Ziua Culturii Naționale, ignorată complet la Câmpina, "orașul intelectualilor"

Actualitate (Categoria articolului)

15 ianuarie este Ziua Culturii Naționale. Așa a stabilit Parlamentul României în 2010, ca ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu să devină Ziua Culturii Naționale. Astăzi s-au împlinit 168 de ani de la nașterea poetului național și tot astăzi ar fi trebuit să sărbătorim Cultura națională. La Câmpina, însă, a fost o zi ca oricare alta. Nicio instituție culturală din al doilea municipiu al județului nu a găsit de cuviință să marcheze Ziua Culturii Naționale.

Asta se întâmplă, astăzi, în orașul în care au ales să trăiască (odinioară) Ion Heliade Rădulescu, Constantin I. Istrati, Geo Bogza sau Nicolae Grigorescu, în orașul în care marele creator Bogdan Petriceicu Hasdeu a ales să ridice pentru eternitate un castel în memoria genialei sale fiice, Iulia, prima studentă româncă admisă la Sorbona, în orașul în care genialul George Enescu susținea concerte în casele prietenilor săi. Asta se întâmplă, astăzi, în orașul despre care se spunea, cândva, că are cei mai mulți intelectuali la mia de locuitori. "Orașul intelectualilor" a uitat, însă, de această sărbătoare, a uitat de Eminescu. Încet, încet, la Câmpina se uită multe lucruri importante.
Trebuie, totuși, menționat un lucru. Pe lista manifestărilor culturale aprobate de Consiliul Local Câmpina și pentru care s-au alocat bani de la bugetul local este trecută Ziua Culturii Naționale. Apare acest eveniment printre manifestările de la Casa de Cultură "Geo Bogza". De ce nu s-a organizat nimic, asta rămâne să aflăm. Dar deja aproape că nu mai contează... 

4136 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Carol 16.01.2018 08:34 Cine sa se ocupe de cultura in Campina?! Sa luam pe rand - Fratila, Ionita (doamna), Buda, Dula, Badulescu, Pitigoi, Tiseanu?! Cine?! Ca au avut grija ca de cultura sa se ocupe numai astfel de oameni, care nu ii duce mintea decat pentru smecheriile lor. Si cand trebuie sa faca ceva, ca e musai, iese ce ati vazut cu totii la Ziua Campina! Asadar, Campina orasul intelectualilor devine doar o legenda.
  • Vasile Badiu 16.01.2018 09:30 Se apropie 24 ianuarie si sunt curios ce se va organiza in Campina cu ocazia acestui mere eveniment...

Actualitate

757 vizualizari
30 ian. 2023 22:36

În bugetul Câmpinei pentru anul 2023 este inclusă și amenajarea unui traseu de motocros

Joi, 2 februarie 2023, de la ora 17.00, este programată ședința extraordinară de îndată pentru aprobarea bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. Sunt multe lucruri interesante în proiectul bugetului local, despre unele dintre ele chiar am scris în ultimele săptămâni, dar în rândurile de față vom detalia un alt punct din buget - realizarea unui studiu de oportunitate pentru amenajarea unui teren pentru motocros.

1354 vizualizari
30 ian. 2023 19:37

Tarifele pentru utilizarea bazelor sportive de la Câmpina au fost majorate de Consiliul Local. Creșterile ajung până la 54%

1 comentarii

După cum v-am informat deja, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 25 ianuarie, au fost discutate și votate noile tarife de închiriere pentru bazele sportive din Câmpina, administrate de Clubul Sportiv. Noile tarife au fost aprobate aproape fără nicio discuție, iar inițiatorii proiectului au fost Roxana Gheorghe (Partidul Verde), Liviu Briciu (POL), Liviu Dumitrache (USR) și Andrei Duran (PSD).

Alte stiri recente

16 vizualizari
31 ian. 2023 12:17

ISU a intervenit cu șenilata la Boșilcești - Telega pentru preluarea a doi pacienți izolați

Salvatorii de la ISU Prahova au intervenit marți, 31 ianuarie 2023, pentru acordarea asistenței medicale de urgenţă în satul Boșilcești, comuna Telega.

444 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.