Comuna Cornu, în sărbătoare la cea de-a X-a ediție a Festivalului "Florilor de tei"

Eveniment (Categoria articolului)

La Cornu are loc în acest week-end tradiționalul festival al "Florilor de Tei", eveniment în cadrul căruia, sâmbătă, în prima zi, au fost premiați cei mai buni elevi și sportivi și au fost sărbătorite cele mai longevive cupluri din localitate. Festivalul are loc în fiecare an în iulie, pentru că în această lună este ziua localității. Anul acesta, Cornu împlinește 503 ani de la prima atestare documentară. Și să mai precizăm un lucru: în urmă cu puțin timp, Cornel Nanu a împlinit 25 de ani de când este primarul comunei.

Foarte multe oficialități au fost prezente la deschiderea festivalului. Alături de primarul Cornel Nanu și consilierii locali de la Cornu s-au aflat: deputatul Rodica Paraschiv, prefectulul Mădălina Lupea, președintele Consiliului Județean - Bogdan Toader, vicepreședintele CJ - Ludmila Sfârloagă, câțiva consilieri județeani și directori ai unor instituții deconcentrate, dar și primarii unor localități vecine (Sorin Popa - Comarnic, Gheorghe Stoica - Bănești, Adrian Ungureanu - Brebu, Gheorghe Ilie - Telega, Octavian Negotei - Adunați). Municipiul Câmpina a fost reprezentat de consilierul personal al primarului - Marian Dulă, iar orașul Breaza - de Ciprian Ezaru. 

După festivitatea de deschidere, a urmat acordarea unor diplome de excelență celor mai vârstnici locuitori ai comunei (Elisabeta Frăţilă, Maria Burlacu, Maria Badea) și celor nouă familii care anul acesta sărbătoresc "Nunta de aur" (Eugenia şi Constantin Hornea, Elena şi Gheorghe Gheorghe, Doina şi Ion Burloiu, Maria şi Gheorghe Ionescu, Paraschiva şi Nicolae Constantin, Elena şi Teodor Constantin, Viorica şi Ion Lazăr, Maria şi Constantin Dulgheru, Silvia şi Gheorghe Văsi). Apoi au fost premiați cei mai buni elevi de la Școala Gimnazială "Profesor Cristea Stănescu" din Cornu (copiii au primit diplome de merit și premii în bani).
- Elevii care în anul școlar recent încheiat au obținut premiul al III-lea: Gabriel Valentin Iancu, Ioana Gabriela Băjenaru, Andreea Cristina Tănase, Ionuţ Claudiu Pandele, Ioana Lăcrămioara Drăgan, Andreea Ioana Iancu;
- Elevii care în anul școlar recent încheiat au obținut premiul al II-lea: Antonio Mihai Floroiu, Paul Ştefan Duţă, Nicoleta Alexandra Oprea, Giulia Florina Floroiu, Mihai Stoenescu, Bianca Elena Voica;
- Elevii care în anul școlar recent încheiat au obținut premiul I: Teodora Neguriţă, Iulia Crăcan, Horia Barbu, Mihai Alexandru Dumitru, Andrei Cobeanu;
- Premiu special (media generală 10): Mihai Bogdan Drăgoi;
- Premiu special (cea mai mare medie la examenul de capacitate): Bianca Elena Voica.
De asemenea, au fost premiați și elevii care au participat la proiectul „Carte pentru sufletul copiilor”, ediţia a VIII-a (organizat de Şcoala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu”, Biblioteca Comunală Cornu, Vasile Pop - inițiatorul proiectului și consilierul Marius Sticlaru - cel care a sponsorizat acest proiect): Amalia Bărbat Barbu, Paula Manta, Anastasia Leescu, Teodora Stoica, Mădălina Popescu, Delia Oprea, Marta Chiţu, Ioana Florescu, Valentina Burloiu, Andra Augustin, Cosmina Vlăsceanu.
La final, au fost premiați copiii de la Clubul Sportiv Kokki, care au obținut medalii la Campionatul European de Karate din Belgia și la Campionatul Național de Karate de la Izvorani, împreună cu antrenorul lor, Flavian Grădeanu. 
Despre spectacolele din cele două seri ale festivalului vom scrie separat.

11202 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1757 vizualizari
12 aug. 2022 16:40

În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară. 

2103 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I. 

Alte stiri recente

301 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)

1892 vizualizari
12 aug. 2022 13:04

Chemați la un scandal, polițiștii câmpineni au constatat că bărbatul implicat, băut bine, d-abia se dăduse jos de la volan

Joi, 11 august, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, despre faptul că soțul său este sub influența băuturilor alcoolice și face scandal.