Câmpina, orașul mierii

Eveniment (Categoria articolului)

În acest week-end, la Casa Tineretului din Câmpina se desfășoară cea de-a XI-a ediție a Târgului Mierii. Peste 130 de apicultori individuali sau reprezentanți au unor firme de profil participă la manifestare, iar organizatorii estimează că, pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, vor veni aproape 15.000 de vizitatori.

Deschiderea oficială a avut loc ieri, iar alături de reprezentanții administrației locale și Asociației Apicole Valea Prahovei s-au aflat și membrii delegațiilor de la Cimișlia (Republica Moldova) și Kumanovo (Macedonia), localități cu care Câmpina este înfrățită. De altfel, de la Cimișlia au venit și apicultori care au avut un stand propriu în cadrul Târgului Mierii. Standuri sunt amenajate peste tot, la parterul Casei Tineretului, la etaj, pe tot platoul din faţa instituției și în parcarea din spatele acesteia. Iar produsele apicole se găsesc aici în cantități mari și în tot felul de sortimente. Sunt peste 30 de sortimente de miere, de la cea obișnuită, de tei, salcâm sau polifloră, până la sortimente mai puțin cunoscute: miere de pădure, de prun, de mentă, albăstrele, păducel sau sânziene. Mierea poate fi cumpărată și cu fagure sau în diverse combinații cu migdale, nuci, cătină sau diverse fructe. Nu lipsesc nici tinctura de propolis (un produs foarte căutat de vizitatorii târgului), polenul, lăptișorul de matcă, siropurile sau produsele cosmetice pe bază de miere.

Târgul Mierii este organizat de Asociația Apicolă Valea Prahovei în parteneriat cu administrația locală câmpineană, Consiliul Județean Prahova și mai mulți sponsori privați. De la bugetul Câmpinei, pentru această manifestare s-au alocat 23.000 lei.

9622 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1689 vizualizari
08 iun. 2023 20:29

”Vis de copil”, concert cu și pentru copii, la Câmpina

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 17.00, la Casa Tineretului din municipiul Câmpina va avea loc un concert intitulat ”Vis de copil”.

2226 vizualizari
08 iun. 2023 18:40

Anna Lesko și Direcția 5 vor concerta la Festivalul Cireșelor de la Bănești

În week-end-ul 17-18 iunie, la Bănești, în satul Urleta, va avea loc o nouă ediție a tradiționalei manifestări Festivalul Cireșelor.

Alte stiri recente

15 vizualizari
09 iun. 2023 17:36

Fetele de la CS Câmpina continuă parcursul foarte bun la turneul final de handbal pentru juniori IV

Micuțele handbaliste de la CS Câmpina, antrenate de Daniel Vasile, continuă parcursul foarte bun de la turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin juniori IV, care are loc în aceste zile la Suceava.

1729 vizualizari
08 iun. 2023 21:29

Alin Moldoveanu, primarul Câmpinei, s-a întors în PNL

2 comentarii

Anunțul revenirii primarului municipiului Câmpina în Partidul Național Liberal a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă comună, susținută de Alin Moldoveanu împreună cu Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean și președinte al PNL Prahova.