Ziua Europeană a Patrimoniului, marcată la Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua Europeană a Patrimoniului a fost sărbătorită pe întreg continentul sâmbătă, 16 septembrie 2023. Câmpina s-a aliniat pentru prima dată acestei sărbători, evenimentul fiind marcat la Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu”.

Evenimentul a fost inclus pe lista manifestărilor din cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, care are loc în perioada 1 septembrie - 1 octombrie 2023 la Câmpina.
Cu acest prilej a avut loc primul târg dedicat meșteșugarilor locali și zonali, evenimentul fiind întregit de mai multe momente artistice susținute de grupuri și ansambluri locali și zonale. De asemenea, au fost concursuri, dar dincolo de toate, au fost momente de mare bucurie, s-a simțit o zi de sărbătoare, chiar dacă ploaia a mai dat ceva de furcă organizatorilor.
La eveniment a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, alături de care s-a aflat vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Dumitru Tudone, cel care cu acest prilej a anunțat demararea demersurilor pentru aducerea Muzeului Memorial ”Nicolae Grigorescu” în administrarea municipalității câmpinene, ca o necesitate ”a întregirii patrimoniului local”, după cum a spus Dumitru Tudone.

2095 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1542 vizualizari
04 dec. 2023 08:41

Concert de colinde la Casa Tineretului din Câmpina, susținut de Corul de copii DYNAMIS

Corul de copii DYNAMIS, dirijat de profesor Alina Dobrică, va urca pe scena Casei Tineretului din Câmpina sâmbătă, 16 decembrie 2023, de la ora 17.00. Copiii vor susține un superb concert de colinde din diferite zone ale lumii. Intrarea este liberă.

2745 vizualizari
03 dec. 2023 08:38

Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu

Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.

Alte stiri recente

1111 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1521 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.