Gabi Barbu a câștigat procesul cu Primăria Câmpina și a obținut anularea sancțiunilor disciplinare

Actualitate (Categoria articolului)

Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal din cadrul Tribunalului Prahova i-a dat câștig de cauză Gabrielei Barbu în procesul intentat de aceasta Primăriei Câmpina și primarului Horia Tiseanu pentru sancțiunea disciplinară aplicată în iunie 2015. Atunci, Gabi Barbu, fostul șef al Compartimentului Programe de Finanțare, Relații Internaționale și Protocol din Primăria Câmpina, a fost chemată în fața Comisiei de Disciplină și sancționată cu diminuarea salariului de bază cu 10%, pe o perioadă de trei luni, fiind considerată principalul vinovat pentru pierderea finanțării europene de 4 milioane de euro destinată modernizării Liceului Energetic. 

În mod cert vă amintiți povestea aceea urâtă, despre care noi am scris pe larg la momentul respectiv. Vă reamintim pe scurt faptul că municipiul Câmpina a pierdut anul trecut o finanţare de 4 milioane de euro pentru modernizarea Liceului Tehnologic Energetic, cu primarul Horia Tiseanu manager de proiect. Motivul – una din clădirile liceului nu era liberă de sarcină, acolo funcţionând un cabinet medical privat. Primarul nu a recunoscut că ar avea vreo vină în acest caz şi a indicat-o drept vinovat principal pe Gabi Barbu. A chemat-o în fața Comisiei de disciplină, comisie care, bineînțeles, a găsit-o vinovată și a sancționat-o ca atare. Gabriela Barbu a contestat în instanță dispoziția Comisiei de disciplină, iar zilele trecute s-a dat decizia în Dosarul 5549/105/2015.

Instanța a dispus anularea dispoziției de sancționare disciplinară, radierea sancțiunii aplicate în cazierul funcționarului public și restituirea sumelor reținute din salariu cu titlu de sancțiune disciplinară. Decizia nu este, însă, definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Precizăm, Gabi Barbu nu mai este angajată la Primăria Câmpina, ea demisionând în urmă cu câteva luni.

 

4261 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Dandoaselea 24.11.2016 12:40 Buuuun. Justitia si-a spus cuvantul. Sigur ca fiind imaginea primarului in joc decizia va fi atacata cu recurs. Probabil ca Gabi va castiga si atunci. Ce inseamna asta? Ca nu ea este de vina pentru ce s-a intamplat in cauza respectiva.Iar eu -putin in avancronica- stau drept si ma intreb dandoaselea : ce va mai spune 'Cel mai urmarit penal fiu al municipiului' atunci? Bineinteles ca nu va fi de acord cu decizia instantei, va arunca vina in stanga si-n dreapta cum face de obicei. Ca pentru a-ti asuma ceva trebuie sa ai caracter, demnitate, constiinta. Si...(nu mai continui pentru ca m-ar cenzura administratorul site-ului). Dar cu raspunderea? Cu aia cum ramane? Pentru banii pierduti, pentru nerealizarea investitiilor propuse? Pentru ca primarul inca in functie nu simte nici o apasare a vreunei responsabilitati. Desi, dupa ultimele evenimente parca se aude ceva....tic-tac, tic-tac...
  • richard petre 25.11.2016 10:37 Excelent pana acum sa zicem,si totusi populatia orasului ce platesc si suporta toate aceste MIZERII marca Tiseanu trebuie sa afle chiar daca este CAMPANIE ELECTORALA care este adevarul pierderii a 4 mil euro din fonduri europene,neglijenta,nesimtire,lene,SPAGA?Speram ca vom afla dupa decizia definitiva,D-na Barbu are datoria morala fata de locuitori sa informeze ce s-a intamplat .E de inteles prin ce momente a trecut dansa ,de regretat, parca suntem in timpul comunismului sau unei gasti a PNL Campina ?,apropo cine este lider PNL ?e la secret?ce zic consilierii accepta MIZERIA din partid?eu cred ca merita sa piarda in CAMPANIE .PNL Campina accepta toate MIZERIILE primarului de neinteles in dauna progresului orasului.
  • horatiu gigi 25.11.2016 19:50 Si inca ceva,dupa ce se termina sa speram cu bine in favoarea D-nei Barbu,este obligata moral sa-l dea in judecata pe INCULPAT si sa ceara daune morale de .......de euro,are balta peste ,poate in felul asta le taie cheful la DICTATORI pe bani publici.RUSINEEE ... ce distrugeti pe veci doctrina PNL-ista.

Actualitate

77 vizualizari
25 mar. 2023 08:28

Desființarea Pieței, înființarea Centrului Cultural și organigrama primăriei revin pe masa consilierilor locali din Câmpina

Miercuri, 29 martie, de la ora 17.00, Consiliul Local Câmpina este convocat în ședință ordinară.

1028 vizualizari
24 mar. 2023 16:32

HIDRO PRAHOVA SA – Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 24 martie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Legii 458/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Alte stiri recente

335 vizualizari
25 mar. 2023 06:35

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.

466 vizualizari
24 mar. 2023 22:44

Ziua Porților Deschise la Poliția Județeană Prahova și Poliția Municipală Câmpina

Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii și a fost preluat ulterior pe actualul drapel al Poliţiei Române. Anul acesta se împlinesc 201 ani de la înființarea Poliției Române, iar cu această ocazie, vineri, 24 martie, porțile Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Poliției Municipale Câmpina au fost deschise pentru copii.