CNAIR, pe DN1 continuă să moară oameni! În lipsa unei autostrăzi, n-ar trebui să i se acorde mai multă atenție acestui drum național?

Actualitate (Categoria articolului)

Tragicul accident produs duminică pe DN1, la km 94, pe raza localității Cornu, a avut drept cauză pătrunderea pe contrasens, după cum informează Inspectoratul Județean de Poliție Prahova. Vă reamintim că trei autoturisme au fost implicate în acest accident, în aceste mașini aflându-se în total, 12 persoane, dintre care două au murit (doi cetățeni olandezi), iar șase au fost grav rănite și transportate la UPU Ploiești. Patru persoane au scăpat nevătămate. Un accident cumplit, la care intervenția a reprezentat o adevărată desfășurare de forțe.

Mobilizarea extraordinară a forțelor de intervenție, în special a celor de la ISU Prahova, a făcut ca în acest caz să nu fie nevoie de activarea Planului Roșu de Intervenție. 26 de pompieri militari cu trei autospeciale pentru descarcerare, cu una pentru transport persoane și victime multiple, o autospecială cu apă și spumă; trei ambulanțe Smurd și o ambulanță TIM (terapie intensivă mobilă) cu echipajele medicale aferente; cinci ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova, cu 12 cadre medicale (medici și asistente); echipajele de poliție care au efectuat cercetările și echipajele care au asigurat devierea și dirijarea traficului prin comuna Cornu, DN1 fiind blocat complet aproape două ore și jumătate - aceasta a fost desfășurarea de forțe despre care spuneam în ceea ce privește intervenția de duminică, 7 octombrie 2018.
Revenind puțin la cauza producerii acestui tragic accident, vă reamintim că un autoturism Nubira (în care se aflau cinci persoane, dintre care patru cetățeni olandezi) a intrat pe contrasens, probabil din neatenția conducătorului auto, după cum spun polițiștii, a acroșat un Volkswagen Passat și a ricoșat apoi într-un Opel, care circula, de asemenea, din sens opus. Nubira și Opelul au fost făcute praf.
Vorbim despre DN1, cel mai circulat drum din România și vorbim despre un accident care a avut loc într-o zonă în care nu există separatoare de sens. Pentru că, dacă ar fi existat, această tragedie nu s-ar fi produs. Și revenim la vechea noastră problemă privind administrarea DN1 de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). În lipsa unei autostrăzi spre Brașov și cu un DN1 extrem, extrem de circulat, nu ar trebui ca acestui drum național să i se acorde mai multă atenție?! Montarea separatoarelor de sens a fost sistată deși mai era nevoie de 9.174 ml de parapete din beton pentru a se acoperi întregul sector al DN1 pe raza județului Prahova, deci inclusiv porțiunea de la Cornu, unde s-au făcut marcajele necesare, dar nu au mai fost montate și separatoarele din beton. La doi pași de această zonă, la km 98, există o altă mare problemă - surparea taluzului dintre DN1 și râul Prahova pe o distanță de 35 m. De doi ani această zonă este restricționată, se circulă pe o singură bandă pe sensul de mers spre Ploiești, dar până acum nu s-a realizat nicio intervenție aici. Zona a fost semnalizată și atât! Așteptăm să se rupă DN1 pentru a lua măsuri? S-o fi gândit administratorul drumului ce ar însemna o asemenea catastrofă?! O altă problemă - intrarea spre Câmpina și Cornu din DN1, o zonă unde se produc multe accidente rutiere. Sunt ani de când se tot vorbește despre realizarea unui sens giratoriu în această zonă, dar au rămas doar vorbele. Se mai face, nu se mai face?
Toate aceste întrebări le-am adresat în scris și CNAIR, Ministerului Transporturilor, Ministerului Afacerilor Interne, Prefecturii Prahova, instituții care ar trebui să fie direct interesate de infrastructura rutieră, de asigurarea condițiilor minime de siguranță, de prevenție. În momentul în care vom primi răspuns, îl vom publica.

Accident grav pe DN1, în zona Cornu. Două persoane au decedat, iar alte șase sunt rănite grav și au fost transportate la spital

6577 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Motoroiu Mihai 09.10.2018 20:14 Păi nu trebuia să se facă și la Floresti și nimica decît vorbe la Banesti tot vorbe.

Actualitate

153 vizualizari
03 mar. 2024 09:36

"Ne considerăm mințiți" în privința respectării legalității la adoptarea bugetului local al Câmpinei

A fost sau nu adoptat legal bugetul municipiului Câmpina? Aceasta este întrebarea și răspunsul ar trebui să fie afirmativ de vreme ce bugetul a avut toate avizele de legalitate. Numai că, două ședințe la rând, în plenul Consiliului Local s-a ridicat problema încălcării unui articol din Legea Finanțelor Publice Locale.

213 vizualizari
03 mar. 2024 09:05

Primim de la cititori. Mizeria dintr-o stație de taxiuri, din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse joi dimineață în stația de taxiuri din apropierea stației de carburanți OMV.

Alte stiri recente

27 vizualizari
03 mar. 2024 12:24

Baschetbalistele de la CS Câmpina, locul 8 la turneul final sub 15 ani

Calificate la turneul final, fetele de la echipa de baschet juniori sub 15 ani a CS Câmpina au participat în aceste zile la competiția găzduită de Sala Sporturilor din Alexandria.

112 vizualizari
03 mar. 2024 11:24

Proiect româno-moldovean pe tema Mărțișorului la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

După cum v-am informat deja, pe 1 Martie 2024, Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina a derulat o activitate foarte frumoasă - ”Mărțișorul, între tradiție, creativitate și Patrimoniul UNESCO”, în cadrul proiectului transfrontalier ”Grădinițele prieteniei”, la care participă unități de învățământ preșcolar din România și Republica Moldova.