Cătălin Paraschiv, actorul care a renunțat la o carieră deosebită și a ales Câmpina

Social (Categoria articolului)

Cătălin Paraschiv este un actor cu o carieră interesantă, plină de lucruri memorabile, de roluri chiar provocatoare, alături de mari actori români și de nume "grele" din cinematografia internațională. Cu toate acestea, la un moment dat a spus "stop", a renunțat la cariera sa, s-a stabilit la Câmpina, iar de la începutul acestui an organizează cursuri de actorie pentru toți cei interesați. Și s-a demonstrat că sunt mulți cei interesați. Este încântat de Câmpina: "Priviți cerul într-o zi senină! Este de un albastru cum nu am mai văzut în altă parte, nici în România, nici în Europa!”

Cătălin Paraschiv a fost invitatul nostru la o emisiune despre teatru și film, despre mari actori, despre cursurile de actorie pe care le predă, despre Câmpina. L-am rugat pe Cătălin Paraschiv să ne vorbească despre cariera lui și a fost o adevărată provocare, pentru că este extrem de modest și nu-i place să vorbească despre reușitele sale profesionale, deși ar avea cu ce să se laude. Urmărind emisiunea cu Cătălin Paraschiv veți afla ce l-a determinat să se facă actor, cum a intrat primul la Universitatea Națională de Teatru și Artă Cinematografică ”Ion Luca Caragiale” din București, în fața unui juriu în care se aflau Sanda Manu, Olga Tudorache, Dem Rădulescu și Mircea Albulescu, în ce piese a jucat, cum a făcut trecerea de la teatru la film, detalii dintr-o lume în care spectatorii de rând nu au acces. De asemenea, veți afla cum a ajuns să facă parte din distribuția unor filme internaționale, cu vedete precum Jean Claude Van Damme, Steven Segal, Wesley Snipes.
Cătălin Paraschiv ne-a vorbit cu plăcere și despre serialul ”La Urgențe”, produs pentru TVR, în care a jucat alături de Victor Rebengiuc și Florin Piersic Jr. 
A renunțat la o carieră care se anunța promițătoare, dar ”microbul” actoriei i-a rămas ”și pentru că în Câmpina am văzut că lipsește acest gen de petrecere a timpului liber, am zis să încerc să organizez niște cursuri de actorie. Nu am avut așteptări prea mari, dar au fost foarte bine primite și acum deja mă gândesc că vom organiza un spectacol de absolvire a acestor cursuri, un spectacol de teatru adevărat”. La cursurile lui Cătălin Paraschiv s-au înscris aproape 40 de persoane cu vârste cuprinse între 6 și... 64 de ani. O experiență incredibilă, atât pentru elevi, cât și pentru profesor.
O emisiune de urmărit, vă asigurăm!

5727 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1791 vizualizari
23 mai 2022 19:57

Trei concursuri derulate la Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza” au trecut de etapa de jurizare

La Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina se derulează în acest moment nu mai puțin de trei concursuri școlare inter-județene, cu diverse tematici. Zilele trecute a avut loc jurizarea lucrărilor transmise, iar în ultima zi a acestei luni va avea loc festivitatea de premiere.

1590 vizualizari
23 mai 2022 08:10

Proiect internațional la Centrul Cultural pentru Tineret ”Zamolxes” Câmpina

Asociația ”Together” Luxemburg, în colaborare cu Fundaţia ”Zamolxes”, organizează seminarul internaţional "NOH8" în perioada 26 mai – 3 iunie 2022, în Câmpina, la Centrul Cultural pentru Tineret ”Zamolxes”. La acest seminar vor participa 25 de tineri din cinci țări - Luxemburg, Polonia, Slovacia, Turcia și România.

Alte stiri recente

1 vizualizari
24 mai 2022 20:59

Liga A Prahova, etapa a 31-a. Rezultate și clasament

Marți, 24 mai 2022, în cadrul etapei a 31-a din Liga A Prahova, la fotbal, etapă intermediară, s-au înregistrat o serie de rezultate mai puțin așteptate. Iată rezultatele etapei, clasamentul la zi, precum și programul etapei viitoare:

690 vizualizari
24 mai 2022 20:00

O autospecială a Poliției a lovit un motociclist pe DN1, la Nistorești

Cu puțin timp în urmă, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați despre faptul că pe DN1, în zona cartierului Nistorești s-a produs un accident rutier. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că accidentul a avut loc între o autospecială de poliție și o motocicletă.