Un nou chirurg din București se va alătura echipei medicale SanConfind - dr. Mihai Gornea

Sănătate (Categoria articolului)

Din luna martie 2023, un nou chirug din București va colabora cu Centrul Medical SanConfind. Este vorba despre dr. Mihai Gornea, medic primar chirurg, cu competență în chirurgie minim-invazivă, endoscopie digestivă și ecografie abdominală. "Folosind tehnici moderne, minim-invazive, am încercat întotdeauna să ofer pacienților mei maximul de confort postoperator și o recuperare rapidă”, ne mărturisește domnul doctor, care este dornic să facă și la Poiana Câmpina ceea ce a făcut prin toate spitalele unde a lucrat: o chirurgie eficientă, curată, lipsită de complicații, cu dureri și incizii cât mai mici, care să atragă pacienți și să-i construiască o reputație.

Dr. Mihai Gornea a lucrat în două mari spitale din Capitală: Spitalul ”Sf. Ioan” și Spitalul ”Regina Maria” București – Băneasa. În prezent, este coordonator al Compartimentului Chirurgie din Spitalul Buftea. În următoarele zile, va începe colaborarea cu SanConfind, unde va lucra atât în ambulatoriul de specialitate al spitalului, cât și în secția de chirurgie - spitalizare continuă și de zi. Prețul unei consultații va fi de 200 de lei. Doritorii se pot programa la numărul de call-center: 0244.990. Pentru cei care vor să-l cunoască mai bine pe chirurgul Mihai Gornea, interviul ce urmează le-ar putea fi de folos.

Domnule doctor Mihai Gornea, bine ați venit în echipa medicală SanConfind. Ce ar trebui să știe un pacient despre dvs.? Care sunt principalele etape ale formării dvs. ca medic și ale carierei profesionale?
Mulțumesc pentru interesul acordat și, sper eu, venirea mea să fie un plus pentru Spital și pentru oamenii din zonă. Pe scurt, etapele formării mele ca medic sunt cele clasice: Facultatea de Medicină la UMF Carol Davila București, rezidențiat în Chirurgie generală la Spitalul Sfîntul Ioan din Capitală, ulterior am lucrat în mediul privat - Spital Regina Maria Băneasa, apoi Spital Maria Burghele Buftea unde sunt medic Coordonator al Compartimentului de Chirurgie. Sunt un mare fan al chirurgiei minim-invazive care, pentru mine, reprezintă prima intenție de abord. Defectele parietale reprezintă o altă zonă de maxim interes, optica mea în ceea ce le privește fiind mult schimbată după un stagiu de pregătire în Belgia. Sunt un om simplu, am încercat întotdeauna să ofer pacienților mei încredere, o stare de liniște și echilibru. Răspund întotdeauna la telefon sau mesaje, le ofer oamenilor suportul meu.

Care sunt primele impresii pe care vi le-a lăsat Centrul Medical SanConfind?
Două lucruri m-au impresionat pozitiv: blocul-operator - mi s-a părut ultramodern, foarte bine dotat, cu nimic mai prejos decât cele de la spitalele private din București; oamenii care se ocupă de spital - personalul de la sală, am simțit mândrie și dorința de a dezvolta lucrurile, de a pune în valoarea potențialul locului.

Descrieți-ne, vă rog, în cuvinte mai puțin tehnice, ca să înțeleagă ușor cititorii, care a fost cea mai dificilă operație pe care ați făcut-o și în ce a constat ea.
Anul trecut am avut un caz pe care l-am considerat dificil și atipic - un pacient cu o tumoră de rect inferior și o tumoră voluminoasă de ceco-ascendet. Practic, tumori situate la începutul și capătul colonului. L-am operat laparoscopic, minim-invaziv și am rezolvat în acelasi timp operator ambele probleme. Evoluția postoperatorie a fost impecabilă și pacientul este acum foarte bine.

