Gabi Barbu a câștigat procesul cu Primăria Câmpina și a obținut anularea sancțiunilor disciplinare

Actualitate (Categoria articolului)

Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal din cadrul Tribunalului Prahova i-a dat câștig de cauză Gabrielei Barbu în procesul intentat de aceasta Primăriei Câmpina și primarului Horia Tiseanu pentru sancțiunea disciplinară aplicată în iunie 2015. Atunci, Gabi Barbu, fostul șef al Compartimentului Programe de Finanțare, Relații Internaționale și Protocol din Primăria Câmpina, a fost chemată în fața Comisiei de Disciplină și sancționată cu diminuarea salariului de bază cu 10%, pe o perioadă de trei luni, fiind considerată principalul vinovat pentru pierderea finanțării europene de 4 milioane de euro destinată modernizării Liceului Energetic. 

În mod cert vă amintiți povestea aceea urâtă, despre care noi am scris pe larg la momentul respectiv. Vă reamintim pe scurt faptul că municipiul Câmpina a pierdut anul trecut o finanţare de 4 milioane de euro pentru modernizarea Liceului Tehnologic Energetic, cu primarul Horia Tiseanu manager de proiect. Motivul – una din clădirile liceului nu era liberă de sarcină, acolo funcţionând un cabinet medical privat. Primarul nu a recunoscut că ar avea vreo vină în acest caz şi a indicat-o drept vinovat principal pe Gabi Barbu. A chemat-o în fața Comisiei de disciplină, comisie care, bineînțeles, a găsit-o vinovată și a sancționat-o ca atare. Gabriela Barbu a contestat în instanță dispoziția Comisiei de disciplină, iar zilele trecute s-a dat decizia în Dosarul 5549/105/2015.

Instanța a dispus anularea dispoziției de sancționare disciplinară, radierea sancțiunii aplicate în cazierul funcționarului public și restituirea sumelor reținute din salariu cu titlu de sancțiune disciplinară. Decizia nu este, însă, definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Precizăm, Gabi Barbu nu mai este angajată la Primăria Câmpina, ea demisionând în urmă cu câteva luni.

 

4385 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Dandoaselea 24.11.2016 12:40 Buuuun. Justitia si-a spus cuvantul. Sigur ca fiind imaginea primarului in joc decizia va fi atacata cu recurs. Probabil ca Gabi va castiga si atunci. Ce inseamna asta? Ca nu ea este de vina pentru ce s-a intamplat in cauza respectiva.Iar eu -putin in avancronica- stau drept si ma intreb dandoaselea : ce va mai spune 'Cel mai urmarit penal fiu al municipiului' atunci? Bineinteles ca nu va fi de acord cu decizia instantei, va arunca vina in stanga si-n dreapta cum face de obicei. Ca pentru a-ti asuma ceva trebuie sa ai caracter, demnitate, constiinta. Si...(nu mai continui pentru ca m-ar cenzura administratorul site-ului). Dar cu raspunderea? Cu aia cum ramane? Pentru banii pierduti, pentru nerealizarea investitiilor propuse? Pentru ca primarul inca in functie nu simte nici o apasare a vreunei responsabilitati. Desi, dupa ultimele evenimente parca se aude ceva....tic-tac, tic-tac...
  • richard petre 25.11.2016 10:37 Excelent pana acum sa zicem,si totusi populatia orasului ce platesc si suporta toate aceste MIZERII marca Tiseanu trebuie sa afle chiar daca este CAMPANIE ELECTORALA care este adevarul pierderii a 4 mil euro din fonduri europene,neglijenta,nesimtire,lene,SPAGA?Speram ca vom afla dupa decizia definitiva,D-na Barbu are datoria morala fata de locuitori sa informeze ce s-a intamplat .E de inteles prin ce momente a trecut dansa ,de regretat, parca suntem in timpul comunismului sau unei gasti a PNL Campina ?,apropo cine este lider PNL ?e la secret?ce zic consilierii accepta MIZERIA din partid?eu cred ca merita sa piarda in CAMPANIE .PNL Campina accepta toate MIZERIILE primarului de neinteles in dauna progresului orasului.
  • horatiu gigi 25.11.2016 19:50 Si inca ceva,dupa ce se termina sa speram cu bine in favoarea D-nei Barbu,este obligata moral sa-l dea in judecata pe INCULPAT si sa ceara daune morale de .......de euro,are balta peste ,poate in felul asta le taie cheful la DICTATORI pe bani publici.RUSINEEE ... ce distrugeti pe veci doctrina PNL-ista.

Actualitate

1054 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

605 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

175 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

320 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.