Parcările cu bariere din Câmpina, din nou în discuția Consiliului Local. Cam ca un banc de la Radio Erevan...

Actualitate (Categoria articolului)

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 25 ianuarie 2023, s-a vorbit din nou despre delicatul subiect al parcărilor cu bariere. Din păcate, discuția a semănat cu un banc de pe vremuri de la Radio Erevan...

Subiectul a fost deschis de consilierul PMP Aron Sabo, care, după ce a confundat străzile Soarelui cu Cercului, a întrebat Executivul despre o hotărâre a Consiliului Local din anul 2015, prin care se instituia o taxă specială pentru parcările cu bariere, și a vrut să știe dacă pentru locuitorii de pe Strada Soarelui - singurii care beneficiază de o parcare cu bariere în Câmpina - s-a colectat această taxă.
Că nu a știut să-i răspundă niciunul dintre membrii Executivului prezenți la acel moment al ședinței poate fi un subiect de discuție, dar vom explica de ce întrebarea consilierului Aron Sabo este demnă de Radio Erevan.
Hotărârea Consiliului Local la care s-a făcut referire este cea cu nr. 121 din 26 noiembrie 2015, prin care se instituia o taxă de 20 lei/lună sau 200 lei/an pentru utilizarea parcărilor cu bariere, dar în expunerea de motive a primarului de atunci Horia Tiseanu, inițiatorul proiectului, scrie clar că hotărârea se va aplica doar pentru parcările cu bariere care urmau să fie amenajate pe străzile Mihai Eminescu, Sg. Maj. Erou Grigore Nicolae, 1 Mai și Toma Ionescu. 
Poate era mai interesant de întrebat de ce nu se aplică hotărârea Consiliului Local prin care s-a stabilit montarea de bariere în parcările din cele patru noi locații, mai ales că - tot în 2015 - după ce Consiliul Local a alocat suma de 85.000 lei pentru montarea acestora, a avut loc și licitația pentru achiziția și montarea sistemelor de control a accesului autovehiculelor, licitație câștigată de societatea Eurosic Systems SRL București, valoarea totală a contractului fiind de 26.638 lei fără TVA. Și de atunci, nu s-a mai întâmplat nimic în acele parcări din Câmpina, barierele nefiind montate nici în ziua de azi...
Până la elucidarea situației și rezolvarea problemei parcărilor în Câmpina, pentru care și noua adminisrație a încercat o serie de reglementări pe Strada Republicii, dar care nici ele nu au fost puse în aplicare nici până astăzi, situația de la ședința Consiliului Local rămâne ca la Radio Erevan - nu e Cercului este Soarelui, iar taxa nu este pentru locuitorii de unde există bariere, ci pentru alții, unde barierele nu au mai fost montate!

4434 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Inspector 28.01.2023 16:29 Sunt niște incompetenți și primarul di cei din consiliu. Dau vina unii pe alții. Legea e foarte clara. Executivul propune și pune în aplicare după ce Legislativul decide.

Alte stiri recente

950 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

1079 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.