Au început lucrările la noua grădiniță din cartierul Uniunea Europeană, din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Zilele trecute au început lucrările la o nouă grădiniță în Câmpina, care va fi realizată pe Strada Uniunea Europeană, în apropierea terenului sintetic de fotbal de la Căminul Petrol. Investiția este realizată din fonduri europene și se numără printre proiectele fostei administrații locale, blocate de Ministerul Dezvoltării și deblocate de primarul Alin Moldoveanu împreună cu actualul Consiliu Local, la începutul acestui mandat.

Proiectul privind construirea și dotarea unei noi grădinițe în Câmpina a fost început în anul 2018. A urmat blocarea fondurilor europene pentru corecțiile de la lucrarea de la Calea Dacia. Odată cu instalarea noii administrații la Casa cu Grifoni, după deblocarea fondurilor europene, au apărut alte probleme: pe acest teren existau două guri de sondă, terenul era contaminat cu produse petroliere, mai mult, era traversat în subteran de o conductă aparținând OMV, iar pe deasupra trece linia electrică de medie tensiune. Având în vedere toate aceste probleme, Direcția de Sănătate Publică a cerut Primăriei să găsească un alt teren pentru construirea grădiniței, dar cum este vorba despre un proiect cu fonduri europene, amplasamentul nu poate fi schimbat, trebuie menținut cel care apare în cererea de finanțare depusă în 2018. Potrivit Primăriei Câmpina, la sfârșitul mandatului trecut, OMV a închis gurile de sondă și a ecologizat terenul. De asemenea, OMV a fost de acord cu repoziționarea conductei care trece pe acest teren. Apoi, au avut loc discuții cu reprezentanții Electrica Muntenia Nord și au fost identificate soluții astfel încât poziționarea clădirii și a spațiilor de joacă pentru copii să fie în afara zonei de protecție stabilită de deținătorul rețelei de medie tensiune.
Contractul de finanțare a fost semnat de actulul primar, Alin Moldoveanu, în aprilie anul trecut. Contractul are o valoare de 5.588.997,73 lei, iar realizarea acestui obiectiv va fi finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020. În septembrie anul trecut a fost finalizată licitația pentru proiectarea și execuția grădiniței, licitație câștigată de asocierea formată din firmele Ideal Max Construct dn Constanța (partea de construcție) și Struct Quality and Building SRL, din Afumați, Ilfov (partea de proiectare), cu prețul de 3.829.133 lei, fără TVA.
Acum, după cum spuneam, au început lcurările efective, iar termenul de finalizare a noii grădinițe este 31 decembrie 2023.

2969 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1197 vizualizari
04 iun. 2023 10:27

Primim de la cititori. Cu vaca prin.... Câmpina anului 2023

1 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe whatsapp la numărul 0733.388.425 aceste imagini surprinse sâmbătă seară, aproape de ora 21.00, în zona Străzii Ecaterina Teodoroiu, din cartierul Turnătoriei, din Câmpina.

2080 vizualizari
03 iun. 2023 09:36

Fântâna din fața sălii de sport de la Colegiul ”Grigorescu” Câmpina este într-o stare deplorabilă

3 comentarii

În fața sălii de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina se află o fântână arteziană. Din păcate, aceasta este o pată pe imaginea instituției și chiar a orașului.

Alte stiri recente

1643 vizualizari
04 iun. 2023 13:49

Liga A Prahova, etapa a 33-a, penultima. Rezultate și clasament

Vineri după-amiază a avut loc primul meci al penultimei etape din Liga A Prahova. Runda a continuat sâmbătă și s-a încheiat duminică. Iată rezultatele înregistrate, clasamentul și programul ultimei etape:

200 vizualizari
04 iun. 2023 13:26

Liga A Prahova. Triumf Poiana Câmpina - AFC Brebu 1-4

Meci fără miză, duminică dimineață, pe stadionul din Poiana Câmpina, unde s-au întâlnit formațiile Triumf Poiana Câmpina și AFC Brebu.