Punctul de vedere al președintelui UZPR Prahova referitor la prevederile privind presa din proiectul de ROF al CL Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

După cum v-am informat deja, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina de joi, 29 iulie 2021, se află un proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al CL. Regulamentul conține și prevederi referitoare la mass media, prevederi pe care noi le considerăm ilegale. Despre acest lucru am scris AICI. Vă prezentăm în continuare punctul de vedere al președintelui Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) - Filiala Prahova, Claudius Dociu, cu privire la această situație deloc plăcută pentru presa locală și nu numai. 

"Ca președinte al Filialei Prahova a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și membru în Consiliul Director al acestei Uniuni ce grupează mii de jurnaliști din toata țara, apreciez drept inacceptabile prevederile vizând presa și reprezentanții ei din proiectul Regulamentului de Organizare și Funcționare al Consiliului Local Municipal Câmpina. Trecând peste unele aspecte care denotă slaba informare a inițiatorilor (aceștia se referă la un Cod Deontologic al jurnaliștilor emis de o entitate dispărută de mulți ani și care reprezenta, oricum, doar interesele patronilor din presă), acest proiect, dacă ar fi adoptat în această formă, ar reprezenta un semnal că transparența și interesul public sunt irelevante pentru Consiliul Local Câmpina. Nutresc totuși speranța că, la momentul dezbaterii acestui proiect, se va renunța la toate articolele care vizează, de fapt, îngrădirea accesului presei la discuțiile din Consiliul Local Câmpina și care n-ar face cinste în niciun fel consilierilor de orice culoare din al doilea municipiu al județului Prahova." - este punctul de vedere al președintelui UZPR Prahova, Claudius Dociu, membru în Consiliul Director al UZPR la nivel național.

2452 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2575 vizualizari
25 sept. 2021 20:18

La Breaza, un bărbat a fost atacat și rănit grav de un urs. Mesaj de alertă privind prezența unui urs și la Comarnic

Iată că se înmulțesc cazurile de oameni atacați de urs. S-a întâmplat foarte recent la Telega, zilele trecute la Comarnic, astăzi la Breaza și tot astăzi a fost emis un mesaj RO Alert privind prezența unui urs la Comarnic, în zona Podul Lung.

2661 vizualizari
25 sept. 2021 11:42

Președintele și vicepreședintele COSR, Mihai Covaliu, respectiv Elisabeta Lipă, în vizită la Câmpina

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) - Mihai Covaliu și vicepreședintele aceluiași for - Elisabeta Lipă, campioni olimpici și mondiali la scrimă, respectiv canotaj, s-au aflat vineri la Câmpina. Au mers la Primărie, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu, apoi au vizitat împreună baza sportivă de la Căminul Petrol și fostul sat de vacanță de pe Drumul Taberei.

Alte stiri recente

479 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1771 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: