Încă o vară fără ștrand, la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Sunt mulți câmpineni care și-ar dori să fugă de temperaturile ridicate la ștrand. A venit și vacanța, iar copiii chiar s-ar fi bucurat să aibă o astfel de posibilitate în localitatea lor cu rang de municipiu. Din păcate, rămâne doar dorința, pentru că în Câmpina nu este niciun ștrand funcțional și... nici nu va fi. Prin urmare, vom avea încă o vară fără ștrand.

Știm cu toții că ștrandul acoperit nu mai există de ani buni și, oricum, este o proprietate privată. Cele două bazine de la Amana Inn, actualmente Centrul pentru bătrâni "Conacul bunicii", nu mai există nici ele. Rămâne ștrandul de la Casa Tineretului, singurul aflat în proprietatea administrațeie locale, ștrand aflat într-un stadiu avansat de degradare. Practic, singurul ștrand public este un dezastru. Să ne amintim împreună cum a ajuns în această situație. Casa Tineretului, în administrarea căreia s-a aflat ștrandul, nu a avut banii necesari să investească în acest obiectiv și, prin urmare, l-a închis. În 2015, o firmă privată a dorit să preia în administrare ștrandul, oferindu-se să investească aici în jur de 70.000 euro. Consiliul Local s-a opus, mergând pe ideea "mai bine investim noi și nu mai împărțim profitul cu nimeni". Din păcate, odată cu respingerea acelui proiect de hotărâre s-a închis și subiectul alocării de bani pentru reabilitarea ștrandului.
S-a revenit la problema ștrandului anul acesta, după apariția unei oferte din partea unei firme din Ploiești, care ar dori să preia ștrandul, să investească în jur de 100.000 euro în reabilitarea lui și apoi să-l exploateze. La întâlnirile din luna aprilie 2019, care au avut loc la Primărie Câmpina și la care au participat reprezentanți ai administrațiai locale și investitorul privat interesat de ștrand, s-a stabilit că mai întâi ar trebuie realizată lucrarea de cadastru și evaluat terenul, astfel încât, în funcție de această evaluare, să se stabilească redevența în cazul unei viitoare concesionări. Am trecut de jumătatea lunii iunie și, întrebând la Primăria Câmpina în ce stadiu sunt aceste documentații, am aflat că "sunt în lucru" și că vor fi gata până la sfârșitul verii...

5363 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Catalin 20.06.2019 20:35 Eu sunt optimist... Poate va fi ultima vara cu Tiseanu primar!
  • Sanda- Gabriela Enache 21.06.2019 09:56 O mare Rusine ,strandul acela, merita investitia si ar fi avut si primaria destul profit, nu stiu cum pot alte orase menegeria locurile de agrement pentru populatie si la noi in oras nu se poate. Sa amintim de parcul de la soldat,pe bulevard parcul nu este ingrijit si multe altele,dar la fantana cu ciresi ati fost ?. Nici sa nu va duceti PACAT !!!

Actualitate

512 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

831 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.

Alte stiri recente

761 vizualizari
30 nov. 2023 18:59

Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV. Prima zi, un spectacol sportiv total

Șase echipe de top din România la nivel de handbal feminin juvenil au venit la Câmpina pentru a participa la Cupa ”1 Decembrie”.

1530 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.