Probabil că ați avut pacienți în stare foarte gravă, aflați la un pas de moarte. Ce simte chirurgul când salvează un om?
Cu toate că pare ciudat, sângerarea este singura urgență veritabilă a chirurgului. Restul reprezintă urgențe ce pot fi temporizate mai mult sau mai puțin. Sângerările tensionează foarte mult echipa anestezico-chirurgicală, uneori pot precipita lucrurile și, de cele mai multe ori, este nevoie de eforturi susținute pentru a fi oprite. Să spunem că atunci simți efectiv cum acțiunile tale rapide schimbă soarta unui om. În rest, chirurgia este o luptă pe termen lung, cu evoluții postoperatorii uneori imprevizibile, cu decizii care te frământă și care pot salva sau agrava situația unui om, așa că pot spune că paleta de sentimente este extrem de variată, de la deznădejde la extaz. Chirurgii sunt oameni pragmatici, obișnuiți să ia decizii rapide și obligați să trăiască cu consecințele acestora.

Cum credeți că va arăta chirurgia peste 30 de ani? Ultrarobotizată, cu roboți luând locul chirurgilor?
Chirurgia modernă nu poate fi separată de tehnologie. Vorbim de partea de imagistică preoperatorie, de diverse dispozitive folosite intraoperator, de instrumente de electrochirurgie care reduc la minim hemoragiile, de roboți controlați de chirurg și care  permit un grad mai mare al mișcărilor intraoperatorii. Chirurgia viitorului - este clar că lucrurile se vor dezvolta în direcția roboților autonomi cu grad mare de precizie intraoperatorie, a tehnicilor de fluoroscopie și imagistică intraoperatorie ce vor permite lucruri de neimaginat astăzi. Poate că nanotehnologia, chirurgia roboților microscopici, va deveni rutină în viața nepoților noștri. 

Gama de intervenții chirurgicale pe care le va aborda dr. Mihai Gornea:
- cură pe cale laparoscopică și clasică a herniilor inghinale, femurale, ombilicale și a eventrațiilor postoperatorii;
- chirurgia sânului;
- apendicectomii clasice și laparoscopice;
- laparoscopii exploratorii;
- colecistectomii laparoscopice;
- chirurgie colo-rectală clasică și laparoscopică;
- histerectomii, anexectomii, chistectomii ovariene pe cale clasică și laparoscopică;
- cură chirurgicală a varicelor;
- hemoroidectomii - clasice și cu stapler circular, supurații perianale, fisuri anale;
- mica chirurgie - lipoame, chiste sebacee, unghii încarnate, abcese, tratamentul bolii pilonidale. (P)

3144 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

1374 vizualizari
02 nov. 2023 09:48

SanConfind, siguranță deplină pentru viitoarele mămici și servicii medicale performante

Centrul Medical SanConfind, cea mai mare unitate spitalicească privată din județul Prahova, se numără printre spitalele din România în care nu s-au întâmplat cazuri de infecții nosocomiale (intraspitalicești). Este, de asemenea, tot mai cunoscută Maternitatea SanConfind, care reprezintă nu doar una dintre cele mai moderne din țară, ci și una dintre cele mai sigure, în care nașterile se efectuează în absolută siguranță, cu multă grijă și empatie din partea personalului unității pentru fiecare pacientă. În rândurile care urmează veți putea afla cum a ajuns la spitalul din Poiana Câmpina dr. Roxana Dumitru, medic specialist obstetrică-ginecologie, care lucrează de aproape patru ani la SanConfind, ce sfaturi are pentru femeile însărcinate și de ce le recomandă cu toată căldura să vină la SanConfind pentru consultații. 

1211 vizualizari
09 oct. 2023 19:25

De Ziua Mondială a Sănătății Mintale, scrisoare deschisă a conducerii Spitalului de Psihiatrie Voila Câmpina

1 comentarii

10 Octombrie este Ziua Mondială a Sănătății Mintale, iar tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății pentru anul 2023 este ”Our minds, our rights”. 

Alte stiri recente

175 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1054 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.