Momente emoţionante în memoria lui Johan Cruyff la Barcelona - Real Madrid

Sport (Categoria articolului)

Pe 24 martie 2016 s-a stins din viaţă Johan Cruyff, olandezul care a făcut istorie la Ajax şi CF Barcelona, atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din toate timpurile, Cruyff a primit de trei ori în cariera sa "Balonul de Aur". Aseară, la "El Clasico", CF Barcelona - Real Madrid, au fost momente emoţionante în memoria marelui fotbalist.

Au fost mai multe momente care au cinstit memoria lui Cruyff. Jucătorii Barcelonei au avut inscripţionat pe tricouri mesajul "Gracies Johan", acelaşi mesaj fiind afişat pe toate bannerele publicitare care înconjoară suprafaţa de joc, în minutele dinaintea fluierului de start. De asemenea, în tribune s-a afişat un tricou purtând numărul 14, cel purtat de Cruyff la Barcelona, şi mesajul "Gracies Johan", iar în minutul 14 al jocului, întreg stadionul s-a ridicat în picioare şi a aplaudat un minut întreg.
Cruyff avea 68 de ani, iar în cariera sa a jucat la mai multe cluburi, dar la două dintre acestea a făcut istorie, la Ajax Amsterdam (1964-1973) şi la CF Barcelona (1973-1978), După retragere, la aceleaşi două cluburi a fost şi antrenor - Ajax (1986-1988) şi CF Barcelona (1988-1996). A câştigat numeroase trofee, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, având în palmares inclusiv o finală a Cupei Mondiale, cu Olanda, în faţa Germaniei, în 1974, pierdută cu 1-4.
Aseară, în tribuna oficială a celebrului stadion "Nou Camp" s-a aflat şi fiul lui Cruyff, Jordi, alături de preşedinţii celor două cluburi, iar la această ediţia an a "El Clasico" au fost prezenţi în tribune 99.264 spectatori. Partida de aseară s-a încheiat cu victoria madrilenilor cu scorul de 2-1.

5283 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

106 vizualizari
25 sept. 2022 18:40

Medalii prahovene la Campionatul Național de Bob. Câmpineanca Georgeta Popescu, din nou pe podium

La finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Muscel, acolo unde a avut loc zilele trecute Cupa României la bob, s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Bob.

178 vizualizari
25 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CSC Berceni 7-0

Brezenii se instalează din ce în ce mai autoritar în fotoliul de lider al campionatului județean, după o nouă victorie zdrobitoare - 7-0 cu CSC Berceni.

Alte stiri recente

702 vizualizari
25 sept. 2022 09:52

Consiliul Local Câmpina va aproba miercuri, 28 septembrie, noua hartă de impozitare. Vlahuță și Buciumului sunt în zona A de impozitare

Miercuri, 28 septembrie 2022, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi fiind stabilirea și delimitarea noilor zone de impozitare. Un subiect sensibil, despre care se discută de ani buni și despre care, cu siguranță, se va mai discuta. Proiectul este inițiat de consilierii Valentin Crețu, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu și Horațiu Zăgan.

408 vizualizari
24 sept. 2022 14:04

Demersuri pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 28 septembrie 2022, se află și o informare privind corespondența purtată de Primăria Câmpina pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei.