Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

Social (Categoria articolului)

UPDATE - Ulterior, Ministerul Sănătății a mai adăugat farmacii pe această listă, în Prahova ajungându-se la 58. Din Câmpina, au mai fost incluse pe listă două farmacii Catena - de pe Strada Soarelului și de pe Strada Al. I. Cuza.
Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

Este vorba de farmaciile Dr. Max de la adresele - Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 46C, Complex Kaufland; Bulevardul Carol I, nr. 65, bl. 17C, parter; Strada Soarelui, nr. 3, bl. 11A, parter. Celelalte farmacii din județ sunt în Ploiești (24), Blejoi (2) și câte una în Sinaia, Bușteni, Valea Călugărească și Apostolache.
Anunțul ministerului vine în condițiile în care Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a făcut în ultimele zile mai multe apeluri publice la populație să-și procure cât mai repede pastilele cu iodură de potasiu în contextul bombardării centralei nucleare de la Zaporojie, Ucraina, oraș aflat la mai puțin de 800knm de capitala României, București.
Trebuie suliniat că aceste pastile se pot achiziționa numai pe baza unei rețete eliberate de medicul de familie și numai pentru persoanele de până la 40 ani. În plus, pastilele nu trebuie luate preventiv, ci numai în baza unui mesaj transmis de autorități în cazul producerii unui atac nuclear.

(Foto cu caracter ilustrativ)

1928 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2215 vizualizari
23 sept. 2022 08:12

O nouă clinică veterinară în Câmpina – ORTHOCARE MEDICAL VET. Cu profesionalism și dragoste față de animale

ORTHOCARE MEDICAL VET este o nouă clinică veterinară deschisă în Câmpina de doar câteva zile. Se află pe Strada Milcovului, la nr. 10. Dar ORTHOCARE este mai mult decât o clinică sau cabinet, cum vreți să-i spuneți. În spatele său se află o poveste frumoasă, despre doi tineri plecați din Câmpina la facultate și specializări și care acum au revenit acasă.

1870 vizualizari
22 sept. 2022 19:40

Grădinița ”Iulia Hasdeu” din Câmpina a participat la ”Mobility European Week”

La Grădinița cu Program Prelungit și cu Program Normal ”Iulia Hasdeu” din Câmpina a avut loc miercuri, 21 septembrie 2022, o acțiune în cadrul proiectului european ”Mobility European Week”. Sunt 56 de țări participante, în care s-au desfășurat 1.223 acțiuni, iar la cele 47 de acțiuni din România doar două grădinițe au participat, una dintre ele fiind aceasta din Câmpina.

Alte stiri recente

106 vizualizari
25 sept. 2022 18:40

Medalii prahovene la Campionatul Național de Bob. Câmpineanca Georgeta Popescu, din nou pe podium

La finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Muscel, acolo unde a avut loc zilele trecute Cupa României la bob, s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Bob.

178 vizualizari
25 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CSC Berceni 7-0

Brezenii se instalează din ce în ce mai autoritar în fotoliul de lider al campionatului județean, după o nouă victorie zdrobitoare - 7-0 cu CSC Berceni.