Cod portocaliu de ger şi ninsori. Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus primele măsuri

Actualitate (Categoria articolului)

Până la 1 martie, judeţul Prahova este sub incidenţa unui cod portocaliu de ger şi ninsori. La Ploieşti, la sediul Prefecturii Prahova, a avut loc duminică a şedinţă a Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a dispus primele măsuri. Iată comunicatul remis presei după această şedinţă, cu precizarea că în privinţa cursurilor şcolare în judeţul Prahova, autorităţile au decis că acestea se vor desfăşura în mod normal.

"Duminică, 25 februarie 2018 s-a desfăşurat, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Prahova, şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea analizării măsurilor impuse în condiţiile avertizării meteorologice Cod Portocaliu cu interval de valabilitate 25.02.2018 - 01.03.2018, condusă de doamna prefect Ioana-Mădălina Lupea. La şedinţă au participat domnul Bogdan Andrei Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, doamna Ludmila Sfârloagă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova şi doamna Teodora Marin, city manager în Primăria Municipiului Ploieşti.
În cadrul şedinţei au fost analizate starea drumurilor naţionale şi judeţene, pregătirea utilajelor şi mijloacelor de intervenţie, stocurile de materiale antiderapante.
A fost operaţionalizat Centrul judeţean de coordonare şi conducere a intervenţiei şi au fost transmise circulare către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă în vederea instituirii serviciului de permanenţă la sediile primăriilor.
Au fost dispuse măsuri de patrulare, identificare şi transport a persoanelor fără adăpost la centrele de primire stabilite împreună cu autorităţile locale, cât şi de transportare, din timp, a pacienţilor dializaţi şi a femeilor însărcinate care, din cauza fenomenelor meteorologice, riscă să rămână blocaţi în zone izolate, la unităţile sanitare din teritoriu şi internarea acestora la secţiile de specialitate respective.
S-a solicitat amenajarea în localităţile Ciorani şi Mizil-Albeşti a unor centre de primire pentru eventualele persoane blocate în tranzit, cât şi suplimentarea echipelor de intervenţie ale Electrica, cu optimizarea activităţilor de dispecerat ale acesteia.
În municipiul Ploieşti, la cererea prefectului, se vor lua măsuri de alocare în plus a mijloacelor de transport în comun la orele de intrare la cursuri ale elevilor."

4792 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

129 vizualizari
25 mar. 2023 08:28

Desființarea Pieței, înființarea Centrului Cultural și organigrama primăriei revin pe masa consilierilor locali din Câmpina

Miercuri, 29 martie, de la ora 17.00, Consiliul Local Câmpina este convocat în ședință ordinară.

1030 vizualizari
24 mar. 2023 16:32

HIDRO PRAHOVA SA – Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 24 martie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Legii 458/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Alte stiri recente

342 vizualizari
25 mar. 2023 06:35

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.

496 vizualizari
24 mar. 2023 22:44

Ziua Porților Deschise la Poliția Județeană Prahova și Poliția Municipală Câmpina

Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii și a fost preluat ulterior pe actualul drapel al Poliţiei Române. Anul acesta se împlinesc 201 ani de la înființarea Poliției Române, iar cu această ocazie, vineri, 24 martie, porțile Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Poliției Municipale Câmpina au fost deschise pentru copii.