Probleme grave la stația de epurare a Câmpinei. Unul dintre bazinele noi, construite cu fonduri europene, s-a dislocat și fisurat

Actualitate (Categoria articolului)

Modernizarea stației de epurare de la Câmpina este o investiție cu fonduri europene, în cadrul proiectului "Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare din județul Prahova", derulat prin HidroPrahova. O investiție importantă, de aproape 8 milioane euro. Iar la această investiție au apărut probleme mari. Apele freatice au ridicat cu mai bine de un metru unul dintre bazinele noi, construite anul trecut, dislocare ce a dus la fisurarea bazinului. Structura de rezistență a bazinului este, practic, compromisă. Cel mai probabil, acest lucru s-a întâmplat din cauza unor erori grave de proiectare și execuție.

Conducerea HidroPrahova ne-a confirmat problemele apărute la stația de epurare de la Câmpina. "În urma inspecției efectuate pe șantierul unde se construiește stația de epurare, a fost constatată o deplasare pe verticală a bazinului biologic. Pentru remedierea situației, antreprenorul a luat măsuri imediate și, totodată, va întocmi un plan de măsuri pe termen lung, ce va permite eliminarea riscului repetării acestui fenomen. De asemenea, Inspectoratul Județean de Construcții Prahova a fost informat în legătură cu această situație", este răspunsul HidroPrahova la întrebarea noastră legată de problemele de la stația de epurare. 

Construcția stației de epurare a început în primăvara anului trecut, la aproape doi ani de la semnarea contractului de execuție cu asocierea de firme care a câștigat licitația - Passavant Roediger GMbH din Germania și SC Griro SA București. Termenul de finalizare era 20 august 2015, dar lucrările sunt mult întârziate. Stația de epurare este realizată într-un procent de doar 40%. 

7117 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Erwin 10.02.2016 13:29 Chiar toată lucrările astea cu fonduri europene au probleme? Înseamnă ca cei care le implementează ori sunt foarte prosti, ori foarte hoți!
  • Ion Dandoaselea 11.02.2016 01:53 Erwin, te rog sa ma scuzi ca te contrazic: nu sunt nici una nici alta. Adevarul e ca sunt niste hoti prosti!
  • Mihai Robu 11.02.2016 07:29 Canalizarea se duce în statia de epurare. Dacă statia nu este funcțională nici canalizarea nu va fi funcțională. Timp, bani, nervi consumati degeaba. Noi, cei din Voila, *vă mulțumim*.

Actualitate

702 vizualizari
25 sept. 2022 09:52

Consiliul Local Câmpina va aproba miercuri, 28 septembrie, noua hartă de impozitare. Vlahuță și Buciumului sunt în zona A de impozitare

Miercuri, 28 septembrie 2022, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi fiind stabilirea și delimitarea noilor zone de impozitare. Un subiect sensibil, despre care se discută de ani buni și despre care, cu siguranță, se va mai discuta. Proiectul este inițiat de consilierii Valentin Crețu, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu și Horațiu Zăgan.

408 vizualizari
24 sept. 2022 14:04

Demersuri pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 28 septembrie 2022, se află și o informare privind corespondența purtată de Primăria Câmpina pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei.

Alte stiri recente

106 vizualizari
25 sept. 2022 18:40

Medalii prahovene la Campionatul Național de Bob. Câmpineanca Georgeta Popescu, din nou pe podium

La finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Muscel, acolo unde a avut loc zilele trecute Cupa României la bob, s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Bob.

178 vizualizari
25 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CSC Berceni 7-0

Brezenii se instalează din ce în ce mai autoritar în fotoliul de lider al campionatului județean, după o nouă victorie zdrobitoare - 7-0 cu CSC Berceni.