CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Dezbatere publică asupra criteriilor care vor sta la baza impozitelor plătite de câmpineni pentru case și terenuri

- Actualitate -

Dezbatere publică asupra criteriilor care vor sta la baza impozitelor plătite de câmpineni pentru case și terenuri

La solicitarea Asociației "Câmpina Civică", miercuri, 19 iunie, la sediul Primăriei Câmpina a avut loc dezbaterea publică asupra proiectului de hotărâre a Consiliului Local privind aprobarea criteriilor cu punctaj și pragurile de punctaj pentru stabilirea încadrării fiscale a proprietăților din intravilanul municipiului Câmpina. Un proiect trecut destul de ușor cu vederea de mulți câmpineni, dar care este extrem de important și care - în opinia reprezentanților administrației locale câmpinene - va îndrepta o serie de situații incorecte care există în prezent.

În prezența primarului Horia Tiseanu, a viceprimarului Adrian Pițigoi, a mai multor responsabili din cadrul Primăriei Câmpina și a reprezentanților Asociației "Câmpina Civică", arhitectul șef al municipiului Câmpina, Didona Căliman, a făcut o scurtă prezentare a proiectului: "Planul Urbanistic General s-a modificat din 2013, implicit limitele intravilanului, și este necesar acum un astfel de proiect. Am încercat să realizăm lucrul acesta de-a lungul anilor, dar la momentul respectiv, criteriile nu au fost nici măcar dezbătute în Consiliul Local. S-a respins proiectul fără niciun comentariu, iar acum încercăm să le reluăm. Cu toate acestea, Biroul de Urbanism a demarat și consultări cu populația și chiar am lucrat la realizarea acestor criterii. O propunere de hartă de impozitare a fost întocmită în baza criteriilor stabilite de proiectantul PUG-ului, adică Urban Proiect București, dar nu a fost operațională, pentru că nu a intrat în dezbaterea Consiliului Local. Acum vom avea o hartă nouă, realizată pe baza noilor criterii". (video)
În cele din urmă s-a trecut la discuțiile concrete, pe marginea unora dintre criterii (pe care le puteți vedea în facsimil) legate de canalizare, calitatea drumurilor, servicii publice, patrimoniu natural sau construit etc. Ceea ce trebuie să rețineți este faptul că, în urma aplicării acestor criterii cu punctajul aferent, intravilanul municipiului Câmpina va fi împărțit în zonele de impozitare A, B, C și D, iar încadrarea în aceste zone se va raporta la limitele fiecărei proprietăți. Mai exact, se va lua fiecare proprietate în parte și i se va calcula un punctaj în funcție de criteriile stabilite de municipalitate, iar pe baza acestui punctaj se va face încadrarea în zona de impozitare. "Vom avea o viitoare hartă de impozitare în care nu vor mai fi acele zone clasice, ci va fi un mozaic, fiecare proprietate urmând a fi inclusă într-o zonă de impozitare în funcție de punctajul criteriilor, așa cum vor fi ele aprobate în Consiliul Local", a afirmat Didona Căliman.

Reprezentanții Primăriei Câmpina au dat asigurări că, imediat după aprobarea criteriilor de către Consiliul Local, noua hartă de impozitare va fi realizată și adoptată, la rândul ei, în plenul Consiliului Local, după care va fi publicată pe site-ul Primăriei pentru ca fiecare cetățean să poată ști în ce zonă de impozitare se află proprietatea sa. De asemenea, primarul Horia Tiseanu a precizat că noua hartă de impozitare se va aplica de la 1 ianuarie 2020 și chiar suntem curioși dacă va fi sau nu așa, având în vedere că 2020 este an electoral și orice posibilă modificare, mai ales când e vorba de impozite, ar putea influența electoratul.
Ca o noutate față de anii anteriori, la nivelul Primăriei Câmpina va exista o comisie care să facă propuneri anuale Consiliului Local pentru modificarea hărții de impozitare, în funcție de proprietățile depistate ca fiind abandonate, părăsite sau neîngrijite, în funcție de eventualele noi investiții, de exemplu punerea în funcțiune a rețelei de canalizare pe unele străzi sau asfaltarea altor străzi.
La întrebarea noastră dacă la nivelul Primăriei Câmpina s-a făcut vreo simulare privind efectul financiar al aplicării acestor criterii asupra veniturilor proprii realizate de administrația locală din impozitele pe terenuri și clădiri, primarul Horia Tiseanu a răspuns că nu s-a făcut o astfel de simulare, dar că ea va trebui realizată după aprobarea criteriilor de către Consiliul Local.


19 Jun 2019 21:55 6400 vizualizari


Comentarii


  • 20.06.2019 14:47 Liliana Ivascu Sunt imobile in Campina care nu se pot racorda le canalizare, fiindca nu există pe porțiuni de stradă... Chiar se va ține cont de asta dacă se au in vedere zone, strazi...
  • 20.06.2019 07:34 Chivu Faptul ca la asemenea dezbateri nu vin cetatenii cu probleme reale din Campina mie imi ridica un mare semn de intrebare. Pai cei de pe Calea Doftanei, mai ales cei aflati acum in zona A de impozitare trebuia sa fie aici! Sa fie un semn al nepasarii si indiferentei oamenilor?! Atat de imbatranita in atitudine si comportament sa fie populatia?! Atunci, cu toate marile sale probleme, Tiseanu poate obtine un nou mandat fluierand. A paguba pentru noi!
174 vizualizari 19 May 2024 09:14 Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

UPDATE, ora 9.26 - Incendiul a fost localizat și nu mai există pericolul de propagare.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că pompierii din cadrul Detașamentelor Sinaia și Câmpina intervin pentru stingerea unui incendiu la Secăria.

citeste mai mult
1854 vizualizari 17 May 2024 21:57 Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

La inițiativa consilierului local Marius Anghelescu, la sediul Primăriei municipiului Câmpina s-a discutat zilele trecute o propunere a unui nou regulament privind parcările rezidențiale din Câmpina.  Din rândurile consilierilor locali au mai fost prezenți Valentin Crețu, Cosmin Raț și Liviu Briciu, alături de mai mulți reprezentanți ai Primăriei.

citeste mai mult
1742 vizualizari 16 May 2024 20:38 Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Prezent astăzi la Ploiești, secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a confirmat faptul că la nivelul IJP se fac verificări în urma sesizării Asociației Câmpina Curată cu privire la numărul mare de vize de flotant acordate în municipiul Câmpina.

citeste mai mult
1519 vizualizari 15 May 2024 22:25 Un judecător de la Câmpina s-a transferat la București. Altor doi colegi le-au fost respinse cererile

Un judecător de la Câmpina s-a transferat la București. Altor doi colegi le-au fost respinse cererile

La Secția pentru Judecători de la Consiliul Superior al Magistraturii a avut loc marți, 14 mai, o ședință în cadrul căreia s-au discutat cererile de transferuri ale mai multor judecători. Pe listă s-au aflat și trei judecători de la Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV