Câmpina, orașul mierii

Eveniment (Categoria articolului)

În acest week-end, la Casa Tineretului din Câmpina se desfășoară cea de-a XI-a ediție a Târgului Mierii. Peste 130 de apicultori individuali sau reprezentanți au unor firme de profil participă la manifestare, iar organizatorii estimează că, pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, vor veni aproape 15.000 de vizitatori.

Deschiderea oficială a avut loc ieri, iar alături de reprezentanții administrației locale și Asociației Apicole Valea Prahovei s-au aflat și membrii delegațiilor de la Cimișlia (Republica Moldova) și Kumanovo (Macedonia), localități cu care Câmpina este înfrățită. De altfel, de la Cimișlia au venit și apicultori care au avut un stand propriu în cadrul Târgului Mierii. Standuri sunt amenajate peste tot, la parterul Casei Tineretului, la etaj, pe tot platoul din faţa instituției și în parcarea din spatele acesteia. Iar produsele apicole se găsesc aici în cantități mari și în tot felul de sortimente. Sunt peste 30 de sortimente de miere, de la cea obișnuită, de tei, salcâm sau polifloră, până la sortimente mai puțin cunoscute: miere de pădure, de prun, de mentă, albăstrele, păducel sau sânziene. Mierea poate fi cumpărată și cu fagure sau în diverse combinații cu migdale, nuci, cătină sau diverse fructe. Nu lipsesc nici tinctura de propolis (un produs foarte căutat de vizitatorii târgului), polenul, lăptișorul de matcă, siropurile sau produsele cosmetice pe bază de miere.

Târgul Mierii este organizat de Asociația Apicolă Valea Prahovei în parteneriat cu administrația locală câmpineană, Consiliul Județean Prahova și mai mulți sponsori privați. De la bugetul Câmpinei, pentru această manifestare s-au alocat 23.000 lei.

9351 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2108 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

1849 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

871 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1659 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.