Tabără de pictură, la Câmpina, în memoria maestrului Nicolae Grigorescu

Actualitate (Categoria articolului)

Câmpina este oraşul de care pictorul Nicolae Grigorescu şi-a legat destinul, îndrăgostit de peisajele minunate din jurul localității. Aici, la Câmpina, şi-a petrecut maestrul Grigorescu ultimii ani de viaţă. A murit în urmă cu 110 ani, pe 21 iulie 1907, iar în semn de omagiu adus marelui pictor, la Câmpina a fost organizată o tabără internațională de pictură, la care au fost invitați pictori din Macedonia și Republica Moldova.

A fost prima ediție a acestei tabere de pictură, la care, până la urmă, au participat 11 pictori, dintre care trei din Moldova de dincolo de Prut. Pictorii din Macedonia nu au putut onora invitația, din păcate. De-a lungul unei săptămâni întregi, cei 11 artişti au avut ocazia să viziteze Câmpina, să picteze peisajele sale, chiar dacă acestea nu prea mai sunt precum cele din vremea lui Grigorescu. Astăzi, chiar în ziua în care se împlinesc 110 ani de la moartea marelui pictor, la Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu" a avut loc vernisajul expoziţiei cu picturile realizate în timpul acestei tabere, eveniment la care au participat iubitori de artă şi reprezentanţi ai administraţiei locale. De asemenea, chiar în camera în care a fost refăcut atelierul lui Grigorescu, a avut loc o prezentare a vieţii marelui pictor.
Cum Primăria şi Consiliul Local Câmpina au finanţat desfăşurarea acestei prime ediţii a taberei de pictură, de la bugetul local fiind alocați 19.000 lei, artiştii au donat administrației locale tablourile realizate, acestea urmând a fi regăsite în instituţiile subordonate Primăriei.

6120 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Diana Nedelcu 21.07.2017 23:10 Cine o fi fost .... care a avut ideea de a pune jaluzele albastre in atelierul lui Grigorescu?! Ar trebui dat afara si sa i se mai interzica sa aiba vreo legatura cu arta, cu Grigorescu! O monstruozitate!
  • kodac-wolf 22.07.2017 10:15 Sa cumpere Primaria spatiu,schitele lui Grigorescu le are,tablouri se doneaza,exponate de petrol,machete se rezolva,paznici gasesti la tot pasul.Imi place peisajul cu podul.Si numai veniti cu lucruri gen am facut parcuri : in afara de cel de la Milia si de Bulevard arata deplorabil.Sunt peste 10 toate,cam multe...Si daca tot cumpara la Fibec spatiul,din terenurile de zgura sa uneasca 2 si sa faca strand,nu avem unde ne balaci.

Actualitate

1540 vizualizari
06 feb. 2023 17:39

Un autoturism s-a răsturnat pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Doi tineri au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Paralela 45, pe sensul de mers Ploiești - Câmpina, a avut loc luni după-amiază un accvident rutier, în urma căruia un autoturism s-a răstunat în afara părții carosabile.

2424 vizualizari
06 feb. 2023 14:06

S-a întâmplat la Câmpina. Tânără de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l în aerul expirat, la 9.30 dimineața!

1 comentarii

Polițiștii se întâlnesc cu tot felul de situații în trafic, dar să descoperi o fată de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l alcool pur în aerul expirat, și care se afla la volanul unui autoturism la 9.30 dimineața, parcă e prea mult!

Alte stiri recente

963 vizualizari
06 feb. 2023 21:17

Scurt și la... subiect, cu profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări atât în legătură cu cariera profesională a invitaților noștri, dar și din viața lor particulară.

1052 vizualizari
06 feb. 2023 09:40

Rezultate bune pentru înotătorii de la CS Câmpina la Cupa Ligii Performanței în Natație

Cupa Ligii Performanței în Natație, desfășurată la Complexul Sportiv de Natație Otopeni, a reunit la start sportivi de la 28 de cluburi din țară. CS Câmpina a participat cu patru sportivi, pregătiți de Adrian Stoican, care au obținut o serie de rezultate promițătoare în perspectiva viitoarelor competiții.