute. Referitor la canalizare, vom face demersuri la SC Hidro Prahova SA pentru desfundarea tronsonului afectat. 

4. Reabilitarea străzilor Calea Doftanei, Bobâlna, Orizontului, Voila. Ați anunțat că ați găsit soluția unei asfaltări într-un singur strat, pentru ca după introducerea canalizării să se finalizeze și reabilitarea carosabilului. Mai este posibilă asfaltarea vreunei străzi în acest an și care sunt rezultatele discuțiilor purtate cu reprezentanții HidroPrahova în acest sens?
Deoarece pe străzile enumerate nu este finalizată o lucrare cu fonduri europene (realizarea canalizării), intervenţia peste o altă lucrare pe acelaşi sector nu este permisă. S-a convenit cu SC Hidro Prahova SA să putem interveni pe Strada Bobâlna şi pe Calea Doftanei, pentru a se putea reabilita aceste străzi în două faze, urmând ca între faze să se finalizeze proiectul început de canalizare pe aceste sectoare. Momentan s-au refăcut temele de revizuire a proiectelor existente din 2015, cu completările făcute de serviciilor de specialitate din ADPP şi Investiţii. Urmează să fie făcută selecţia pe SEAP pentru revizuirea proiectelor cu completarea lor şi realizarea lucrărilor în două faze. 

5. Când estimați că va începe reabilitarea Parcului de la Soldat?
În urma iniţierii a două proceduri de achiziţie, la care nu s-a prezentat niciun operator, s-a reactualizat devizul general şi va fi publicată o nouă procedură.

6. Aveți în proiect, pe termen scurt și mediu, construirea unei săli de sport în municipiul Câmpina? Când estimați că se va finaliza terenul multifuncțional de sport de lângă bazinul de înot?
Terenul multifuncţional a fost finalizat. Se are în vedere construirea unei săli de sport prin Compania Naţională de Investiţii la Şcoala Gimnazială „Ion Câmpineanu”. 

7. V-ați gândit să luați o măsură similară celei aplicate de Primăria Cluj și să solicitați unităților de învățământ să permită accesul copiilor la joacă pe terenurile de sport și în timpul vacanței?
Putem solicita unităţilor de învăţământ permiterea accesului copiilor pe terenurile de sport, cu luarea tuturor măsurilor de supraveghere a activităţilor pe teren şi efectuarea curăţeniei şi îngrijiirii acestora. 

8. Cititorii noștri se plâng de lipsa unui ștrand în municipiu. Cunoscând faptul că singurul ștrand public este cel de la Casa Tineretului, vă rugăm să ne spuneți dacă a fost realizat sau este în curs de realizare studiul de fezabilitate pentru modernizarea acestui ștrand?
Conducerea Casei Tineretului a alocat suma de 40.000 lei pentru un studiu de fezabilitate. Acum se desfăşoară faza de execuţie a studiului de fezabilitate petru modernizarea ştrandului.

9. Activitatea Poliției Locale este un alt motiv de nemulțumire. Este vorba despre faptul că agenții locali sunt văzuți foarte rar patrulând prin oraș și despre faptul că unii dintre ei se comportă sfidător în relația cu cetățenii sau efectiv nu se deplasează la unele solicitări. Primăria Câmpina este mulțumită de activitatea Poliției Locale?
În ultimii doi ani de activitate, Direcţia Poliţia Locală a triplat numărul sancţiunilor ca urmare a intensificării activităţilor de patrulare şi a atitudinii ferme, care uneori poate părea sfidătoare, a poliţiştilor locali. Activitatea agenţilor din teren este verificată periodic, reacţia acestora fiind consemnată de fiecare dată şi nu există nicio sesizare căreia să nu i se fi dat curs, în limita competenţelor legale. 

10. Lacul Curiacul, pentru modernizarea căruia s-a alocat o sumă importantă, este acum o zonă superbă, dar foarte urât mirositoare din cauza reziduurilor petroliere care apar periodic pe luciul apei, dar și din cauza unei canalizări care se deversează aici. Mai ales acum, în perioada verii, mirosul este insuportabil și vă rugăm să ne credeți că nu exagerăm cu nimic. Care ar fi soluția pentru această situație și de unde vine acea canalizare care poluează apa și aerul?
În Lacul Curiacul nu sunt reziduuri petroliere, sunt produse chimice rezultate din descompunerea nămolului în lipsa oxigenului de pe fundul lacului, conform scrisorilor primite e la SC Hidro Prahova SA nr. 8321/23.03.2017 şi 17898/18.07.2017. 

11. Când vor începe lucrările pentru introducerea semaforizării în cele trei intersecții pentru care ați realizat documentația necesară și ce alte intersecții mai aveți în vedere pentru semaforizare? De exemplu, intersecția străzilor Constantin Stere și Conductelor este în planul dvs.?
Este iniţiată procedura de achiziţie. Se depun oferte până pe 04.09.2017.

4034 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Enache Ruxandra 29.08.2017 18:08 Canalizarea de pe str.Muncii este nefuncțională întrucât aceasta nu a fost finalizată câtă vreme nu are unde se scurge.Ce să desfunde?!!

Actualitate

1282 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

744 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

308 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

349 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.