Georgeta Popescu, aproape de finalul unui sezon de iarnă foarte bun

Interviuri (Categoria articolului)

După mai multe luni petrecute în cantonamente și la competiții, Georgeta Popescu, campioana olimpică în proba de monobob, la tineret, s-a întors pentru câteva zile acasă, la Câmpina. Pentru că noi promovăm valorile și v-am prezentat de fiecare dată rezultatele singurei sportive în activitate din Câmpina, care este cetățean de onoare al localității, nu puteam rata ocazia unei discuții pe tema sezonului de iarnă care stă să se încheie.

Georgeta Popescu a participat în acest sezon de iarnă la cantonamente și competiții în Norvegia, Letonia, Elveția, Austria și Germania, iar peste câteva zile va pleca din nou în Austria, acolo unde vor avea loc Campionatele Naționale ale României, pentru că în țara noastră nu există, din păcate, nicio pârtie care să ofere posibilitatea desfășurării acestor întreceri. Campioana noastră și-a prezentat medaliile și trofeele câștigate numai în acest sezon, a vorbit despre fiecare în parte, dar ne-a povestit și cum arată o zi de cantonament la finalul căreia palmele sale arată așa cum se vede într-una dintre imagini. ”Este un sport dur, dar frumos și care îți oferă foarte multe satisfacții”, concluziona Georgeta Popescu.
De asemenea, invitata noastră ne-a mai vorbit despre dificultățile pe care le întâmpină, despre schimbarea antrenorului, despre faptul că, din păcate, noi ca țară suntem prea săraci pentru a ne lupta cu granzii în aceste sporturi de iarnă, exemplul cel mai elocvent fiind cel al echipamentului: ”Eu concurez pe un bob din 2015, pe care am onoarea să-l pilotez după Andreea Grecu și Maria Constantin care este acum antrenoare în Germania. Pentru acest bob, avem o singură pereche de patine, de care trebuie să avem mare grijă. Pentru a face o comparație, germanii, pe care îi mai învingem uneori, chiar și la ei acasă, au în fiecare an bob nou și au câte trei perechi de patine pentru concurs și trei perechi de patine pentru antrenamente”.
În paralel cu sportul, Georgeta Popescu este și studentă în anul III la Facultatea de Educație Fizică și Sport de la Brașov. După Naționalele României din... Austria, pentru câmpineanca noastră va urma o intervenție chirurgicală la genunchi, după o accidentare, iar pentru sezonul viitor de iarnă își dorește să fie și mai puternică, să obțină rezultate și mai bune și... ”echipament cât de cât decent”. Marele ei vis rămâne o medalie olimpică la seniori.

5416 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

2206 vizualizari
30 mai 2023 20:05

Cosmin Raț: ”Cu un parteneriat cu Consiliul Județean, Centrul de Primiri Urgențe pe locul fostului cinematograf ar putea deveni realitate”

1 comentarii

Consilierul local Cosmin Raț, secretar general al Partidului Oamenilor Liberi, a fost invitatul unei emisiuni la CâmpinaTV.ro în care am discutat despre actualitatea politică și administrativă locală.

2492 vizualizari
25 mai 2023 07:17

Alin Moldoveanu: ”Proiectele cu fonduri extrabugetare din învățământ depășesc 20 milioane euro”

1 comentarii

Câmpina are în diverse faze numeroase proiecte cu fonduri europene sau cu fonduri guvernamentale, în mai multe domenii de activitate. Valoarea acestora este impresionantă, atât dacă ne raportăm la ce se întâmpla până acum, mai ales în perioada în care fondurile europene erau blocate, cât și dacă ne raportăm la valoarea lor efectivă. 

Alte stiri recente

689 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

897 vizualizari
03 iun. 2023 16:40

Liga A Prahova. CS Câmpina - Avântul Măneciu 3-0

Meci cu aer de vacanță la ultima reprezentație a CS Câmpina pe teren propriu. A fost o victorie care nu folosește nimănui, iar la final, părea că nimeni nu pleacă acasă fericit, după cele aproape două ore petrecute la terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina.