Câmpina, orașul mierii, pentru al XII-lea an consecutiv

Eveniment (Categoria articolului)

În acest week-end, la Casa Tineretului din Câmpina are loc Târgul Mierii, o manifestare tradițională, care reunește apicultori individuali și firme de profil din toată țara. Astăzi a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, cu multe oficialități locale alături de care s-au aflat deputatul Rodica Paraschiv (fostul prefect al județului), multipla campioană la săritura în lungime - Mirela Dulgheru, fostă atletă olimpică a României, precum și o delegație de la Cimișlia (Republica Moldova), localitate înfrățită cu Câmpina.

Este probabil ediția cu cele mai multe oficialități locale prezente la deschiderea Târgului Mierii, alături de primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi aflându-se aproape tot Consiliul Local Câmpina, dar și reprezentanții Asociației Apicole "Valea Prahovei", organizatorul acestui eveniment împreună cu administrația locală. (video

Toti cei interesați găsesc la târg zeci de sortimente de miere, de la cele cunoscute, până la sortimente rare, multe dintre ele bazate pe rețete vechi, moștenite de la părinți, bunici și străbunici. Calitățile curative ale produselor apicole sunt binecunoscute și fiecare apicultor prezent la Târgul Mierii vă poate da informații suplimentare despre fiecare produs în parte. Prețurile nu sunt mici, dar având în vedere calitatea produselor chiar se merită. 
Astăzi a avut loc și un prim concurs - "Cel mai bun degustător", câștigat de o tânără - Dana Preduț, de altfel singura reprezentantă a sexului frumos, care s-a înscris în competiție. Ocupanții primelor trei locuri au primit diplome și produse apicole din partea organizatorilor.

10725 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

5228 vizualizari
15 ian. 2022 12:35

Lansarea colecției "Eminesciana" a designerului câmpinean Delia Lazăr, un spectacol-eveniment dedicat marelui poet Mihai Eminescu

La Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiești s-a desfășurat joi, 13 ianuarie 2022, un eveniment special – lansarea colecției “Eminesciana” a designerului câmpinean Delia Lazăr, o lansare însoțită de vers și cântec.

2083 vizualizari
15 ian. 2022 10:25

“Eminescu și copiii”, un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale și poetului nepereche, la Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina

La Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina s-a desfășurat cea de-a doua ediție a concursului “Eminescu și copiii”, un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 172 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu.

Alte stiri recente

1 vizualizari
18 ian. 2022 20:09

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - inventatorul Carol Przybilla

Continuăm seria prezentării unor câmpineni de foarte mare valoare, astăzi, din păcate, foarte puțin cunoscuți. Unul dintre aceștia este Carol Przybilla.

568 vizualizari
18 ian. 2022 18:57

Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Salariații din învățământ, membri ai sindictelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului. Printre unitățile de învățământ afectate se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina.