PSD Câmpina și-a prezentat proiectele pentru bugetul local - un nou sens giratoriu, parcări, o grădină publică și... fără pasaj subteran

Politică (Categoria articolului)

Cu două zile înaintea ședinței Consiliului Local Câmpina în care se va discuta proiectul privind bugetul local pentru anul 2023, filiala locală a Partidului Social Democrat a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat proiectele pe care această formațiune politică le va propune ca amendamente la bugetul local.

La conferință au participat Ioan Mușat - președintele PSD Câmpina și consilierii locali Livia Lupu și Horațiu Zăgan. Interesantă alegere în condițiile în care cei doi consilieri locali nu participă la dezbaterile privind bugetul local și nici nu-l votează, pentru a nu intra într-un conflict de interese. Ce-i drept, nu au spus nimic nici în cadrul acestei conferințe, unde a vorbit doar președintele partidului.
Amendamentele PSD Câmpina la bugetul local
După ce a lansat în mai multe rânduri, sub diverse forme, un atac la adresa consilierilor Partidului Oamenilor Liberi (pe care l-a numit ”un partid mic”, fără a-i pronunța numele), pe care i-a acuzat inclusiv de ”plagiat”, PSD revendicându-și paternitatea asupra proiectului legat de reînvierea tradiției motocrosului, președintele Ioan Mușat a prezentat amendamentele pe care social-democrații le vor avea la bugetul local:
- un sens giratoriu la intersecția străzilor Pictor Grigorescu și Plevnei, cu acces în DN1;
- parcare subterană sub actuala parcare din fața Complexului Comercial Carrefour;
- parcare subterană și supraterană pe locul fostului bazar de pe Strada I.L. Caragiale;
- amenajarea unei grădini publice în fața Căminului Petrol;
- eliminarea oricărei poziții bugetare privind pasajul subteran.
PSD Câmpina... epistolar
Președintele Ioan Mușat a mai vorbit despre o serie de "epistole" pe care le-a transmis Primăriei Câmpina, pe diverse teme:
- câte studii de fezabilitate au fost realizate în acest mandat, valoarea acestora și stadiul de implementare al acestora;
- ce s-a făcut cu cele 10 milioane lei câștigate prin proces de la Ministerul Dezvoltării, în urma corecțiilor la Calea Dacia;
- situația angajărilor din acest mandat: câte funcții au fost eliberate prin pensionare, câte prin transfer și câte funcții au fost ocupate la nivelul Primăriei Câmpina.
Aceste întrebări au fost adresate Primăriei, prin Legea 544, și urmează ca PSD să primească răspunsul.
PSD va organiza Balul Primăverii
Pe data de 4 martie 2023, PSD Câmpina, în colaborare cu un ONG, va organiza Balul Primăverii. Evenimentul va fi dedicat exclusiv doamnelor, prin această manifestare dorindu-se sărbătorirea Zilei Internaționale a Femeii. Participarea la acest bal se va face pe bază de invitație.
Bază de informații
Președintele PSD Câmpina a mai făcut o serie de declarații interesante pe tema creării unei baze de informații. ”Din 1 februarie vom începe o campanie prin care vom crea o bază de informații, pe care le vom strânge de la cetățeni, prin care să centralizăm tot ceea ce-și doresc câmpinenii, iar toate propunerile care vor fi apreciate de specialiști vor fi premiate de PSD împreună cu un ONG”.

4013 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ioana Mincu 02.02.2023 08:26 Pe vremea lui Tiseanu, nu am auzit niciodata dinspre PSD sa trimita scrisori la primarie cu ce s-a facut. Deh, erau mana in mana și se bucurau ca imparteau cascavalul. Acum, cand Moldoveanu le-a taiat cascavalul, e nasol! Le-a mai ramas doar sa intrebe una si alta... Baietii rosii vor mai avea de pus intrebari si mandatul urmator (cel putin), pentru ca vor fi din ce in ce mai mici!
  • Ionut 03.02.2023 07:20 Ioana Mincu_Tiseanu, cat a fost el de hulit, avea bunul simt sa nu plece de la sedintele consiliului inainte de Diverse si i se puneau intrebarile prin viu grai. Din aceasta cauza nu ai auzit de scrisori trimise la primarie. Cat despre cascaval, acum il imparte Moldoveanu cu altii.
  • Coco Channel 05.02.2023 08:21 Doamne ajuta!Parcarile subterane sau supraterane sunt bine venite.Sustin maxim!PSD -ul va fi din nou pe cai mari in 2024.Adversarii lor politici au facut ,din pacate ,gafe dupa gafe si poporul nu uita.

Politică

1431 vizualizari
09 apr. 2024 19:51

Aron Sabo, consilier local: ”PMP va participa la alegerile locale de unul singur, pe liste proprii”

Consilierul local al Partidului Mișcarea Populară, Aron Sabo, a fost invitatul nostru la o emisiune, prilej cu care am vorbit despre activitatea sa din acest mandat. Desigur, nu puteam rata și o discuție cu conotații politice, legată de viitoarele alegeri locale.

719 vizualizari
09 apr. 2024 18:27

Cosmin Raț, candidat POL la Primăria Câmpina: ”Voi propune întâlniri informale periodice între consilieri și Executiv”

Candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerilor locale din 9 iunie este Cosmin Raț, actual consilier local. După ce a prezentat cel mai important proiect pe care îl va realiza ca primar, dar și care va fi relația primarului Cosmin Raț cu cetățenii, în rândurile următoare, candidatul POL a vorbit despre relația pe care o va avea ca primar cu Consiliul Local.

Alte stiri recente

148 vizualizari
12 apr. 2024 15:14

Sancțiuni de peste 40.000 lei au fost aplicate de polițiștii prahoveni într-o singură zi, inclusiv la Câmpina

Polițiștii prahoveni au desfășurat activități cu caracter preventiv în mai multe localități ale județului, inclusiv la Câmpina, iar în cursul unei singure zile, 11 aprilie 2024, valoarea acestora a fost de peste 40.000 lei.

254 vizualizari
12 apr. 2024 13:32

Gabriela Adelina Codreș, judecător la Secția Penală a Judecătoriei Ploiești, a fost desemnată președintele Biroului Electoral Câmpina

Zilele trecute a avut loc desemnarea președinților și locțiitorilor Biroului Electoral din fiecare localitate, inclusiv la nivelul județului Prahova.