Parcările cu bariere din Câmpina, din nou în discuția Consiliului Local. Cam ca un banc de la Radio Erevan...

Actualitate (Categoria articolului)

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 25 ianuarie 2023, s-a vorbit din nou despre delicatul subiect al parcărilor cu bariere. Din păcate, discuția a semănat cu un banc de pe vremuri de la Radio Erevan...

Subiectul a fost deschis de consilierul PMP Aron Sabo, care, după ce a confundat străzile Soarelui cu Cercului, a întrebat Executivul despre o hotărâre a Consiliului Local din anul 2015, prin care se instituia o taxă specială pentru parcările cu bariere, și a vrut să știe dacă pentru locuitorii de pe Strada Soarelui - singurii care beneficiază de o parcare cu bariere în Câmpina - s-a colectat această taxă.
Că nu a știut să-i răspundă niciunul dintre membrii Executivului prezenți la acel moment al ședinței poate fi un subiect de discuție, dar vom explica de ce întrebarea consilierului Aron Sabo este demnă de Radio Erevan.
Hotărârea Consiliului Local la care s-a făcut referire este cea cu nr. 121 din 26 noiembrie 2015, prin care se instituia o taxă de 20 lei/lună sau 200 lei/an pentru utilizarea parcărilor cu bariere, dar în expunerea de motive a primarului de atunci Horia Tiseanu, inițiatorul proiectului, scrie clar că hotărârea se va aplica doar pentru parcările cu bariere care urmau să fie amenajate pe străzile Mihai Eminescu, Sg. Maj. Erou Grigore Nicolae, 1 Mai și Toma Ionescu. 
Poate era mai interesant de întrebat de ce nu se aplică hotărârea Consiliului Local prin care s-a stabilit montarea de bariere în parcările din cele patru noi locații, mai ales că - tot în 2015 - după ce Consiliul Local a alocat suma de 85.000 lei pentru montarea acestora, a avut loc și licitația pentru achiziția și montarea sistemelor de control a accesului autovehiculelor, licitație câștigată de societatea Eurosic Systems SRL București, valoarea totală a contractului fiind de 26.638 lei fără TVA. Și de atunci, nu s-a mai întâmplat nimic în acele parcări din Câmpina, barierele nefiind montate nici în ziua de azi...
Până la elucidarea situației și rezolvarea problemei parcărilor în Câmpina, pentru care și noua adminisrație a încercat o serie de reglementări pe Strada Republicii, dar care nici ele nu au fost puse în aplicare nici până astăzi, situația de la ședința Consiliului Local rămâne ca la Radio Erevan - nu e Cercului este Soarelui, iar taxa nu este pentru locuitorii de unde există bariere, ci pentru alții, unde barierele nu au mai fost montate!

4179 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Inspector 28.01.2023 16:29 Sunt niște incompetenți și primarul di cei din consiliu. Dau vina unii pe alții. Legea e foarte clara. Executivul propune și pune în aplicare după ce Legislativul decide.

Actualitate

1929 vizualizari
01 apr. 2023 12:35

Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina are un elev calificat la Olimpiada Națională la analiza produselor alimentare

În acest an școlar au fost foarte multe rezultate foarte bune la olimpiadele școlare la nivel județean, mulți elevi ai unităților de învățământ câmpinene calificându-se la olimpiadele naționale.

1704 vizualizari
01 apr. 2023 09:05

Lovitură de teatru! Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul privind înființarea Centrului Cultural a fost aprobat

2 comentarii

UPDATE - Această știre a fost o păcăleală de 1 aprilie. Celor care ne-au felicitat sau ne-au criticat, celor care s-au amuzat alături de noi, tuturor le mulțumim pentru că ne citesc!
La câteva zile după ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, în care - printre altele - a fost respins, pentru a treia oară în acest mandat, proiectul de înființare a unui Centru Cultural, a venit lovitura de teatru: Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul de înființare a Centrului Cultural a fost aprobat!

Alte stiri recente

1539 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

712 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.