Cosmin Raț, candidat POL la Consiliul Local Câmpina, omul soluțiilor concrete pentru bazin, pentru școli, parcări, piste de biciclete și multe altele

Politică (Categoria articolului)

Cosmin Raț are 49 de ani, este matematician și administrator al unei firme în domeniul brokerajului și asigurărilor. De asemenea, a decis să candideze pentru un loc în Consiliul Local Câmpina din partea Partidului Oamenilor Liberi, iar din această postură ne-a acordat următorul interviu.

Cum vede un membru important al Partidului Oamenilor Liberi actuala administrație și care ar fi primele obiective concrete, imediate din punct de vedere administrativ?
Un prim obiectiv este o administrație publică suplă și eficientă, în sensul în care să fie în stare să rezolve în timp util problemele care apar și solicitările cetățenilor. Și am să vă dau un singur exemplu cât se poate de concret: cluburile de natație au solicitat redeschiderea bazinului de înot, dar răspunsul primit de la Primărie, publicat chiar de site-ul dvs, trebuie trecut la categoria: AȘA NU, NICIODATĂ! De ce? Pentru că, pe lângă stilul răspunsului, pe care nu are sens să-l comentez acum, nu oferă soluții... Oamenii au nevoie de soluții. Trebuie să fim în stare să ne asumăm înțelegerea și aplicarea Ordinului Comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Sportului pentru reluarea activității în bazinele acoperite. Dacă nu, atunci să cerem detalii suplimentare la DSP Prahova, dar să rezolvăm această problemă. Peste câteva săptămâni începe un nou an școlar și există cadrul legal (prin Ordonanța Guvernului de săptămâna trecută) prin care autoritățile locale pot să sprijine derularea activității școlare în siguranță conform normelor sanitare actuale. Astfel, este necesară în regim de urgență analiza modalității prin care microbuzul aflat în proprietatea Primăriei Câmpina poate transporta exclusiv elevi, dar și relocarea unor clase din unele școli în spații suficient de mari, care stau goale, la Casa Tineretului și la Casa de Cultură, pentru a da numai două exemple.
Ce ne puteți spune despre programul Partidului Oamenilor Liberi?
Vreau să fiu cât se poate de concis și să vă spun că programul nostru electoral a fost creat împreună cu Liviu Briciu, candidatul POL la funcția de primar, ținând seama de problemele Câmpinei. Dar înainte de a vorbi de program, vreau să vă spun că eu cred în omul Liviu Briciu și așa cum îl cunosc eu este genul de om care atunci când se apucă de un proiect îl duce la bun sfârșit, iar Câmpina de un astfel de primar are nevoie! Programul nostru este unul realist plecând nu numai de la probleme, dar și de la posibilitățile actuale pe care le are Câmpina. Evident că sunt foarte multe de făcut și asta cât se poate de rapid. Spre exemplu, noi considerăm că este inadmisibil ca Aleea Buciumului să nu fie asfaltată nici în anul 2020 sau să nu existe iluminat public pe Drumul Taberei, deși există rețeaua, stâlpii?! Din păcate, cu astfel de exemple am mai putea continua.
Toți candidații își propun lucruri mai mult sau mai puțin mărețe, dar, totuși, fondurile sunt limitate, iar unele deja antamate. Cum veți realiza proiectele pe care vi le propuneți în aceste condiții?
Sunt foarte multe proiecte pe care le avem și care nu necesită fonduri importante de la bugetul local. Sunt multe lucruri care se pot face repede, bine și fără bani mulți. Și pentru că mie îmi place să fiu un om practic, vă voi da câteva exemple. Astfel, un prim pas spre normalizarea parcărilor supraaglomerate poate fi făcut prin numerotarea parcărilor, iar locuitorii din zona fiecărei parcări să aibă un fel de drept de preemțiune pentru acea parcare. Efectiv, se poate oferi un sticker, cu un număr de la Primărie, iar cei care nu sunt din zonă și nu posedă acel sticker pot parca acolo doar în intervalul orar 8-17 și numai pentru scurt timp. De asemnenea, în colaborare cu Poliția Rutieră, pe străzile cu sens unic să se permită parcarea pe ambele părți ale drumului (o parte pe trotuar, o alta pe carosabil), astfel încâtsă se asigure o distanță de minim un metru și jumătate între mașinile parcate astfel și garduri, spațiu care să permită trecerea a două cărucioare simultan. O astfel de soluție ar duce la crearea de locuri de parcare prin folosirea mai eficientă a spațiului deja existent, iar trotuarele să nu mai fie blocate cu mașini. Un alt exemplu ar putea fi montarea unor băncuțe în curțile școlilor, unde elevii să poată mânca, iar în măsura posibilităților să se construiască noi terenuri de sport la fiecare instituție de învățământ. De asemenea, noi credem că o mai bună soluție pentru curățenia orașului ar putea fi realizarea și montarea de coșuri de gunoi din beton cu o parte interschimbabilă, pentru golirea cât mai ușoară a conținutului. Probleme sunt multe, noi avem soluții simple pentru cele mai multe dintre acestea și credem că multe lucruri se pot rezolva și cu bună-voința tuturor celor implicați.
Care este proiectul de suflet al Partidului Oamenilor Liberi?
Proiectul de suflet al candidatului Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina, Liviu Briciu, este înființarea unui Centru Cultural, care să integreze Casa de Cultură, Casa Tineretului, Muzeul Hasdeu, Biblioteca Municipală. Acest proiect aduce avantaje imense prin crearea spațiului necesar dezvoltării culturii și a legăturii strânse cu cetățenii care sunt beneficiari direcți ai activităților noastre. În ceea ce mă privește, proiectul meu de suflet, unul despre care toată lumea vorbește, dar nimeni nu vine cu soluții concrete, este realizarea unei piste de biciclete pe toată lungimea căilor ferate care străbat orașul, de o parte și cealaltă a căii ferate. Am discutat deja subiectul și există posibilitatea ca zonele de siguranță laterale ale căii ferate, care sunt pline de vegetație și neîngrijite, să fie asfaltate și luminate. De asemenea, ne dorim organizarea unui concurs anual tematic, local, în măsura posibilităților chiar printr-o tabără de vară, la materii la care nu există alte concursuri sau olimpiade școlare și care să descopere copiii cu talent și aptitudini deosebite, beneficiul motivațional și educativ fiind imens, în opinia mea totul urmând a se face în strânsă legătură cu corpul didactic și cu societățile care pot sponsoriza viitorul copiilor.
Așadar, membrii POL sunt nu doar oameni liberi, dar au și soluții...
Da, împreună cu colegii mei care candidează pentru Consiliul Local și cu Liviu Briciu, candidatul nostru pentru funcția de primar, avem multe proiecte care nu necesită resurse materiale considerabile, dar care contribuie imediat la o viață un pic mai bună pentru câmpineni. Vreau să mai spun că va trebui luată rapid o decizie clară în ceea ce privește posibilitatea înființării unui parc industrial, fie printr-un parteneriat public-privat (dacă va fi agreată varianta ”21 Decembrie”, fie printr-o asociere cu localitățile Bănești sau Poiana Câmpina, unde există terenuri care pot fi folosite pentru un astfel de obiectiv major al zonei. În acest context, nu am cum să nu fiu dezamăgit că nu s-a insistat ca studiul de fezabilitate pentru drumul Câmpina – Săcele să fie de fapt realizat pentru ruta Bănești – Săcele, ceea ce ar fi asigurat și crearea unei foarte necesare șosele de centură pentru Câmpina. Aceasta va fi de o importanță vitală, mai ales dacă la finalul anului viitor se finalizează lucrările la ruta Câmpina – Săcele, ceea ce va duce inevitabil la o aglomerare a traficului în oraș. De asemenea, spațiile administrate de Primărie ar trebui să arate mult mai bine și pun aici față în față doar zona ”Fântâna cu Cireși” sau ștrandul și terenul de minifotbal de la Casa Tineretului în comparație cu Parcul Soceram, o concesiune de succes atât prin prisma sumei încasate anual la bugetul local, cât și a ceea ce s-a realizat acolo până acum. Prin urmare, împreună cu angajații Primăriei Câmpina putem avea o altă abordare a modului de rezolvare a problemelor, ceea ce va duce automat la derularea proiectelor în concordanță cu dorințele câmpinenilor. (P)

