PSD Câmpina și-a prezentat proiectele pentru bugetul local - un nou sens giratoriu, parcări, o grădină publică și... fără pasaj subteran

Politică (Categoria articolului)

Cu două zile înaintea ședinței Consiliului Local Câmpina în care se va discuta proiectul privind bugetul local pentru anul 2023, filiala locală a Partidului Social Democrat a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat proiectele pe care această formațiune politică le va propune ca amendamente la bugetul local.

La conferință au participat Ioan Mușat - președintele PSD Câmpina și consilierii locali Livia Lupu și Horațiu Zăgan. Interesantă alegere în condițiile în care cei doi consilieri locali nu participă la dezbaterile privind bugetul local și nici nu-l votează, pentru a nu intra într-un conflict de interese. Ce-i drept, nu au spus nimic nici în cadrul acestei conferințe, unde a vorbit doar președintele partidului.
Amendamentele PSD Câmpina la bugetul local
După ce a lansat în mai multe rânduri, sub diverse forme, un atac la adresa consilierilor Partidului Oamenilor Liberi (pe care l-a numit ”un partid mic”, fără a-i pronunța numele), pe care i-a acuzat inclusiv de ”plagiat”, PSD revendicându-și paternitatea asupra proiectului legat de reînvierea tradiției motocrosului, președintele Ioan Mușat a prezentat amendamentele pe care social-democrații le vor avea la bugetul local:
- un sens giratoriu la intersecția străzilor Pictor Grigorescu și Plevnei, cu acces în DN1;
- parcare subterană sub actuala parcare din fața Complexului Comercial Carrefour;
- parcare subterană și supraterană pe locul fostului bazar de pe Strada I.L. Caragiale;
- amenajarea unei grădini publice în fața Căminului Petrol;
- eliminarea oricărei poziții bugetare privind pasajul subteran.
PSD Câmpina... epistolar
Președintele Ioan Mușat a mai vorbit despre o serie de "epistole" pe care le-a transmis Primăriei Câmpina, pe diverse teme:
- câte studii de fezabilitate au fost realizate în acest mandat, valoarea acestora și stadiul de implementare al acestora;
- ce s-a făcut cu cele 10 milioane lei câștigate prin proces de la Ministerul Dezvoltării, în urma corecțiilor la Calea Dacia;
- situația angajărilor din acest mandat: câte funcții au fost eliberate prin pensionare, câte prin transfer și câte funcții au fost ocupate la nivelul Primăriei Câmpina.
Aceste întrebări au fost adresate Primăriei, prin Legea 544, și urmează ca PSD să primească răspunsul.
PSD va organiza Balul Primăverii
Pe data de 4 martie 2023, PSD Câmpina, în colaborare cu un ONG, va organiza Balul Primăverii. Evenimentul va fi dedicat exclusiv doamnelor, prin această manifestare dorindu-se sărbătorirea Zilei Internaționale a Femeii. Participarea la acest bal se va face pe bază de invitație.
Bază de informații
Președintele PSD Câmpina a mai făcut o serie de declarații interesante pe tema creării unei baze de informații. ”Din 1 februarie vom începe o campanie prin care vom crea o bază de informații, pe care le vom strânge de la cetățeni, prin care să centralizăm tot ceea ce-și doresc câmpinenii, iar toate propunerile care vor fi apreciate de specialiști vor fi premiate de PSD împreună cu un ONG”.

3238 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ioana Mincu 02.02.2023 08:26 Pe vremea lui Tiseanu, nu am auzit niciodata dinspre PSD sa trimita scrisori la primarie cu ce s-a facut. Deh, erau mana in mana și se bucurau ca imparteau cascavalul. Acum, cand Moldoveanu le-a taiat cascavalul, e nasol! Le-a mai ramas doar sa intrebe una si alta... Baietii rosii vor mai avea de pus intrebari si mandatul urmator (cel putin), pentru ca vor fi din ce in ce mai mici!
  • Ionut 03.02.2023 07:20 Ioana Mincu_Tiseanu, cat a fost el de hulit, avea bunul simt sa nu plece de la sedintele consiliului inainte de Diverse si i se puneau intrebarile prin viu grai. Din aceasta cauza nu ai auzit de scrisori trimise la primarie. Cat despre cascaval, acum il imparte Moldoveanu cu altii.
  • Coco Channel 05.02.2023 08:21 Doamne ajuta!Parcarile subterane sau supraterane sunt bine venite.Sustin maxim!PSD -ul va fi din nou pe cai mari in 2024.Adversarii lor politici au facut ,din pacate ,gafe dupa gafe si poporul nu uita.

Politică

1749 vizualizari
21 feb. 2023 10:37

PMP Câmpina nu este de acord cu donarea, către Parohia "Nașterea Maicii Domnului", a unui teren de pe Strada Buciumului

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 22 februarie 2023, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect privind darea în folosință gratuită a unui teren de pe Strada Buciumului către Parohia Nașterea Maicii Domnului din Cartierul Voila. Este vorba de un teren de 2.290 mp, învecinat cu Casa Parohială. Legat de acest proiect, președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, ne-a transmis un punct de vedere pe care îl redăm integral.

1848 vizualizari
16 feb. 2023 21:20

Horațiu Zăgan, despre acuzele aduse de Florin Marcu: ”Nu au nicio legătură cu realitatea”

La finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc miercuri, 15 februarie, consilierul Florin Marcu l-a acuzat pe Horațiu Zăgan că este într-un conflict de interese și l-a amenințat cu... ANI.

Alte stiri recente

125 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie 2023, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

109 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.