Câmpina va avea skatepark de 100.000 euro, făcut de o firmă care câștigă pe bandă rulantă licitații organizate de Primărie

Actualitate (Categoria articolului)

Procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția unui skatepark destinat tinerilor pasionați de skateboard și ciclism urban s-a finalizat pe 29 decembrie 2017. Potrivit anunțului de atribuire publicat pe SEAP, licitația a fost câștigată de SC Sofexpert Project SRL Șirna, cu prețul de 406.885 lei fără TVA. Skatepark-ul va fi amenajat pe Bulevardul Culturii, în parcul dinspre Strada Podului, pe o suprafață de 1.500 mp.

Lucrările propriu-zise vor consta în realizarea unei suprafețe de skate, a unui sistem de iluminat, montarea echipamentelor de skate și a mobilierului urban, iar apoi împrejmuirea skatepark-ului cu gard din plasă bordurată. Ca și date tehnice, precizăm că suprafața de beton va avea 1.290 mp, se vor monta borduri pe 303 m, împrejmuirea va avea 296 m, vor fi 15 stâlpi de iluminat, 4 bănci, 4 coșuri de gunoi și 8 echipamente de skate, după cum se menționează în studiul de fezabilitate. Termenul de execuție pentru această investiție este de trei luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

În ultima vreme, Sofexpert Project SRL Șirna a tot câștigat licitații organizate de Primăria Câmpina. Nu spunem că la mijloc ar fi vreo ilegalitate, ci doar constatăm cum se poate schimba norocul pentru câte o firmă, în funcție de cei care ajung să aibă funcții importante la nivelul primăriilor. Dar probabil că este doar o coincidență faptul că unicul asociat și administrator al Sofexpert Project SRL, Răzvan Ion, consilier local la Șirna din partea PMP, este coleg de partid cu viceprimarul Câmpinei, Adrian Pițigoi. Probabil că avem aici o firmă serioasă, cu oameni calificați și destui la număr încât să-și permită să execute mai multe lucrări simultan în Câmpina. Oricum, era imposibil să nu ne atragă atenția "dispariția" unor firme agreate în ultimii ani și apariția tot mai des a Sofexpert Project SRL Șirna pe lista celor care au câștigat licitațiile organizate la Câmpina în ultima vreme. Poate ar fi interesant un top al firmelor cu care Primăria Câmpina a lucrat cel mai mult în 2017, să vedem cum stau lucrurile. În privința Sofexpert Project SRL Șirna, iată licitațiile/selecțiile de oferte câștigate în ultimele cinci luni:
- pavare scuar sens giratoriu Fibec (august 2017, valoare 2.266 lei fără TVA)
- reparații clădire, tribune și împrejmuire terenul sintetic Petrol (septembrie 2017, preț 198.000 lei fără TVA, majorat ulterior, prin act adițional, cu încă 23.750 lei)
- reparații parcare și alei Strada Maramureș (octombrie 2017, valoare 48.522 lei fără TVA)
- reparații alei și trotuare Strada Toma Ionescu (decembrie 2017, valoare 43.468 lei fără TVA)
- proiectare și execuție skatepark (decembrie 2017, valoare 406.885 lei fără TVA)

(Foto - skate-park IOR București, cu caracter informativ)

7994 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mishu 30.12.2017 12:04 Peste 7 miliarde lei vechi in jumatate de an! Dar multe datorii mai are de acoperit viceprimarul Campinei!
  • Ion 30.12.2017 13:50 Domnule ziarist Niculai Alexandru,am citit foarte multe articole scrise de dumneavoastra si din pacate expuneti doar partea negativa in majoritate situatiilor.Intr-adevar banii publici poate nu sunt canalizati cum,cand si unde trebuie,dar ar trebui sa scrieti si articole cu caracter pozitiv(sa vedeti si partea plina a paharului)-vom avea un skatepark unde putem face sport fara sa platim,vom avea niste strazi si trotuare reparate chiar daca ele sunt facute cu un interes si ar mai fi destule de adaugat,dar ma opresc aici.
  • Dan 30.12.2017 13:59 Dacă veți verifica lucrările de reparații la scoli, veți găsi alt membru PMP, de pe lista pentru consiliul local, care este abonat la banul public. Pițigoi pompează bani si influența in partid. Go, Băse!
  • Cristi F. 30.12.2017 20:46 Aveau voie să majoreze valoarea contractului de lucrari la reparații cladire aferentă terenului sintetic de fotbal de la Petrol? A fost încredintare directă a lucrării.E o temă noua pentru Curtea de conturi 😂.
  • Admin 31.12.2017 07:13 Vă răspund eu (Cristina Neculai) pentru că mă simt vizată, având în vedere faptul că eu am scris articolele respective. Când au fost lucruri pozitive, am scris și despre ele. Dar consider că ar trebui să nu mai închidem ochii la nereguli, să nu mai aplicăm principii de genul "bine că se face, restul nu contează" sau "să fure și ei, dar să facă și pentru oraș ceva". Nu cred că pentru asta îi alegem pe cei care ajung să conducă administrația locală. Câmpinenii au fost extrem de toleranți ani la rând, poate că au văzut și ei doar partea plină a paharului. Și la ce s-a ajuns? Vă place? Dacă dvs. vă place, atunci e bine. Nouă nu ne place. Iar rolul presei nu este acela de a vedea partea plină a paharului și de a ridica în slăvi o administrație locală din ce în ce mai canalizată pe propriile interese.
  • goran f 01.01.2018 18:54 Iese mai beton decat derdelusul lui Pitigoi? Nu vor pune stop in veci .Chirobocea contracte,Eliro contracte.Frumos a lucra cu statul si sa traiesti din dobanda de la banca.Propun sa ne bagam si noi....

Actualitate

2256 vizualizari
27 mar. 2023 17:30

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

1 comentarii

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

1598 vizualizari
26 mar. 2023 18:19

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Alte stiri recente

76 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1249 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.