Parterul și primul etaj de la Căminul Energetic vor fi reabilitate cu aproape 900.000 lei

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea reparațiilor capitale ale parterului și primului etaj de la Căminul Energetic situat pe Strada Lt. Col. Erou Oprescu Adrian. Este un pas important, după atâta vreme de așteptare. Odată aprobați indicatorii tehnico-economici, acum următorul pas va fi demararea procedurilor de achiziţie publică pentru desemnarea executantului lucrării.

Despre ceea ce se întâmplă la Căminul Energetic am scris în repetate rânduri, parterul şi primul etaj fiind adevărate focare de infecţie, totul transformându-se aici, de-a lungul timpului, într-o mare hazna. Administraţia locală a reacționat mult prea lent pentru îndreptarea acestei situaţii. Vă reamintim că, până în vara anului trecut, Căminul Energetic a avut doi proprietari: etajele 2 și 3 aparțineau Primăriei Câmpina și toate camerele au fost repartizate unor chiriași, în timp ce parterul și primul etaj aparțineau Ministerului Educației, iar aici era dezastru. Din vara anului trecut, imobilul a fost preluat în totalitate de Primărie, dar din păcate nu s-a schimbat nimic și iată, a trecut și 2016. Abia acum, la final de an, se fac niște pași concreți pentru reabilitarea parterului și primului etaj. Aici vor fi amenajate 28 de spaţii locative - 24 de garsoniere şi patru apartamente cu două camere.
Lucrările vor consta în compartimentarea camerelor, reparaţii pereţi şi tavane, zugrăveli şi vopsitorii, pardoseli, amenajare grupuri sanitare în fiecare cameră, amenajare spaţiu pentru bucătării, înlocuire uşi şi ferestre, reparaţii şi termoizolaţii faţade, instalaţii sanitare (apă şi canalizare), instalaţii electrice, termice, construirea unei fose pentru colectarea apelor menajere, fosă care va fi racordată la canalizarea stradală. Valoarea totală a investiţiei este de 896.970 lei, fără TVA, adică aproape 9 miliarde lei vechi, dar în urma licitației prețul ar putea să mai scadă. Durata de realizare a acestei lucrări nu ar trebui să depăşească patru luni, din momentul începerii efective. Totul e să înceapă, reprezentanţii administraţiei locale fiind optimişti că lucrările ar putea demara în primăvara anului viitor. 

3788 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Lavy 06.12.2016 10:22 Eu nu pot sa îl mai cred pe Tiseanu decât când oi vedea ca se lucrează efectiv. De povesti suntem sătui!!!

Actualitate

585 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

772 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.

Alte stiri recente

644 vizualizari
03 mar. 2024 17:13

Gabriel Văcărescu, de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, vicecampion național la haptatlon, categoria sub 18 ani

Sâmbătă și duminică, s-au desfășurat, la București, Campionatele Naționale de probe combinate - heptatlon, pentru seniori, dar și tineret sub 23 ani, sub 20 ani, și juniori sub 18 ani și sub 16 ani.

1572 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare: