Au început lucrările la noua grădiniță din cartierul Uniunea Europeană, din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Zilele trecute au început lucrările la o nouă grădiniță în Câmpina, care va fi realizată pe Strada Uniunea Europeană, în apropierea terenului sintetic de fotbal de la Căminul Petrol. Investiția este realizată din fonduri europene și se numără printre proiectele fostei administrații locale, blocate de Ministerul Dezvoltării și deblocate de primarul Alin Moldoveanu împreună cu actualul Consiliu Local, la începutul acestui mandat.

Proiectul privind construirea și dotarea unei noi grădinițe în Câmpina a fost început în anul 2018. A urmat blocarea fondurilor europene pentru corecțiile de la lucrarea de la Calea Dacia. Odată cu instalarea noii administrații la Casa cu Grifoni, după deblocarea fondurilor europene, au apărut alte probleme: pe acest teren existau două guri de sondă, terenul era contaminat cu produse petroliere, mai mult, era traversat în subteran de o conductă aparținând OMV, iar pe deasupra trece linia electrică de medie tensiune. Având în vedere toate aceste probleme, Direcția de Sănătate Publică a cerut Primăriei să găsească un alt teren pentru construirea grădiniței, dar cum este vorba despre un proiect cu fonduri europene, amplasamentul nu poate fi schimbat, trebuie menținut cel care apare în cererea de finanțare depusă în 2018. Potrivit Primăriei Câmpina, la sfârșitul mandatului trecut, OMV a închis gurile de sondă și a ecologizat terenul. De asemenea, OMV a fost de acord cu repoziționarea conductei care trece pe acest teren. Apoi, au avut loc discuții cu reprezentanții Electrica Muntenia Nord și au fost identificate soluții astfel încât poziționarea clădirii și a spațiilor de joacă pentru copii să fie în afara zonei de protecție stabilită de deținătorul rețelei de medie tensiune.
Contractul de finanțare a fost semnat de actulul primar, Alin Moldoveanu, în aprilie anul trecut. Contractul are o valoare de 5.588.997,73 lei, iar realizarea acestui obiectiv va fi finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020. În septembrie anul trecut a fost finalizată licitația pentru proiectarea și execuția grădiniței, licitație câștigată de asocierea formată din firmele Ideal Max Construct dn Constanța (partea de construcție) și Struct Quality and Building SRL, din Afumați, Ilfov (partea de proiectare), cu prețul de 3.829.133 lei, fără TVA.
Acum, după cum spuneam, au început lcurările efective, iar termenul de finalizare a noii grădinițe este 31 decembrie 2023.

2442 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

4440 vizualizari
24 iun. 2022 07:32

Circulație oprită pe Bulevardul Bălcescu din Câmpina, de la sensul giratoriu până la Casa Tineretului, sâmbătă, 25 iunie 2022, de la 9.00 la 13.00

Primăria Câmpina anunță că traficul rutier va fi oprit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între intersecțiile cu străzile Câmpului și Orizontului, sâmbătă 25 iunie 2022, în intervalul orar 9.00-13.00.

2227 vizualizari
23 iun. 2022 21:36

Consiliul Local Câmpina a aprobat o serie de modificări în cheltuirea creditului de 25 milioane lei, contractat în 2019

Precedenta administrație câmpineană a contractat în anul 2019 un împrumut de la BCR în valoare de 25 milioane lei pentru realizarea investițiilor de interes local. La data de 20 mai 2022 se efectuaseră trageri din acest credit de peste 15,7 milioane lei, rezultând un disponibil, până la 20 mai 2023, de puțin peste 9,2 milioane lei.

Alte stiri recente

1444 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

1681 vizualizari
24 iun. 2022 07:23

Câmpina are o pleiadă de campioni sportivi în activitate. Ce facem cu ei? În ce fel îi ajută comunitatea?

Succesul colosal la înotătorului David Popovici la Mondialele de natație de la Budapesta a readus în atenție o discuție mai veche, mai amplă. Pe rețelele de socializare sau cu orice altă ocazie, persoane publice care nu au nicio legătură cu sportul, cu atât mai puțin cu această disciplină sau cu acest băiat minunat, se înghesuie să-l felicite, într-o încercare disperată de a se asocia cu succesul său, succes la care acești oameni nu au avut nicio contribuție. Dar absolut niciuna!