Primarul Alin Moldoveanu, despre problemele legate de infrastructura rutieră a Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Una dintre principalele probleme ale municipiului Câmpina - infrastructura rutieră a fost subiectul emisiunii la care l-am avut ca invitat pe primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au pornit, evident, de la Calea Doftanei, acolo unde se desfășoară mai multe tipuri de lucrări – de canalizare, apă, reabilitare carosabil și trotuare. Vă reamintim că lucrările de canalizare și cele de schimbare a conductelor de apă sunt realizate cu fonduri europene, prin HidroPrahova, iar reabilitarea străzii este o lucrare a Primăriei Câmpina.

Vestea bună dată de primarul Alin Moldoveanu este aceea că s-a finalizat lucrarea de introducere a conductei de canalizare pe toată Calea Doftanei, până dincolo de intersecția cu Strada Dealului, punctul terminus al investiției. La canalizare mai trebuie realizate branșamentele la proprietățile cetățenilor pe ultimul tronson, de la intersecția cu Strada Voila până la intersecția cu Strada Dealului.
Lucrarea la rețeaua de apă (schimbare conducte și realizare branșamente) a ajuns până la intersecția cu Strada Voila. La lucrarea de reabilitare a drumului se pregătește terasamentul pentru asfaltare între intersecția cu Strada Târgu Mureș și intersecția cu Strada Târnava Mare.  
Vestea mai puțin bună este aceea că lucrările vor mai dura aproape două luni, asta în cel mai fericit caz, dacă vremea va permite și dacă nu apar alte probleme.
Știm cu toții că anul trecut nu s-a lucrat o parte din primăvară și toată vara și s-a ajuns la o întârziere de mai bine de trei luni. În ultima perioadă s-a recuperat mult. Eu sunt conștient de disconfortul creat celor care locuiesc în zonă, societăților comerciale care își desfășoară activitatea în zonă, dar și celor aflați în tranzit spre localitățile învecinate. Îi înțeleg pe oameni, dar în același timp îi rog să mai aibă puțină răbdare pentru că lucrurile se mișcă din ce în ce mai bine. Nu cred că la finalul lunii august vor fi gata aceste lucrări, dar la finalul lunii septembrie trebuie obligatoriu să fie gata! Vreau, totuși, să le reamintesc cetățenilor că am reușit să convingem HidroPrahova să reabilităm și rețeaua de apă, dacă tot se lucra la canalizare. Altfel, anul viitor, în toamnă, trebuia să spargem iar strada ca să schimbăm conductele de apă, a afirmat primarul Alin Moldoveanu. (video)

În Câmpina există și alte străzi cu probleme, multe străzi, în special cele afectate de devierea traficului în perioada în care Calea Doftanei este blocată. Dar nu numai acestea. La ultima ședință a Consiliului Local, la rectificarea bugetară, am alocat 600.000 lei din veniturile noastre proprii pentru repararea străzilor cu covoare asfaltice. Prioritare vor fi străzile afectate de devierea traficului pentru această investiție – Calea Doftanei, pe care am preluat-o cu mare cântec! Avem acești bani, urmează procedura de licitație, a spus primarul Alin Moldoveanu. (video)
Referitor tot la infrastructura Câmpinei, Alin Moldoveanu a menționat faptul că din proiectul vechi al HidroPrahova cu fonduri europene (cel întrerupt în 2015 și reluat la finalul lui 2019, după fazarea proiectului) mai sunt 23 de străzi pe care trebuie introdusă rețeaua de canalizare. Iar în privința celui de-al doilea proiect - ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Prahova” – Câmpina figurează cu reabilitarea rețelei de apă pe 179 de străzi și reabilitarea rețelei de canalizare pe 27 de străzi (care nu au fost incluse în primul proiect). Valoarea totală a proiectului este de 350 milioane euro, din care 24,4 milioane euro este suma pentru lucrările de la Câmpina. Implementarea acestui proiect ar putea începe în toamna anului viitor.

7045 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cornelia 30.07.2021 18:14 Am văzut de dimineață un reportaj din India . Indienii au făcut un pasaj subteran pt circulația pietonilor, peste care trecea calea ferată, în cinci ORE !!!! Ați auzit ??? În CINCI ORE !!!
  • Răducu Fanuta 31.07.2021 10:27 Pe str. Câmpului unde locuiesc, s-a făcut o trecere de pietoni la mijlocul străzii:nu era mai cinstit și mai normal să se facă și la intersecții unde sunt niște magazine?Asta nu este numai părerea mea,este părerea mai multor locuitori de pe această stradă;Mulțumesc!
  • Dragos 31.07.2021 10:27 Aveți idee care este raportul între populația Campinei și populația Indiei? Sau dintre Campina și Delhi, de exemplu?

Actualitate

2795 vizualizari
26 oct. 2021 20:54

Poliția Locală Câmpina a împărțit gratuit măști de protecție și o informare cu măsurile de protecție sanitară care trebuie respectate

5.000 de măști de protecție sunt distribuite gratuit de Primăria municipiului Câmpina, prin Poliția Locală. Marți, 26 octombrie, a avut loc o primă acțiune de acest gen, fiind avute în vedere zonele centrelor comerciale, ale piețelor, precum și stațiile de transport public.

2248 vizualizari
26 oct. 2021 18:42

Un bărbat din Brebu a fost prins băut la volan pe Calea Doftanei, din Câmpina

Luni, 25 octombrie, în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina au oprit pe Calea Doftanei, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, un autoturism care circula din direcţia Străzii Ecaterina Teodoroiu spre Strada Bogdan Petriceicu Hasdeu.

Alte stiri recente

1695 vizualizari
26 oct. 2021 22:16

Societatea AVEURO International Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Fabrica de microbuze AVEURO International Câmpina angajează mai multe categorii de personal, după cum urmează:

184 vizualizari
26 oct. 2021 12:16

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin construirea unei grădinițe în Municipiul Câmpina”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agentia pentru Protectia Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul ”Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin construirea unei grădinițe în Municipiul Câmpina”, propus a fi amplasat în Câmpina, Str. Uniunea Europeană, nr. 3.