Câmpina, orașul mierii

Eveniment (Categoria articolului)

În acest week-end, la Casa Tineretului din Câmpina se desfășoară cea de-a XI-a ediție a Târgului Mierii. Peste 130 de apicultori individuali sau reprezentanți au unor firme de profil participă la manifestare, iar organizatorii estimează că, pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, vor veni aproape 15.000 de vizitatori.

Deschiderea oficială a avut loc ieri, iar alături de reprezentanții administrației locale și Asociației Apicole Valea Prahovei s-au aflat și membrii delegațiilor de la Cimișlia (Republica Moldova) și Kumanovo (Macedonia), localități cu care Câmpina este înfrățită. De altfel, de la Cimișlia au venit și apicultori care au avut un stand propriu în cadrul Târgului Mierii. Standuri sunt amenajate peste tot, la parterul Casei Tineretului, la etaj, pe tot platoul din faţa instituției și în parcarea din spatele acesteia. Iar produsele apicole se găsesc aici în cantități mari și în tot felul de sortimente. Sunt peste 30 de sortimente de miere, de la cea obișnuită, de tei, salcâm sau polifloră, până la sortimente mai puțin cunoscute: miere de pădure, de prun, de mentă, albăstrele, păducel sau sânziene. Mierea poate fi cumpărată și cu fagure sau în diverse combinații cu migdale, nuci, cătină sau diverse fructe. Nu lipsesc nici tinctura de propolis (un produs foarte căutat de vizitatorii târgului), polenul, lăptișorul de matcă, siropurile sau produsele cosmetice pe bază de miere.

Târgul Mierii este organizat de Asociația Apicolă Valea Prahovei în parteneriat cu administrația locală câmpineană, Consiliul Județean Prahova și mai mulți sponsori privați. De la bugetul Câmpinei, pentru această manifestare s-au alocat 23.000 lei.

9154 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4173 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2699 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

1800 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

2987 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.