Control judiciar prelungit cu 60 de zile și încă o acuzație gravă pentru primarul Horia Tiseanu

Actualitate (Categoria articolului)

Procurorii DNA Ploiești au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar față de primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu. Decizia i-a fost anunțată vineri, cu câteva ore înainte de expirarea controlului judiciar impus după audierea de la sfârșitul lunii septembrie.

Horia Tiseanu este urmărit penal într-un dosar de corupție, fiind acuzat de DNA de luare de mită și abuz în serviciu. Ei bine, potrivit unor surse judiciare, după extinderea cercetărilor pe diferite fapte, la aceste două acuzații procurorii au mai adăugat una foarte gravă - delapidare. Am scris la momentul respectiv faptul că, în următoarele două săptămâni după audierea primarului Tiseanu la DNA Ploiești, procurorii au solicitat mai multe documente de la Primăria Câmpina. Vă reamintim că era vorba despre o listă lungă privind contractele de achiziții publice și cele de execuție lucrări din perioada 2013-2016, consumul de carburant pentru mașinile din dotarea Primăriei, chiar și dosarele de concurs pentru unele persoane angajate recent în instituție.
În urma extinderii cercetărilor, DNA a luat decizia prelungirii cu încă 60 de zile a controlului judiciar, adăugând și interdicția de a părăsi țara, interdicție pe care Horia Tiseanu nu a avut-o inițial. Cât despre noua acuzație, cea de delapidare, nu avem deocamdată informații privind faptele comise de Horia Tiseanu în acest sens.

Citiți și Horia Tiseanu este urmărit penal pentru abuz în serviciu și luare de mită

Se extinde ancheta DNA cu privire la contractele semnate de primarul Horia Tiseanu?

6921 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 28.11.2016 21:53 Sfidarea lui Tiseanu nu a avut limite. A plecat la plimbare in Macedonia cât era pus sub control. Pe bani publici, cu primăria.
  • Vlad Tepes 29.11.2016 09:24 Nu este nici o surpriza ,se fura de mult ca doar sunetem in Epoca SPAGII dupa cea de AUR.Sa speram ca toti HOTII vor fi indepartati si adusi la locul lor ,poate se stinge si aceasta CULTURA si MENTALITATE ,ca poti fura din bani publici fiind platit f.bine fara sa faci mai nimic.Nu cred ca este vreun PRIMAR sa nu fi luat SPAGA sau MITA,excluzand pe cei ce au pierdut alegerile sau au murit. Partidele stiu dar nu au SOLUTII(se fura si la varf) ei tot vor incerca sa FURE ,important e sa fie si prinsi dar nu vom PROGRESA prea curand.Se pare ca singura institutie ce traseaza directia societatii este DNA-ul din pacate,vom mai astepta sa vina alte generatii neatinse de HOTIE .
  • Ion Dandoaselea 29.11.2016 13:57 Era de asteptat sa se intample asa. Precum este de asteptat ca acesta sa fie doar varful aisbergului sau altfel zis bulgarele care de-abia a inceput sa se rostogoleasca la vale. Probabil ca vor iesi la iveala foarte multe nereguli in urma studierii documentelor de la primarie. Nereguli la achizitii publice, la acordarea de lucrari, la urmarirea acestora, la angajari, la acordarea de functii, etc. Pe langa abuzul in serviciu este incriminata si neglijenta in serviciu de care functionarii aparatului administrativ -sub directa obladuire a 'Celui mai urmarit penal fiu al municipiului'- dau dovada din plin. Nu-mi permit sa fac nici o acuzatie in sensul asta atata timp cat nu exista vreo hotarare definitiva, dar felul cum arata orasul nostru si starea in care a ajuns acesta reprezinta exemple vii a ceea ce am afirmat inainte. Am inceput prin a scrie ca tot ceea ce ne relateaza autorii articolului era de asteptat. Ce nu era de asteptat insa -in opinia mea- era faptul ca un urmarit penal sa iasa primar la alegerile din iunie. Cand toata lumea vedea ce se intampla pe langa noi, vorbea pe la colturi, se lovea de trista realitate a unui oras muribund, acest individ sa fie ales din nou. Ca multi consilieri locali fac zid in jurul sau este explicabil : sunt oameni mici, manati de propriile lor interese marunte si meschine, o masa, o deplasare pe banii contribuabilului, un mic trafic de influenta, o mica afacere cu fonduri publice, etc. Iar THL a tinut foarte strans in mana (sub obladuirea gingasa a partidului) toate aceste posturi, acordandu-le aplaudacilor lui (imi aduc aminte de un Grama, un Cord, un Briciu ostracizati si stigmatizati imediat ce au emis alte opinii decat cele ale lui El Lider Maximo). La fel nu inteleg de ce acum, in cel de-al doisprezecelea ceas, imaculatul PNL il mai tine inca in brate, de ce se mai asociaza cu imaginea unui corupt. Dar toate acestea se vor plati la alegeri pentru ca -vorba lui Iorga- cine uita nu merita!

Actualitate

1048 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1104 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

57 vizualizari
22 apr. 2024 18:38

Marius Anghelescu și-a depus dosarul de candidat independent pentru Consiliul Local Câmpina

În cursul zilei de luni, 22 aprilie, la Biroul Electoral Câmpina s-a prezentat Marius Anghelescu, care și-a depus candidatura ca independent pentru Consiliul Local Câmpina.

496 vizualizari
22 apr. 2024 11:47

PSD este primul partid care a depus la Biroul Electoral dosarele candidaților pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina

1 comentarii

PSD Câmpina a spart gheața, fiind primul partid care depune dosarele de candidați la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina, constituit pentru alegerile locale din 9 iunie 2024.