Fotograful câmpinean Ionuț Burloiu, printre câștigătorii Festivalului Internațional de Artă Speologică - SpeoARTA 2021

Eveniment (Categoria articolului)

Festivalul Internațional de Artă Speologică este o manifestare culturală de fotografie și film, aflată sub egida Federației Române de Speologie. SpeoARTA reunește în fiecare an speologi și artiști videografi care prezintă, prin fotografie și film, minunata lume a peșterilor. De la an la an, participarea este tot mai numeroasă, iar filmele și fotografiile realizate în peșteri sunt remarcabile. Anul acesta, printre câștigătorii festivalului se numără și un câmpinean - Ionuț Burloiu, care a obținut locul al III-lea cu o fotografie înscrisă la categoria Exocarst (relief carstic).

Ionuț Burloiu nu este la primul premiu. A făcut fotografii în multe țări și a câștigat multe premii, unele dintre fotografiile sale fiind publicate și în prestigioasa revistă "National Geographic". În plus, vă reamintim, el a fost declarat "Fotograful anului" în România, în 2018. 
SpeoARTA este un proiect extrem de complex, care se desfășoară anual în cadrul Congresului Național de Speologie, eveniment care a ajuns la cea de-a 39-a ediție și care reunește personalități ale speologiei, biologi, cercetători etc. Această manifestare se desfășoară de fiecare dată în altă localitate, tocmai pentru promovarea unor zone, unor trasee, unor peșteri deosebite. Anul acesta, evenimentul a avut loc la Brad, în județul Hunedoara. La SpeoARTA participă videografi din țară și de peste hotare, iar lucrările lor trebuie să aibă tematică speologică și carstică. La final, se realizează o expoziție a fotografiilor, prezentată apoi și în alte localități, la diverse evenimente ale 
Federației Române de Speologie.
Felicitări, Ionuț Burloiu, pentru premiul obținut!

2639 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4173 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2699 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

1800 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

2987 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.