Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana (40 hectare în total), acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

Acum, cele două societăți au transmis autorităților locale un memoriu - pe care CâmpinaTV.ro l-a publicat cu mai multe zile înaintea ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie - prin care se fac o serie de precizări cu privire la ”nelegalitatea Hotărârii Consiliului Local nr. 179/25 octombrie 2023 prin care s-a dispus radierea drepturilor din Cartea Funciară”. Practic, este prezentat răspunsul primit de cele două societăți de la OCPI (Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară) Prahova, care precizează că pentru radierea unui drept real este necesară fie convenția între cele două părți, fie o hotărâre judecătorească definitivă.
Discuția pe un subiect destul de serios a avut, în multe rânduri, aspecte hilare... Puteți urmări integral înregistrarea video și vă veți convinge.
Vrem să punctăm doar două lucruri. Mai întâi, primarul Alin Moldoveanu a precizat consilierilor locali prezenți (au lipsit Livia Lupu și Andrei Duran) că în numele Primăriei Câmpina a transmis o solicitare la OCPI pentru clarificarea răspunsului dat de această instituție celor două societăți, inclusiv primirea întregii corespondențe, edilul lăsând să se înțeleagă că este greu de crezut că OCPI s-ar fi pronunțat asupra legalității unei hotărâri a Consiliului Local Câmpina, hotărâre prin care doar se împuternicește primarul să demareze niște proceduri prevăzute de lege.
Aceasta ar fi partea serioasă a lucrurilor. Comicul situației a intervenit atunci când unii consilieri și-au dorit cu orice preț să-și însușească adresa pe care primarul o trimisese deja la OCPI. ”Măi, oameni buni, cum să ne însușim ceva ce este deja trimis?!”, a spus contrariat Bogdan Ene. În cele din urmă, consilierii au votat ca un text identic cu cel trimis de Primărie la OCPI să fie trimis și în numele consilierilor locali. ”Vă așteptați la un alt răspuns decât cel pe care OCPI îl va transmite Primăriei?!”, a întrebat și Adina Gârbăcică. Majoritatea și-a impus votul, părând decisă să se ralieze demersului primarului sub orice formă.
Totuși, parcă mai important ar fi fost nu răspunsul de la o instituție, răspuns care nu va putea fi prea ”spectaculos”, ci susținerea mai departe, în fața instanței.

1970 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 01.12.2023 05:16 Intrebarea este cine va plati pentru aceasta aberatie initiata de primar si sustinuta , dupa cum se vede, de toti consilierii? O administratie absolut nepregatita care ar putea sa te faca sa regreti dezastrul Tiseanu. Dar sunt sigur ca, la fel ca in toata Romania, se poate si mai rau.

Actualitate

804 vizualizari
26 feb. 2024 19:58

Primim de la cititori. Cartierul Turnătoriei, din Câmpina, uitat de autorități?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 câteva imagini surprinse în cartierul Turnătoriei, din Câmpina.

941 vizualizari
26 feb. 2024 18:41

Doi șoferi din Câmpina s-au ales cu dosare penale - unul pentru alcool, altul pentru că avea permisul anulat

În cursul zilei de duminică, 25 februarie, doi bărbați din Câmpina, aflați fiecare la volanul mașinii sale, s-au ales cu dosare penale după ce au fost opriți în trafic de polițiști, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

Alte stiri recente

1109 vizualizari
26 feb. 2024 10:01

Cinci victorii și o remiză în jocurile amicale susținute de echipa de fotbal a CS Câmpina în această iarnă

La finalul săptămânii viitoare începe returul Ligii A Prahova, la fotbal, astfel încât am considerat momentul oportun pentru o scurtă retrospectivă a jocurilor amicale disputate în această iarnă de formația pregătită de Claudiu Dumitrescu și Mugurel Dedu.

2186 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.