Parcul Durbac este gata. Bucurați-vă de el pentru că a fost plătit din banii dumneavoastră!

Actualitate (Categoria articolului)

Astăzi a avut loc recepția finală a lucrării de modernizare a Parcului Durbac. O investiție de 480.838 lei (fără TVA), plătită integral de la bugetul local. Parcul este acum foarte frumos. S-a făcut treabă bună acolo. Singura problemă ar fi aceea că firma constructoare s-a grăbit și la intrare în parc a pus un anunț. Că nu avem voie în parc decât de la ora 9.00 la ora 21.00 și că trebuie să păstrăm liniștea. Ca și cum ne-am putea obliga copiii să se joace în șoaptă.

O greșeală din partea firmei Cartagris Limited SRL, cea care a modernizat Parcul Durbac, greșeală remarcată și de primarul Horia Tiseanu, care a promis că va remedia problema. Anunțul pus de firma menționată va fi înlocuit cu unul standard, al Primăriei Câmpina. Pentru că nu poți impune un program pentru accesul într-un parc public și nu le poți cere copiilor să păstreze liniștea într-un loc de joacă. În plus, regulile le face cel care plătește, nu o firmă care a avut în obiectul contractului lucrări de modernizare și atât. Nu e treaba firmei să stabilească între ce ore își pot duce câmpinenii copiii într-un parc plătit chiar de ei, dacă le dă sau nu un corn să-l mănânce în parc sau să fie obligați să păstreze liniștea. Mai bine se gândea cineva să amplaseze în parc o toaletă ecologică pentru copii. Sau o țâșnitoare cu apă. Probleme pe care Primăria a promis că le va rezolva într-un viitor apropiat. Noi am propune și instalarea unor camere video de supraveghere, pentru descurajarea unor eventuali rău-voitori și pentru siguranța celor care vin în parc.
Dincolo de aceste lucruri, într-adevăr, Parcul Durbac este superb, iar imaginile arată mai multe decât am putea spune noi. Astăzi, la recepția finală a lucrării, au participat, pe lângă primarul Horia Tiseanu și mai mulți directori din Primărie, reprezentantul firmei constructoare și consilieri locali (realeși în noul mandat). Parcul Durbac este situat în Cartierul Câmpinița, lângă fostele ateliere ale Școlii Gimnaziale "Al. I. Cuza", la intersecția Bulevardului Carol I cu Aleea Panduri.

11011 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Enescu 16.06.2016 17:02 Trebuia reparată și clădirea Atelierului Școlii Generale nr.8, se putea face un mic butic pentru cei ce merg în parc....
  • luminita rotaru 17.06.2016 02:23 Orele sunt juste ,pentru copilasi si vecinii parcului,asa incàt se impiedicà intrarea adultilor,noaptea cu alchool si alte obiceiuri.
  • diana 17.06.2016 13:23 Mi se pare foarte normal sa se impuna un program orar de folosire al parcului. Nu cred ca famillile doresc sa isi duca copii la joaca dupa ora 21 cand ar trebui sa doarma pentru a fi in forma la scoala si gradinita...Si pastrarea linistii bineinteles in limitele normale, cu siguranta copii se amuza dar cred ca putem apela la bunul simt al parintilor care ii pot lasa sa se amuze fara sa tipe fara limite. Din pacate articolul incepe cu aceste parti 'negative' - care de fapt sunt niste reguli de bun simt, in loc sa ne bucuram impreuna de un parc nou atat de frumos...

Actualitate

724 vizualizari
25 sept. 2022 09:52

Consiliul Local Câmpina va aproba miercuri, 28 septembrie, noua hartă de impozitare. Vlahuță și Buciumului sunt în zona A de impozitare

Miercuri, 28 septembrie 2022, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi fiind stabilirea și delimitarea noilor zone de impozitare. Un subiect sensibil, despre care se discută de ani buni și despre care, cu siguranță, se va mai discuta. Proiectul este inițiat de consilierii Valentin Crețu, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu și Horațiu Zăgan.

411 vizualizari
24 sept. 2022 14:04

Demersuri pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 28 septembrie 2022, se află și o informare privind corespondența purtată de Primăria Câmpina pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei.

Alte stiri recente

0 vizualizari
25 sept. 2022 20:41

Liga B Prahova. Muscelul Câmpina - Viitorul Provița de Sus 2-0

FC Muscelul a revenit în fața propriilor suporteri spernd într-o evoluție cât mai bună în fața unui adversar imprevizibil - Viitorul Provița de Sus.

120 vizualizari
25 sept. 2022 18:40

Medalii prahovene la Campionatul Național de Bob. Câmpineanca Georgeta Popescu, din nou pe podium

La finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Muscel, acolo unde a avut loc zilele trecute Cupa României la bob, s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Bob.