6564 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 25.08.2020 20:33 Pe domnul Raț îl invit sa cumpere o ruleta și sa măsoare acei 1.5 m care sa rămână între gard și masina(garantez ca 90% din trotuare nu oferă aceasta posibilitate pe străzile cu sens unic), ii mai propun sa se gândească la faptul ca majoritatea străzilor cu sens unic sunt în zona caselor și locuitorii respectivi au nevoie de acces în curți. Domnule Raț va invit sa ieșiți pe teren și după aceea sa vorbiți... credeam ca aveți ce sa spuneți dar vad ca dezamagiti la primul interviu. Prima dumneavoastră prioritate este legata de cluburile private de natație din oraș... aveți interese directe?Ma gândeam ca o sa propuneți efectuarea orelor de sport ale elevilor la bazinul didactic de înot, măcar o ora pe luna dacă nu pe săptămână. Va rog sa identificați problemele reale ale orașului și după aceea vorbiți. Sa nu rămâneți doar un cântec de chitară după aceste alegeri. Sunt dezamăgit pe prima interacțiune pe care o aveți cu alegătorii.
  • diss 26.08.2020 15:33 ce ne facem că avem doar un bazin?
  • Natalia Iorgu 26.08.2020 23:32 Noi la iarnă înghețăm pe băncuțe când mâncăm...😂😂😂M-ați făcut să râd domnule Raț! V-ați gândit mult la aceste proiecte....Mă mai gândesc să vă votez...am dubii mari😥
  • Stefan 14.09.2020 13:43 Domnule "the mask". Stiu, e greu sa admiteti ca partidul pe care il indragiti sau din care faceti parte poate pierde alegerile, insa nu intrati in penibil. Pol si Alin Moldoveanu sunt singurele optiuni viabile pentru ca orasul acesta sa se dezvolte. Restul sunt doar vorbe in vant.
  • The Mask 15.09.2020 08:45 Ștefan, cu Pol m-am lamurit, un pol face. Membru de partid nu am fost niciodată. Sunt doar unul din romanii care s-au saturat de cum arata Romania și Campina în anul 2020.Saturat de minciunile și incompetenta politicienilor. Toți au impresia ca știu însă în momentul în care ajung într-o funcție publica sunt varza. Abia aștept sa vad parcările, pistele de biciclete, Câmpina oraș turistic, etc. Peste patru ani stam de vorba și eu unul personal nu cred ca vor fi realizări mărețe cum spuneau comuniștii și socialiștii pe care nu îi suporta domnul Briciu. Nu îmi aduc aminte cu plăcere de perioada aceea însă România a fost construita, industrializata și școlita în perioada lor. Cu bune și rele, dar ei au făcut măcar ceva.Voi chiar nu vedeți cum stau lucrurile? 31 de ani de capitalism și noi nu avem o autostrada care sa străbată țara de la Constanța la Nădlac sau Oradea. Voi nu vedeți cum a fost distrusa tara asta economic? Nu vedeți ca mâncarea noastră nu mai este produsa în țară? Nu vedeți ca exportam inteligenta românească? Sunt multe de spus... speranțele mele au fost îngropate de mult. Referitor Ștefan la faptul ca partidul pe care crezi tu ca îl simpatizez pierde alegerile prea puțin ma interesează. Important este ca eu aveam speranțe în oferta electorala bogata din Câmpina însă sunt din ce în ce mai pesimist după ce am urmărit principalii competitori pentru primăria Câmpina. Concluzia mea este ca doar Moisescu acționează profesionist în aceasta campanie, are un staff foarte bun, și omul a luat în serios candidatura la primărie. Ce sa fac uitasem de comuniști dar Briciu a avut grija sa îmi reamintească de ei.
  • The.Mask 15.09.2020 09:01 Stefan,penibili sunt toti politicieni care au condus tara si comunitatile locale si nu au facut nimic(indiferent de partidele din care fac parte).Toti sunt vinovati pentru ce au facut din 1989 pana acum.Eu unul vreau trei lucruri simple:infrastructura,sanatate si invatamant.Restul vine de la sine.Prea putin ma intereseaza comentariul tau,eu unul asa vad lucrurile.Daca gresesc imi asum.

Politică

914 vizualizari
21 nov. 2023 11:48

Drept la replică din partea AUR Câmpina

3 comentarii

În urma apariției articolului "Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina", publicat pe site-ul nostru în data de 17 noiembrie 2023, am primit din partea Biroului de comunicare al AUR Câmpina un drept la replică pe care în prezentăm integral. 

1627 vizualizari
17 nov. 2023 19:46

Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina

2 comentarii

Pe măsură ce se apropie alegerile, după cum ne așteptam cu toții, pe scena politică locală se produc mișcări interesante, apar nume noi sau se reactivează nume vechi în... partide noi. În această din urmă categorie îi putem include și pe Alexandru Anghel și Cezar Grama, de câteva zile președinte, respectiv vicepreședinte la AUR Câmpina.

Alte stiri recente

515 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

845 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.