”Regulamentul unui consiliu local nu trebuie să restrângă drepturile recunoscute de lege”

Actualitate (Categoria articolului)

Afirmația aparține lui Mihai Apostolache - conferențiar universitar doctor la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, director al Centrului de Studii și Cercetări Juridice și Socio-Administrative. De asemenea, Apostolache a fost deputat în perioada 2004-2012 și, în prezent, este președintele partidul Prahova în Acțiune. Într-o postare pe pagina sa de Fcebook, Mihai Apostolache s-a referit la situația de la Câmpina, privind încercarea unor consilieri de a pune pumnul în gura presei. Detalii - aici.

Iată și declarația completă a lui Mihai Apostolache:
”Dacă autoritatea locală acționează cu rea-credință, prin regulamentul de organizare și funcționare a consiliului local se poate ajunge la golirea de conținut a normelor legale care stabilesc caracterul public al ședințelor consiliului local. Legiuitorul a stabilit regula asistării la ședințele consiliului local în condițiile regulamentului de organizare și funcționare a consiliului local. Regulamentul se adoptă de consiliul local prin hotărâre. Acest document adoptat de consiliul local nu trebuie să conțină, însă, norme constrângătoare, care să restrângă dreptul recunoscut de lege. Atunci când a optat pentru o astfel de soluție legislativă, legiuitorul a dorit să pună în valoare principiul autonomiei locale și să permită autorității deliberative locale să surprindă și specificul local. Nicicum nu a urmărit să ofere autorității locale un instrument prin care să limiteze accesul publicului la ședințele consiliului local”.

2870 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Profu 26.07.2021 23:46 Profund dar pe lângă subiect. Nimeni nu a interzis nimic. Au voie să facă orice înregistrare dar din sectorul destinat presei. La dumneavoastră la ore se plimbă studenții prin sală?

Actualitate

2519 vizualizari
25 sept. 2021 20:18

La Breaza, un bărbat a fost atacat și rănit grav de un urs. Mesaj de alertă privind prezența unui urs și la Comarnic

Iată că se înmulțesc cazurile de oameni atacați de urs. S-a întâmplat foarte recent la Telega, zilele trecute la Comarnic, astăzi la Breaza și tot astăzi a fost emis un mesaj RO Alert privind prezența unui urs la Comarnic, în zona Podul Lung.

2636 vizualizari
25 sept. 2021 11:42

Președintele și vicepreședintele COSR, Mihai Covaliu, respectiv Elisabeta Lipă, în vizită la Câmpina

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) - Mihai Covaliu și vicepreședintele aceluiași for - Elisabeta Lipă, campioni olimpici și mondiali la scrimă, respectiv canotaj, s-au aflat vineri la Câmpina. Au mers la Primărie, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu, apoi au vizitat împreună baza sportivă de la Căminul Petrol și fostul sat de vacanță de pe Drumul Taberei.

Alte stiri recente

1425 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele:

1818 vizualizari
26 sept. 2021 11:16

Valentin Crețu, Adrian Vintilă și Radu Ariciu, trei câmpineni care concurează în Campionatul Național de Automobilism

În Campionatul Național de Automobilism participă și trei câmpineni și au chiar rezultate frumoase, din păcate, mai puțin cunoscute publicului larg. Este vorba de Valentin Crețu, Adrian Vintilă și Radu Ariciu, trei tineri care au determinat includerea municipiului Câmpina pe harta automobilismului românesc.