Lăsați copiii pe terenurile de sport ale școlilor din Câmpina! Consilierii locali vor dezbate joi un proiect privind accesul la bazele sportive școlare

Social (Categoria articolului)

În urmă cu câteva săptămâni, CâmpinaTV.ro realiza un material privind posibilitatea accesului gratuit al copiilor la bazele sportive ale unităților de învățământ, mai ales pe perioada vacanței. Aminteam atunci că discuțiile par sterile, se invocă tot felul de argumente, multe dintre ele pertinente, dar, totuși, noi considerăm că aleșii locali au datoria să găsească o soluție pentru a le permite copiilor din Câmpina să folosească pe timpul vacanței de vară terenurile de sport ale școlilor și liceelor. Unde în altă parte ar putea copiii să bată mingea?! Și vă prezentam atunci părerile conducerilor unităților de învățământ câmpinene. Detalii - aici.

Acum, după aproximtiv o lună, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina de joi, 28 iulie, ora 17.00, se află și un proiect privind aprobarea unor reglementări cu privire la utilizarea bazelor materiale sportive ale unităților de învățământ și cluburilor sportive școlare administrate de Consiliul Local, proiect inițiat de consilierul local PMP, Marius Anghelescu.
Salutăm această inițiativă și sperăm să se găsească cele mai bune soluții în favoarea copiiilor Câmpinei.
În același timp, studiind proiectul sunt câteva lucruri care considerăm că ar trebui reanalizate. Astfel, nu considerăm că este corect și oportun ca în acest proiect să fie inclusă și baza de pregătire a CSS ”Constantin Istrati”, singurul club sportiv școlar din Câmpina, pentru că, pe de o parte, baza sportivă de acolo este una special dedicată sportivilor de performanață, cu activități și mijloace specifice, nefolositoare copiilor care vor doar să facă mișcare, iar pe de altă parte, ar fi dificil, pentru că programul de pregătire al sportivilor de performanță este cu totul altul decât programul școlar, astfel că s-ar crea serioase probleme, astfel că o hotărâre în acest sens mai mult ar strica decât să ajute.
Conform proiectului, ”copiii și adulții au acces gratuit la bazele sportive situate în aer liber, fără a afecta orele de program ale unităților școlare”. Noi considerăm că este greșită includerea și a adulților în rândul celor care pot beneficia gratuit de aceste baze sportive. Motivațiile ar fi mai multe: copiii riscă să nu mai aibă loc de adulți; adulții își pot permite să plătească taxele necesare pentru a închiria un teren pentru a face sport, eliminându-se astfel și o posibilă concurență neloială față de cei care închiriază astfel de terenuri; se preîntâmpină riscul consumului de băuturi alcoolice în incinta școlilor, inclusiv în bazele sportive, adulții fiind mai tentați ca mai ales vara, la un fotbal, să se mai bea și o bere...
O altă prevedere a proiectului este că ”elevii unităților de învățământ din Câmpina au acces gratuit la bazele materiale sportive acoperite”, ceea ce considerăm că este foarte bine. În fine, proiectul mai prevede și posibilitatea adulților și persoanelor juridice să închirieze bazele sportive acoperite, adică sălile de sport.
Recapitulând, dacă acest proiect se va aproba în forma inițiatorului, toată lumea va avea acces liber la terenurile de sport ale școlilor, iar în sălile de sport doar elevii.
În opinia noastră, problema cea mai mare este că prin proiect fiecare unitate de învățământ urmează să-și stabilească prin regulamente proprii detaliile concrete legate de modalitatea de utilizare a bazei sportive, inclusiv orarul, ceea ce va crea unele probleme, riscându-se ca fiecare unitate de învățământ să adopte alte condiții. Poate era bun și un termen clar până la care să se adopte toate aceste prevederi sau poate și mai bine era ca acestea să fie aprobate la nivelul localității și toate unitățile de învățământ să fie datoare să le respecte.
Oricum, inițierea acestui proiect este un pas înainte în realizarea îndemnului nostru de a lăsa copiii să beneficieze de terenurile de sport ale școlilor din Câmpina.

2986 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2311 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.

2278 vizualizari
28 sept. 2023 06:28

Deea State, o tânără scriitoare din Cornu, a pus bazele Editurii OrhiDeea și a revistei cu același nume

1 comentarii

"Ambiția mea este să ofer oricărui autor șansa de a-și publica volumul ca un profesionist, luptând în același timp împotriva analfabetismului. Visul unora trebuie să servească celor care au nevoie. Promovez autori români contemporani și promovez lectura ca pilon esențial în formarea oamenilor", spune Deea State.

Alte stiri recente

230 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

435 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.