Instanța va desemna un curator special care să reprezinte Primăria Câmpina în procesul în care inculpat este primarul Horia Tiseanu

Actualitate (Categoria articolului)

Dosarul penal în care primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, este acuzat de abuz în serviciu, trafic de influență și instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată se află la Camera preliminară a Tribunalului Prahova. Aici, în fața judecătorului de Cameră preliminară, toate părțile implicate - procuror, inculpați, parte civilă - au posibilitatea de a discuta efectiv observațiile depuse instanței. Primăria Câmpina s-a constituit parte civilă în acest proces, dar până acum nu a fost reprezentată de nimeni.

În mod normal, atunci când o primărie este parte civilă într-un proces, primarul este cel care reprezintă instituția. Cum în acest caz primarul este inculpat, viceprimarul sau secretarul ar trebui să reprezinte Primăria, dar s-a decis să se ceară instanței numirea unui curator special care să reprezinte în această cauză interesele Primăriei. Prin urmare, instanța va alege un curator special dintre avocații aflați pe lista curatorilor desemnați de barou la nivelul Tribunalului Prahova. 
La termenul din 28 februarie 2018, instanța a amânat cauza pentru a da posibilitatea Parchetului să-și exprime un punct de vedere cu privire la solicitarea Primăriei Câmpina privind desemnarea unui curator special. Următorul termen este stabilit la 9 martie.
Vă reamintim că în acest dosar, alături de primarul Horia Tiseanu, au mai fost trimiși în judecată Gheorghe Ecaterinescu - fostul Director al Direcției Economice Câmpina, Carmen Gheorghe - fostul director al Poliției Locale Câmpina și Costin Milu reprezentantul legal al unei societăți comerciale, toți trei pentru complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, lui Horia Tiseanu i s-a pus poprire pe indemnizația de primar pentru recuperarea sumei de aproximativ 140.000 lei, sumă considerată prejudiciu adus bugetului local.

Citiți și Primarul Horia Tiseanu, trimis în judecată pentru trei infracțiuni. DNA i-a pus poprire pe indemnizație pentru recuperarea a 140.000 lei

 

 

4881 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cinciș Mircia 04.03.2018 21:50 Acum încep chichițele avocățești. Se va trage de timp mult și bine. Dar Pițigoi este fraier. El trebuia să reprezinte primăria dacă vroia să scape de Tiseanu
  • BD 04.03.2018 22:15 Dar inter-city Badulescu nu putea sa reprezinte Primaria?! Sau are si instanta mandria ei si nu permite accesul ...?!
  • Petre Dincă 05.03.2018 10:28 toti cei din conducerea primariei, Pitigoi, Modoveanu, Badulescu, au „datorii” la Tiseanu si nu pot spune adevarul.
  • Stefy 05.03.2018 12:24 Nu era mai firesc ca inculpatul sa își dea demisia din funcția de primar? Au făcut-o unii care erau miniștrii sau cu funcții mai mari decât cea de primar.
  • Curatitor 05.03.2018 15:54 Cum adica, are poprire pe indemnizatie si este in libertate?si ce se intampla cu elevii ? profesorul vine doar la ore sub paza ,de neinteles de ce atata amanare ,hotia este hotie si trebuie pedepsita,in felul asta le piere cheful de a mai pune botul la banul public.

Actualitate

2317 vizualizari
27 mar. 2023 17:30

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

1 comentarii

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

1600 vizualizari
26 mar. 2023 18:19

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Alte stiri recente

143 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1274 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.