Introducerea parcometrelor în parcările publice, din nou în atenția administrației câmpinene

Actualitate (Categoria articolului)

Despre montarea de parcometre în parcările publice din municipiul Câmpina s-a mai discutat anii trecuți la nivelul Consiliul Local Câmpina. Dar nu s-a mers niciodată mai departe de... vorbe. Subiectul a fost readus în atenția Consiliului Local, la ședința ordinară din 21 noiembrie, de către consilierul Elena Albu, care a fost extrem de dură la adresa Primăriei Câmpina.

"De ce oare un raport de audit intern la Primărie, în care se spune că veniturile din parcările cu plată nu acoperă decât 30% din cheltuielile care se fac pentru aceste parcări, inclusiv cheltuieli salariale, nu a generat nicio măsură?! Aceste parcări sunt, din câte știu eu, în subordinea Direcției de Investiții. Se poate face o analiză cât costă un parcometru, unde omul plătește la oră, nu ca acum, și atunci că probabil încasările ar acoperi toate cheltuielile, iar acel parcometru s-ar amortiza poate într-un an. Dar nu a făcut nimeni o astfel de analiză. Pentru că nu ne interesează, pentru că nu trăim din ce producem și atunci clar nu ne interesează! Dar ținem aceste parcări în subordinea unui serviciu, ca să fie serviciu și nu birou, lucru care nu mi se pare corect. Știu de mult asta, dar este prima oară când o spun public. Chiar sunt indignată de nepăsarea oamenilor, am crezut că mentalitatea angajaților de la Primărie se va schimba odată cu creșterea salariilor", a spus consilierul Elena Albu. (video)
Răspunsul (parțial) a venit din partea primarului Horia Tiseanu: "Chiar dacă problema parcometrelor s-a pus de mai multe ori, ea nu a fost propusă efectiv în buget. Haideți să ne gândim la această problemă, să vedem cât ar costa niște parcometre și să le includem, de exemplu, în bugetul anului 2019. Sunt de acord cu doamna Albu, nu sunt niște parcări eficiente din punct de vedere economic". În schimb, primarul a ocolit subiectul grav prezentat de consilierul Elena Albu: includerea și menținerea angajaților de la aceste parcări într-o anumită structură doar pentru ca această structură să poată avea un număr mai mare de oameni, iar șefii să primească un salariu mai mare. Pentru că, precizăm, șeful unei direcții sau al unui serviciu are un salariu simțitor mai mare decât al unui șef de birou. Despre acest subiect, însă, primarul Tiseanu a tăcut, aproape complice și ne întrebăm câte astfel de situații scoase la iveală după audit, dar fără să se ia vreo măsură ulterioară, or mai fi în Primărie și nu le vom afla vreodată?! Primăria Câmpina nu le face publice, pentru că nu are niciun interes, doar vreun consilier local să se mai supere uneori și să mai vorbească despre astfel de lucruri...

4236 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Petre 26.11.2018 11:01 Să discute și despre wc-ul public de la parcarea din centru. WC-ul se închide prea devreme. Seara nu mai este deschis și este singurul wc public din oraș. Să aibă program cât are și piața, până seara târziu.

Actualitate

594 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

778 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.

Alte stiri recente

648 vizualizari
03 mar. 2024 17:13

Gabriel Văcărescu, de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, vicecampion național la haptatlon, categoria sub 18 ani

Sâmbătă și duminică, s-au desfășurat, la București, Campionatele Naționale de probe combinate - heptatlon, pentru seniori, dar și tineret sub 23 ani, sub 20 ani, și juniori sub 18 ani și sub 16 ani.

1580 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare: