CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

- Actualitate -

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

Intitulată ”Dacii și romanii”, echipa colegiului câmpinean a învins în finală echipa Liceului ”Alexandru Ioan Cuza” din Ploiești, cu o moțiune foarte interesantă despre influența muzicală asupra tinerilor.
Echipa câmpineană este formată din Bry Daciana Stănescu (clasa a IX-a, profil științe sociale), Ștefan Enescu și Robert Ciobanu (ambii clasa a X-a, profil real), coordonarea lor fiind asigurată de profesorul de limba engleză Corina Stoian. Trebuie adăugat că Daciana a câștigat locul I și va merge la Olimpiada națională la Lectura ca abilitate de viață, profesorul său de limba română fiind Luminița Mischie, iar profesorul din gimnaziu, care a pus bazele dragostei pentru lectură, Cristina Ionescu. Acești tineri reprezintă echipa de debutanți, având doar un an de pregătire, și fac parte din Clubul de dezbateri, condus de profesor Geta Sârbu. Rezultatul lor a fost rodul unei munci de echipă, coordonatoarea acesteia fiind Diana Năstăsescu.
Cei trei tineri ne-au mărturisit că au avut emoții, dar și că vor să urmeze cariere în care aptitudinile deprinse în aceste dezbateri îi vor ajuta - Daciana vrea să devină avocat, Ștefan magistrat, iar Robert își dorește o carieră de ofițer criminalist de poliție.
Echipa ”Dacii și romanii” s-a calificat la faza națională a Olimpiadei de dezbateri academice, unde temele anunțate pentru moțiuni sunt foarte incitante: utilizarea inteligenței artificiale în artă este o amenințare la adresa creativității și unicității expresiei artistice; acordarea priorității predării istoriei și culturii locale în detrimentul perspectivelor globale; creșterea vârstei majoratului în România.


15 Apr 2024 18:08 5100 vizualizari


Comentarii


  • 17.04.2024 06:26 diss Felicitări tuturor!
390 vizualizari 28 May 2024 16:44 Incident pe DN1. Traficul este blocat în apropiere de Câmpina

Incident pe DN1. Traficul este blocat în apropiere de Câmpina

În jurul orei 16.30, pe DN1 a avut loc un incident care a dus la blocarea traficului rutier.

citeste mai mult
934 vizualizari 25 May 2024 15:58 La Florești, un tânăr băut s-a urcat pe un ATV, dar plimbarea lui a fost oprită de... polițiști

La Florești, un tânăr băut s-a urcat pe un ATV, dar plimbarea lui a fost oprită de... polițiști

Polițiștii au oprit vineri seară, la Florești, un ATV condus de un tânăr de 24 ani, din localitate. 

citeste mai mult
1686 vizualizari 23 May 2024 07:47 Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Pe DN1, la Nistorești, a avut loc miercuri, 22 mai, în jurul orei 22.30, un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unuia dintre conducătorii auto implicați, care avea permisul de conducere suspendat.

citeste mai mult
15961 vizualizari 22 May 2024 23:04 La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au înscris aproape 3.000 candidați

La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au înscris aproape 3.000 candidați

2.994 cereri de înscriere au fost depuse pentru sesiunea de admitere din mai - iunie 2024 la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, unde sunt scoase la concurs 1.340 locuri.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV