Ce înseamnă asistența socială, la Câmpina
Actualitate (Categoria articolului)
Din bugetul municipiului Câmpina, o sumă importantă este alocată în acest an capitolului "Asistență socială" - 10,83 milioane lei, adică peste 108 miliarde lei vechi. Haideți să vedem împreună ce înseamnă acest capitol și cum au fost repartizați banii prin decizia Primăriei și cu aprobarea Consiliului Local.
În bugetul Câmpinei, asistență socială înseamnă: 8,65 milioane lei - drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap și diverse indemnizații și ajutoare sociale, 1 milion lei - Cantina Socială, aproximativ 700.000 lei - Creșa Municipală și 474.000 lei - Centrul social pentru persoanele fără adăpost.
Cantina de ajutor social are cinci angajați, fondul de salarii pentru 2018 este de 110.000 lei, la care se adaugă 10.150 lei - voucherele de vacanță. 130 de persoane beneficiază de mâncare de la Cantina Socială. Oamenii vin aici și își iau mâncarea acasă, în sacoșă, aceasta fiind alegerea lor, după cum precizat recent primarul Horia Tiseanu, atunci când a propus Consiliului Local reglementarea închirierii cantinei pentru organizarea de nunți, botezuri și alte evenimente. Cu toate că, practic, nu mai mănâncă nimeni în cantină, în bugetul pentru 2018 au fost incluse achiziționarea unor dotări pentru Cantina Socială - aragaz, hotă profesională, frigider cu două uși și centrală termică.
Creșa Municipală (singura instituție de acest gen din Câmpina) are 15 angajați, fondul de salarii pentru 2018 este de 290.000 lei, iar voucherele de vacanță - 21.750 lei. De la bugetul local sunt asigurate și cheltuielile de întreținere și funcționare, iar în privința reparațiilor, anul acesta sunt prevăzuți 9.500 lei pentru reabilitarea instalației de alimentare cu apă a creșei.
Centrul Social (situat pe Voila, lângă Spitalul de Psihiatrie) are 15 angajați (incluzând aici și cei 8 angajați din Primărie, de la Biroul de Asistență Socială), fondul de salarii este de 550.000 lei, la care se adaugă voucherele de vacanță de 21.750 lei. Centrul este administrat de Primăria Câmpina, toate cheltuielile se plătesc de la bugetul local, iar aici sunt cazate temporar persoanele fără adăpost sau cele cu diverse probleme sociale.
În privința persoanelor cu handicap, indemnizațiile acestora înseamnă 4 milioane lei în 2018. În Câmpina există 150 asistenți personali ai persoanelor cu handicap, pentru care s-au alocat 2,25 milioane lei. De venitul minim garantat, acordat în conformitate cu Legea 416/2001, beneficiază 60 de persoane. Alte tipuri de ajutoare sociale acordate - indemnizația pentru susținerea familiei și ajutorul de încălzire.
Actualitate

Desființarea Pieței, înființarea Centrului Cultural și organigrama primăriei revin pe masa consilierilor locali din Câmpina
Miercuri, 29 martie, de la ora 17.00, Consiliul Local Câmpina este convocat în ședință ordinară.

HIDRO PRAHOVA SA – Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 24 martie 2023
Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Legii 458/2002, cu modificările și completările ulterioare.
Alte stiri recente

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina
UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.

Ziua Porților Deschise la Poliția Județeană Prahova și Poliția Municipală Câmpina
Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii și a fost preluat ulterior pe actualul drapel al Poliţiei Române. Anul acesta se împlinesc 201 ani de la înființarea Poliției Române, iar cu această ocazie, vineri, 24 martie, porțile Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Poliției Municipale Câmpina au fost deschise pentru copii.
Comentarii