Ziua Națională a Greciei, sărbătorită la Câmpina, la Colegiul "Nicolae Grigorescu"

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua Națională a Greciei este pe 25 martie și a fost sărbătorită în mai multe localități din România, printre care și Câmpina, aici existând o comunitate elenă poate nu la fel de numeroasă ca în trecut, dar totuși semnificativă.

La Câmpina, evenimentul a avut loc joi, 28 martie, în holul de onoare al Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" și s-a bucurat de prezența deputatului Dragoș Zisopol, câmpinean, absolvent al instituției de învățământ gazdă a acțiunii și președinte ale Uniunii Elene din România, inspectorul școlar general Nicolae Angelescu, foste și actuale cadre didactice ale liceului, foști și actuali elevi, manifestarea fiind inclusă în șirul de acțiuni dedicate Centenarului Colegiului "Grigorescu". Amfitrionul evenimentului a fost un membru al comunității elene din Câmpina, Florentina Koutoulias, profesor de limba și literatura română în cadrul prestigiosului liceu câmpinean.
De-a lungul a aproximativ două ore, cei prezenți au putut vedea un program variat, plecând de la cuvintele de introducere ale oaspeților, la o prezentare a semnificației Zilei Naționale a Greciei - avându-l ca autor pe profesorul de istorie Cristian Bunea, o prezentare a Drumului Cantacuzinilor, un proiect al Uniunii Elene - susținut de eleva Georgia Goudelos, un fragment din "Oedip rege" - prezentat de elevii clasei a X-a D (coordonator prof. Oana Merca), o prezentare a celor 100 de ani de istorie a colegiului - realizată de prof. Mihaela Popescu, cele mai bune poezii și lucrări de proză din cadrul unui concurs școlar dedicat acestui eveniment, muzică specifică. Programul artistic a fost încheiat de Ansamblul Kymata al Uniunii Elena din România, în splendide costume grecești și cu dansuri care au însuflețit atmosfera. (video)
La final, organizatorii și Uniunea Elena din România i-au invitat pe toți cei prezenți la o degustare de produse tradiționale grecești, în special prăjituri absolut delicioase.

5681 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • gica-contra 02.04.2019 20:04 Oare dl.Zisopol a s-a ocupat si de organizarea Zilei Nationale a Romaniei in Grecia? Ca si acolo traiesc romani..(nerecunoscuti ca minoritate):::::

Eveniment

4906 vizualizari
25 oct. 2021 19:32

De Ziua Armatei și la Centenarul Regelui Mihai I, la Breaza a fost dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”

La Breaza a fost luni, 25 Octombrie 2021, o sărbătoare cu totul și cu totul specială, fiind dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”, dedicat Centenarului Regelui Mihai I. Este vorba despre un monument restaurat, care a fost realizat în anul 1934 de sculptorul Ion T. Aldea, dar ”ascuns” după cel de-al doilea război mondial, odată cu instaurarea regimului comunist în România. Acum, monumentul a fost restaurat cu sprijinul sculptorilor Elena Surdu Stănescu, Elena Boby Dumitrescu și Cosma Dumitru și cu contribuția Primăriei orașului Breaza.

1832 vizualizari
25 oct. 2021 12:36

Ziua Armatei Române, sărbătorită și în acest an sub semnul pandemiei

Ziua Armatei Române a fost marcată la Ploiești în cadrul unei ceremonii restrânse, fără public, dat fiind contextul pandemic. Din partea Consiliului Județean Prahova a fost depusă o coroană de flori la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, de către vicepreședinții Dumitru Tudone și Cristian Apostol, dar și câțiva aleși județeni. De asemenea, prefectul județului, Cristian Ionescu, a fost prezent la ceremonie. La Câmpina, o delegație a Primăriei și Consiliului Local a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (statuia soldatului) din Parcul Trandafirilor.

Alte stiri recente

10 vizualizari
27 oct. 2021 11:49

În sediile HidroPrahova au acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele cu test negativ sau care au trecut prin boală. Măsura nu se aplică și angajaților societății

Operatorul de apă și canal HidroPrahova anunță că a activat Comitetul de acțiune pentru situații de urgență la nivelul întregii societăți, pentru stabilirea măsurilor suplimentare necesare privind derularea activității în condiții de siguranță, în contextul creșterii incidenței cumulate a virusului SARS-CoV-2.

1704 vizualizari
26 oct. 2021 22:16

Societatea AVEURO International Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Fabrica de microbuze AVEURO International Câmpina angajează mai multe categorii de personal, după cum urmează: