Protestele continuă. După "Acolo este țara mea" și tricolorul uman, urmează "steagul UE și revoluția luminii"

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 5 februarie, la Sibiu, peste 20.000 de oameni au cântat "Acolo este țara mea" (video), melodia lui Tudor Gheorghe, devenită imn al protestatarilor. Pe 12 februarie, la București, 60.000 de oameni au format un impresionant tricolor uman. Pe 26 februarie, duminică, în Piața Victoriei, se anunță un nou protest de amploare, de această dată manifestanții intenționând să creeze cel mai mare steag al Uniunii Europene.

"Continuăm în același stil pașnic și creativ, care ne-a făcut remarcați peste hotare. Apărându-ne drepturile, ne apărăm pe noi înșine. România NU este divizată, România este UNITĂ! Duminica aceasta creăm împreună cel mai mare steag al Uniunii Europene", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului "Operațiunea steagul UE și revoluția luminii". Manifestanții vor să creeze din hârtii albastre, luminate cu lanterne sau telefoane mobile, steagul UE și se mobilizează pe rețelele de socializare.
"Călin Popescu Tăriceanu, șeful Senatului, a spus într-un mod indirect că ar fi mai bine să ieșim din UE. Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe, face întâlniri pe ascuns cu ambasadorul Rusiei. Nu știm exact ce direcție își doresc ei pentru România, dar noi, cei care o sa ieșim duminică în Piața Victoriei, dorim să transmitem un mesaj clar pentru Europa", se arată în mesajul postat pe Facebook.

4960 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

961 vizualizari
24 mai 2022 20:00

O autospecială a Poliției a lovit un motociclist pe DN1, la Nistorești

Cu puțin timp în urmă, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați despre faptul că pe DN1, în zona cartierului Nistorești s-a produs un accident rutier. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că accidentul a avut loc între o autospecială de poliție și o motocicletă. 

2249 vizualizari
22 mai 2022 19:04

Au început lucrările la noua grădiniță din cartierul Uniunea Europeană, din Câmpina

Zilele trecute au început lucrările la o nouă grădiniță în Câmpina, care va fi realizată pe Strada Uniunea Europeană, în apropierea terenului sintetic de fotbal de la Căminul Petrol. Investiția este realizată din fonduri europene și se numără printre proiectele fostei administrații locale, blocate de Ministerul Dezvoltării și deblocate de primarul Alin Moldoveanu împreună cu actualul Consiliu Local, la începutul acestui mandat.

Alte stiri recente

585 vizualizari
24 mai 2022 20:59

Liga A Prahova, etapa a 31-a. Rezultate și clasament

Marți, 24 mai 2022, în cadrul etapei a 31-a din Liga A Prahova, la fotbal, etapă intermediară, s-au înregistrat o serie de rezultate mai puțin așteptate. Iată rezultatele etapei, clasamentul la zi, precum și programul etapei viitoare:

1580 vizualizari
24 mai 2022 10:42

Sâmbătă, 28 mai, alegeri la PSD Câmpina. Actual președinte, Dan Mușat, este singurul candidat la șefia filialei locale

Sâmbătă, 28 mai, cu începere de la ora 10, la Casa Tineretului, va avea loc ședința de alegeri a PSD Câmpina, invitat fiind și președintele social-democraților prahoveni, deputatul Bogdan Toader.