Primarul Tiseanu și viceprimarul Pițigoi au indemnizații majorate cu 25% pentru că lucrează cu fonduri europene

Actualitate (Categoria articolului)

Prin Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, indemnizația primarului municipiului Câmpin, Horia Tiseanu, a fost stabilită la 9.425 lei brut, iar indemnizația viceprimarului Adrian Pițigoi, la 7.975 lei brut. Numai că, aceeași lege prevede, la Articolul 16, alineatul 2, majorarea cu 25% a indemnizațiilor primarilor și viceprimarilor din unitățile administrativ-teritoriale care implementează proiecte cu fonduri europene nerambursabile. Și astfel, indemnizația brută lunară a primarului Tiseanu a ajuns la 11.781 lei, iar cea a viceprimarului Pițigoi, la 9.969 lei (facsimil).

Interesant este faptul că doar Horia Tiseanu și Adrian Pițigoi iau bani în plus pentru că la Câmpina se derulează proiecte cu fonduri europene, nu și angajații din Primărie care muncesc efectiv pentru aceste proiecte. Să explicăm cu legea în față, dar pe românește. Dacă într-o localitate se implementează proiecte cu fonduri europene, primarul și viceprimarul primesc automat o indemnizație mărită cu 25%. În schimb, personalul din Primărie care lucrează la proiectele respective ar putea beneficia de o majorare a salariilor de bază cu până la 50% indiferent de numărul de proiecte în care este implicat doar în funcție de timpul alocat acestei activități și doar dacă majorarea respectivă poate fi recuperată din fonduri europene, adică dacă este considerată cheltuială eligibilă. Ceea ce la Câmpina, deocamdată, nu este cazul. Dacă tot iau bani pentru aceste proiecte, oare n-ar fi fost frumos din partea primarului și viceprimarului să se implice puțin mai mult și măcar să participe la discuțiile cu privire la oportunitatea accesării de fonduri europene pentru modernizarea transportului public din municipiu?!

Iată care sunt proiectele cu fonduri europene aflate în derulare la Câmpina, proiecte de care se ocupă trei angajați, dar pentru care primesc bani în plus primarul și viceprimarul, pentru că ei sunt primar și viceprimar 24 de ore din 24, nu opt ore pe zi, și au răspundere mare:
- Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural - Muzeul "B.P. Hasdeu", proiect de 4 milioane euro, aflat în faza de contractare
- Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale (reabilitare termică Bloc 12, Strada Victoriei) - faza de contractare, valoare în jur de 160.000 euro
- Creșterea eficienței energetice în Spitalul Municipal - etapa de evaluare, valoare aproximativ 5 milioane euro
- Creșterea eficienței energetice în Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" - etapa de evaluare, valoare de aproximativ 2 milioane euro
- Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiei de dezvoltare locală a municipiului Câmpina - valoare 50.000 euro, contractul de finanțare a fost semnat în septembrie 2017
- Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul Primăriei Câmpina - faza de evaluare.

5814 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dragomir Dumitru 17.11.2017 14:32 Curtea de conturi spune ca acele numere se vor trece pe costumele cu dungi,asa ca nu e de speriat!hehehhehehehe, culmea este ca cei doi sunt din partea opozitiei ce latra la luna ,depun motiune, bla,bla,bla,si ei gauresc bugetul local fara sa faca NIMIC.Pentru unii bugetari codul fiscal e mana cereasca, asa ca, ciocu mic lenesilor.

Actualitate

138 vizualizari
20 mar. 2023 08:22

Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

1318 vizualizari
19 mar. 2023 17:40

O tânără din Galați, la un pas să-și piardă viața în Bucegi, după ce a căzut într-o prăpastie

Salvamontiștii au fost solicitați să intervină sâmbătă, în Bucegi, pe Valea Rea, spre Cabana Mălăiești, după ce o tânără din Galați, în vârstă de 25 ani, a căzut într-o prăpastie, mai bine de 100 metri.

Alte stiri recente

1347 vizualizari
19 mar. 2023 21:23

Scurt și la... subiect, cu Nicolae Geantă, profesor la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

1136 vizualizari
19 mar. 2023 20:23

Superliga B Prahova. Sportul Câmpina - Unirea Teleajen 1-0

Arena ”Rafinăriei” arăta excelent, oferind condiții ideale pentru o partidă de fotbal, la primul joc oficial pe teren propriu din anul 2023 pentru echipa Sportul Câmpina.