Un an de la alegerile locale. Proiectele și... dezamăgirile POL Câmpina

Politică (Categoria articolului)

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au schimbat radical reprezentativitatea politică în administrația publică. Câmpinatv.ro realizează o serie de emisiuni cu reprezentanții partidelor care fac parte din Consiliul Local și încercăm să aflăm ce a fost bine și ce nu a fost bine în acest prim an din noul mandat, cum se văd lucrurile din interiorul partidelor și, bineînțeles, din interiorul administrației locale. Invitatul acestei emisiuni – consilierul local Cosmin Raț din partea Partidului Oamenilor Liberi (POL).

POL este un partid nou pe plan local, un partid mic, dar care a reușit să intre în Consiliul Câmpina la primele alegeri la care a participat. Are doi consilieri locali – Liviu Briciu și Cosmin Raț, acesta din urmă fiind invitatul nostru la emisiunea care a avut ca temă administrația locală în primul an din actualul mandat. Din punctul de vedere al lui Cosmin Raț, începutul mandatului a fost foarte bun la nivelul Consiliului Local. “Asta până prin decembrie 2020, când a avut loc acea faimoasă ședință la care au participat doi lideri de partid (USR și PMP, la prima tentativă de alegere a viceprimarului, n.r.) și efectiv s-au retras toți consilierii din actuala coaliție majoritară. Noi aveam semnale că urmau să se întâmple niște lucruri. Recunosc că noi am avut niște discuții chiar constructive cu PNL și USR, dar dintr-o dată totul s-a dat peste cap și de atunci lucrurile s-au schimbat. S-a format o majoritate, e foarte bine, dar există probleme la nivelul Consiliului Local în sensul că sunt proiecte la care această coaliție vine și spune un hotărâr NU, fără să dea și o explicație. Sunt de acord că oricine poate veni cu un proiect care, poate, nu e bun, se pot face amendamente, poate fi îmbunătățit, dar nu pot accepta să se spună că un proiect nu e bun, fără să se dea și o explicație. Pe mine personal mă deranjează acest lucru!”, a afirmat Cosmin Raț.

Cosmin Raț a mai vorbit despre proiectul POL privind înființarea Centrului Cultural, respins de Consiliul Local; despre piedicile pe care le-a avut la proiectul pe care l-a inițiat împreună cu Valentin Crețu (USR PLUS) privind realizarea unei piste de aeromodelism și a unei piste de karting lângă fostul sat de vacanță; despre birocrația excesivă de care se lovește un consilier local atunci când inițiază un proiect de hotărâre; despre necesitatea unei mai bune comunicări la nivelul Consiliului Local. De asemenea, două subiecte aparte au fost legate de unele proiecte pe care POL le are în vedere pe plan local. “Mie nu mi se pare normal ca din Comitetul Director al CS Câmpina să facă parte consilieri locali, adică oameni politici. Acolo este locul unor oameni de sport și avem astfel de oameni. Ce să căutăm noi acolo unde e locul specialiștilor?!”, a spus Cosmin Raț, care a mai ridicat și problema bazinului de înot didactic, unde “unii copii plătesc și alții nu”. Un alt proiect pe care Cosmin Raț intenționează să-l propună Consiliului Local este legat de introducerea unor tichete de parcare pentru câmpinenii care locuiesc la blocuri, o idee discutată cu asociațiile de proprietari. O inițiativă oarecum controversată, în condițiile în care asociațiile cer bariere la intrarea în parcările dintre blocuri, dar asupra încă se mai poartă discuții. (video)

3378 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

3103 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

6344 vizualizari
16 oct. 2021 12:55

Un an de la alegerile locale. PMP, atac fără precedent la liderul Coaliției de dreapta din Consiliul Local Câmpina

2 comentarii

Adrian Pițigoi - președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) Câmpina și secretar general adjunct la nivel național și Bogdan Ene - consilier local din partea aceleiași formațiuni politice au fost invitații noștri la o nouă emisiune care a avut ca principală temă împlinirea unui an de la alegerile locale. 

Alte stiri recente

1275 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

2432 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.