Câmpina, orașul mierii, pentru al XII-lea an consecutiv

Eveniment (Categoria articolului)

În acest week-end, la Casa Tineretului din Câmpina are loc Târgul Mierii, o manifestare tradițională, care reunește apicultori individuali și firme de profil din toată țara. Astăzi a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, cu multe oficialități locale alături de care s-au aflat deputatul Rodica Paraschiv (fostul prefect al județului), multipla campioană la săritura în lungime - Mirela Dulgheru, fostă atletă olimpică a României, precum și o delegație de la Cimișlia (Republica Moldova), localitate înfrățită cu Câmpina.

Este probabil ediția cu cele mai multe oficialități locale prezente la deschiderea Târgului Mierii, alături de primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi aflându-se aproape tot Consiliul Local Câmpina, dar și reprezentanții Asociației Apicole "Valea Prahovei", organizatorul acestui eveniment împreună cu administrația locală. (video

Toti cei interesați găsesc la târg zeci de sortimente de miere, de la cele cunoscute, până la sortimente rare, multe dintre ele bazate pe rețete vechi, moștenite de la părinți, bunici și străbunici. Calitățile curative ale produselor apicole sunt binecunoscute și fiecare apicultor prezent la Târgul Mierii vă poate da informații suplimentare despre fiecare produs în parte. Prețurile nu sunt mici, dar având în vedere calitatea produselor chiar se merită. 
Astăzi a avut loc și un prim concurs - "Cel mai bun degustător", câștigat de o tânără - Dana Preduț, de altfel singura reprezentantă a sexului frumos, care s-a înscris în competiție. Ocupanții primelor trei locuri au primit diplome și produse apicole din partea organizatorilor.

11121 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1550 vizualizari
23 feb. 2024 22:47

Proiect extrem de interesant, în parteneriat cu Formula 1, prezentat la deschiderea Academiei STEAM de la Câmpina

Evenimentul de deschidere a Academiei STEAM a Fundației Zamolxes, care a avut loc vineri, 23 februarie, la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes - Câmpina, în prezența primarului Alin Moldoveanu, a cuprins și un moment care a stârnit maxim interes în rândul tinerilor prezenți.

2715 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

Alte stiri recente

0 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

116 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.