Primarul Tiseanu și viceprimarul Pițigoi au indemnizații majorate cu 25% pentru că lucrează cu fonduri europene

Actualitate (Categoria articolului)

Prin Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, indemnizația primarului municipiului Câmpin, Horia Tiseanu, a fost stabilită la 9.425 lei brut, iar indemnizația viceprimarului Adrian Pițigoi, la 7.975 lei brut. Numai că, aceeași lege prevede, la Articolul 16, alineatul 2, majorarea cu 25% a indemnizațiilor primarilor și viceprimarilor din unitățile administrativ-teritoriale care implementează proiecte cu fonduri europene nerambursabile. Și astfel, indemnizația brută lunară a primarului Tiseanu a ajuns la 11.781 lei, iar cea a viceprimarului Pițigoi, la 9.969 lei (facsimil).

Interesant este faptul că doar Horia Tiseanu și Adrian Pițigoi iau bani în plus pentru că la Câmpina se derulează proiecte cu fonduri europene, nu și angajații din Primărie care muncesc efectiv pentru aceste proiecte. Să explicăm cu legea în față, dar pe românește. Dacă într-o localitate se implementează proiecte cu fonduri europene, primarul și viceprimarul primesc automat o indemnizație mărită cu 25%. În schimb, personalul din Primărie care lucrează la proiectele respective ar putea beneficia de o majorare a salariilor de bază cu până la 50% indiferent de numărul de proiecte în care este implicat doar în funcție de timpul alocat acestei activități și doar dacă majorarea respectivă poate fi recuperată din fonduri europene, adică dacă este considerată cheltuială eligibilă. Ceea ce la Câmpina, deocamdată, nu este cazul. Dacă tot iau bani pentru aceste proiecte, oare n-ar fi fost frumos din partea primarului și viceprimarului să se implice puțin mai mult și măcar să participe la discuțiile cu privire la oportunitatea accesării de fonduri europene pentru modernizarea transportului public din municipiu?!

Iată care sunt proiectele cu fonduri europene aflate în derulare la Câmpina, proiecte de care se ocupă trei angajați, dar pentru care primesc bani în plus primarul și viceprimarul, pentru că ei sunt primar și viceprimar 24 de ore din 24, nu opt ore pe zi, și au răspundere mare:
- Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural - Muzeul "B.P. Hasdeu", proiect de 4 milioane euro, aflat în faza de contractare
- Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale (reabilitare termică Bloc 12, Strada Victoriei) - faza de contractare, valoare în jur de 160.000 euro
- Creșterea eficienței energetice în Spitalul Municipal - etapa de evaluare, valoare aproximativ 5 milioane euro
- Creșterea eficienței energetice în Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" - etapa de evaluare, valoare de aproximativ 2 milioane euro
- Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiei de dezvoltare locală a municipiului Câmpina - valoare 50.000 euro, contractul de finanțare a fost semnat în septembrie 2017
- Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul Primăriei Câmpina - faza de evaluare.

5697 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dragomir Dumitru 17.11.2017 14:32 Curtea de conturi spune ca acele numere se vor trece pe costumele cu dungi,asa ca nu e de speriat!hehehhehehehe, culmea este ca cei doi sunt din partea opozitiei ce latra la luna ,depun motiune, bla,bla,bla,si ei gauresc bugetul local fara sa faca NIMIC.Pentru unii bugetari codul fiscal e mana cereasca, asa ca, ciocu mic lenesilor.

Actualitate

1112 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

1579 vizualizari
14 aug. 2022 12:28

Un bărbat de 33 ani, din Câmpina, a fost prins băut la volan la Valea Doftanei

Noaptea trecută, chiar cu puțin timp înainte de miezul nopții, polițiștii din Valea Doftanei au oprit pentru control un autoturism care circula pe DJ 102I, din direcția Teșila către satul Trăisteni.

Alte stiri recente

2192 vizualizari
14 aug. 2022 16:29

Mircea Baniciu, impresionat de publicul câmpinean. Sute de oameni au stat în ploaie să asculte și să cânte refrenele sale

Mircea Baniciu a susținut un concert extraordinar în Parcul Regele Mihai I, pe 13 august, în cadrul evenimentului ”Câmpina Summer Park Music”, organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza”.

1535 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)