Comuna Cornu, în sărbătoare la cea de-a X-a ediție a Festivalului "Florilor de tei"

Eveniment (Categoria articolului)

La Cornu are loc în acest week-end tradiționalul festival al "Florilor de Tei", eveniment în cadrul căruia, sâmbătă, în prima zi, au fost premiați cei mai buni elevi și sportivi și au fost sărbătorite cele mai longevive cupluri din localitate. Festivalul are loc în fiecare an în iulie, pentru că în această lună este ziua localității. Anul acesta, Cornu împlinește 503 ani de la prima atestare documentară. Și să mai precizăm un lucru: în urmă cu puțin timp, Cornel Nanu a împlinit 25 de ani de când este primarul comunei.

Foarte multe oficialități au fost prezente la deschiderea festivalului. Alături de primarul Cornel Nanu și consilierii locali de la Cornu s-au aflat: deputatul Rodica Paraschiv, prefectulul Mădălina Lupea, președintele Consiliului Județean - Bogdan Toader, vicepreședintele CJ - Ludmila Sfârloagă, câțiva consilieri județeani și directori ai unor instituții deconcentrate, dar și primarii unor localități vecine (Sorin Popa - Comarnic, Gheorghe Stoica - Bănești, Adrian Ungureanu - Brebu, Gheorghe Ilie - Telega, Octavian Negotei - Adunați). Municipiul Câmpina a fost reprezentat de consilierul personal al primarului - Marian Dulă, iar orașul Breaza - de Ciprian Ezaru. 

După festivitatea de deschidere, a urmat acordarea unor diplome de excelență celor mai vârstnici locuitori ai comunei (Elisabeta Frăţilă, Maria Burlacu, Maria Badea) și celor nouă familii care anul acesta sărbătoresc "Nunta de aur" (Eugenia şi Constantin Hornea, Elena şi Gheorghe Gheorghe, Doina şi Ion Burloiu, Maria şi Gheorghe Ionescu, Paraschiva şi Nicolae Constantin, Elena şi Teodor Constantin, Viorica şi Ion Lazăr, Maria şi Constantin Dulgheru, Silvia şi Gheorghe Văsi). Apoi au fost premiați cei mai buni elevi de la Școala Gimnazială "Profesor Cristea Stănescu" din Cornu (copiii au primit diplome de merit și premii în bani).
- Elevii care în anul școlar recent încheiat au obținut premiul al III-lea: Gabriel Valentin Iancu, Ioana Gabriela Băjenaru, Andreea Cristina Tănase, Ionuţ Claudiu Pandele, Ioana Lăcrămioara Drăgan, Andreea Ioana Iancu;
- Elevii care în anul școlar recent încheiat au obținut premiul al II-lea: Antonio Mihai Floroiu, Paul Ştefan Duţă, Nicoleta Alexandra Oprea, Giulia Florina Floroiu, Mihai Stoenescu, Bianca Elena Voica;
- Elevii care în anul școlar recent încheiat au obținut premiul I: Teodora Neguriţă, Iulia Crăcan, Horia Barbu, Mihai Alexandru Dumitru, Andrei Cobeanu;
- Premiu special (media generală 10): Mihai Bogdan Drăgoi;
- Premiu special (cea mai mare medie la examenul de capacitate): Bianca Elena Voica.
De asemenea, au fost premiați și elevii care au participat la proiectul „Carte pentru sufletul copiilor”, ediţia a VIII-a (organizat de Şcoala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu”, Biblioteca Comunală Cornu, Vasile Pop - inițiatorul proiectului și consilierul Marius Sticlaru - cel care a sponsorizat acest proiect): Amalia Bărbat Barbu, Paula Manta, Anastasia Leescu, Teodora Stoica, Mădălina Popescu, Delia Oprea, Marta Chiţu, Ioana Florescu, Valentina Burloiu, Andra Augustin, Cosmina Vlăsceanu.
La final, au fost premiați copiii de la Clubul Sportiv Kokki, care au obținut medalii la Campionatul European de Karate din Belgia și la Campionatul Național de Karate de la Izvorani, împreună cu antrenorul lor, Flavian Grădeanu. 
Despre spectacolele din cele două seri ale festivalului vom scrie separat.

11837 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2661 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

2084 vizualizari
05 feb. 2024 21:12

Medalie de argint pentru echipa Belvedere la Olimpiada Culinară Internațională din Germania - Secțiunea desert

Echipa regională Belvedere, formată din maeștrii bucătari și cofetari din județele Prahova și Brașov, a obținut medalie de argint la Olimpiada Culinară Internațională IKA de la Stuttgart din Germania. O performanță excepțională, la care o mare contribuție și-au adus-o cele două câmpinence din echipă - Carmela Dragomir și Andra Ioana Bunea (foto), de la Cofetăriile Dulcelle.

Alte stiri recente

22 vizualizari
23 feb. 2024 19:15

Primim de la cititori. Mizerie de nedescris și pământ pietrificat pe scaune în stația de călători din cartierul Turnătoriei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 mai multe imagini cu stația de călători din cartierul Turnătoriei, din municipiul Câmpina.

1628 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.