45 de pacienți cu COVID-19 internați la Spitalul Municipal Câmpina, dintre care 10 în stare gravă la ATI

Actualitate (Categoria articolului)

În urmă cu mai bine de o săptămână, Spitalul Municipal Câmpina redevenea integral unitate-suport COVID-19. Nu s-au mai făcut internări pentru pacienții non-covid, fiind alocate 75 de paturi pentru pacienții cu COVID-19. De asemenea, odată cu repartizarea celor zece paturi de la Terapie Intensivă exclusiv pentru pacienții cu COVID, s-a impus închiderea unor secții. Despre toate acestea, dar și despre situația din momentul de față de la Spitalul Municipal am discutat cu managerul acestei instituții, dr. Călin Tiu.

În prezent, la Spitalul Municipal sunt internați 45 pacienți infectați cu SARS-CoV-2, dintre care zece pacienți sunt în stare gravă la Terapie Intensivă, toți zece fiind intubați. ”Mai grav față de valurile precedente este faptul că sunt vizați acum într-o măsură mai mare copiii, din fericire nu cu forme grave, dar și tineri, persoane sub 50 de ani. De asemenea, din informațiile preluate de la pacienți, doar doi dintre cei internați în momentul de față în spitalul nostru sunt vaccinați și niciunul dintre cei ajunși la ATI nu este vaccinat. Este doar un fapt, mai degrabă statistic, nu vreau să influențez pe nimeni pro sau contra vaccinare prin aceste cifre”, ne-a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu. (video)
Acesta a mai afirmat că în acest val patru al pandemiei sunt cazuri mai grave decât în perioadele anterioare, tot oxigenul disponibil fiind folosit pentru pacienții de la ATI. "Cele două mașini de oxigen pe care le avem produc de 20 de ori mai multă cantitate de oxigen decât maximul consumului anterior pandemiei. Cu toate acestea, începem să fim la limita necesității consumului de oxigen. Din punct de vedere al celorlalte echipamente stăm bine, avem 24 de ventilatoare, dintre care 22 noi, iar Terapia Intensivă, după cum se știe, a fost recent modernizată”, a precizat dr. Călin Tiu. (video)
Secțiile de Chirurgie, Obstetrică-Ginecologie și Boli Interne au fost închise, ele fiind în strânsă legătură cu Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Pentru pacienții non-covid funcționează doar secțiile de Recuperare Medicală, Pediatrie (parțial), Camera de Primiri Urgențe, precum și Ambulatoriul de specialitate și internările de zi pentru oncologie.

7959 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2383 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

3538 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.

Alte stiri recente

283 vizualizari
23 oct. 2021 11:22

Două sportive de la CS Câmpina, convocate la lotul național de baschet sub 14 ani

După succesul de la turneul de la Sibiu, care a marcat începutul Campionatului Național de baschet feminin pentru echipe sub 13 ani, au apărut și primele reacții. Iar acestea vin chiar de la vârf, de la nivel federal, ceea ce reprezintă un motiv de mare satisfacție pentru conducerea CS Câmpina, pentru președintele Adrian Stoican, dar și pentru antrenorul echipei feminine de baschet, Liviu Dochia.

3105 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.