2.891 locuri suplimentare pentru admiterea la școlile postliceale ale MAI. Modificări importante în probele de examen

Actualitate (Categoria articolului)

În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 67/2022, care modifică HG 477/2021 privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și cel superior de stat. Conform noului act normativ, numărul de locuri pentru anul I, la școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, este de 5.559, mai mult decât dublu față de numărul de locuri aprobat inițial (2.668). Cele 2.891 de locuri suplimentare vor fi alocate celor șase școli postliceale ale MAI, pentru o sesiune de admitere care va avea loc în luna martie a acestui an.

Urmează ca, prin dispoziție a directorului general al Direcției de Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, să se stabilească numărul de locuri pentru fiecare unitate de învățământ în parte și calendarul admiterii. Vă reamintim care sunt instituțiile postliceale de învățământ ale MAI:
- Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina
- Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" Cluj-Napoca
- Școala de Pregatire a Agenților Poliției de Frontieră "Avram Iancu" Oradea
- Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgășani
- Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni
- Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldești

Școlarizarea se va desfășura în sistem "suveică", adică, o serie de elevi se va afla la cursuri și o serie în stagiul de practică și apoi invers. În privința examenului de admitere, MAI a anunțat modificări importante în probele de concurs. Astfel, conform documentului postat pe site-ul Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina, la proba de evaluare a cunoștințelor teoretice (proba scrisă), pe lângă limba română și o limbă străină, se intoduc legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și instituțiilor politice ale statului și educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic. Ponderea în nota finală de la proba scrisă este următoarea: limba română (40%), limba străină (15%), legislație (20%) și educație civică (15%). Punctajul acordat din oficiu este de 10%. 
O altă noutate importantă: proba sportivă va fi notată în funcție de timpii realizați de candidați la examenul de admitere. Până acum nu se dădeau note la proba sportivă, aceasta fiind considerată o probă eliminatorie a concursului de admitere, înainte de testarea scrisă. De acum înainte, nota de la proba sportivă va conta la media finală a candidatului. Nota minimă de promovare a fiecărei probe este 5. Nota finală se calculează ca medie aritmetică a notelor obținute la proba scrisă și proba sportivă.
MAI a stabilit tematica și bibliografia recomandate candidaților de la concursul de admitere în școlile postliceale de ordine publică, iar acestea pot fi găsite pe paginile web ale unităților de învățământ.

4653 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Diss 18.01.2022 17:42 Se (re) umple Romănia de politiști!😣
  • Niță Andrei Cosmin 19.01.2022 14:00 Buna ziua. Când încep înscrierile?

Actualitate

207 vizualizari
24 mai 2022 20:00

O autospecială a Poliției a lovit un motociclist pe DN1, la Nistorești

Cu puțin timp în urmă, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați despre faptul că pe DN1, în zona cartierului Nistorești s-a produs un accident rutier. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că accidentul a avut loc între o autospecială de poliție și o motocicletă. 

1848 vizualizari
22 mai 2022 19:04

Au început lucrările la noua grădiniță din cartierul Uniunea Europeană, din Câmpina

Zilele trecute au început lucrările la o nouă grădiniță în Câmpina, care va fi realizată pe Strada Uniunea Europeană, în apropierea terenului sintetic de fotbal de la Căminul Petrol. Investiția este realizată din fonduri europene și se numără printre proiectele fostei administrații locale, blocate de Ministerul Dezvoltării și deblocate de primarul Alin Moldoveanu împreună cu actualul Consiliu Local, la începutul acestui mandat.

Alte stiri recente

1381 vizualizari
24 mai 2022 10:42

Sâmbătă, 28 mai, alegeri la PSD Câmpina. Actual președinte, Dan Mușat, este singurul candidat la șefia filialei locale

Sâmbătă, 28 mai, cu începere de la ora 10, la Casa Tineretului, va avea loc ședința de alegeri a PSD Câmpina, invitat fiind și președintele social-democraților prahoveni, deputatul Bogdan Toader.

1787 vizualizari
23 mai 2022 19:57

Trei concursuri derulate la Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza” au trecut de etapa de jurizare

La Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina se derulează în acest moment nu mai puțin de trei concursuri școlare inter-județene, cu diverse tematici. Zilele trecute a avut loc jurizarea lucrărilor transmise, iar în ultima zi a acestei luni va avea loc festivitatea de premiere.