Ziua Culturii Naționale, ignorată complet la Câmpina, "orașul intelectualilor"

Actualitate (Categoria articolului)

15 ianuarie este Ziua Culturii Naționale. Așa a stabilit Parlamentul României în 2010, ca ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu să devină Ziua Culturii Naționale. Astăzi s-au împlinit 168 de ani de la nașterea poetului național și tot astăzi ar fi trebuit să sărbătorim Cultura națională. La Câmpina, însă, a fost o zi ca oricare alta. Nicio instituție culturală din al doilea municipiu al județului nu a găsit de cuviință să marcheze Ziua Culturii Naționale.

Asta se întâmplă, astăzi, în orașul în care au ales să trăiască (odinioară) Ion Heliade Rădulescu, Constantin I. Istrati, Geo Bogza sau Nicolae Grigorescu, în orașul în care marele creator Bogdan Petriceicu Hasdeu a ales să ridice pentru eternitate un castel în memoria genialei sale fiice, Iulia, prima studentă româncă admisă la Sorbona, în orașul în care genialul George Enescu susținea concerte în casele prietenilor săi. Asta se întâmplă, astăzi, în orașul despre care se spunea, cândva, că are cei mai mulți intelectuali la mia de locuitori. "Orașul intelectualilor" a uitat, însă, de această sărbătoare, a uitat de Eminescu. Încet, încet, la Câmpina se uită multe lucruri importante.
Trebuie, totuși, menționat un lucru. Pe lista manifestărilor culturale aprobate de Consiliul Local Câmpina și pentru care s-au alocat bani de la bugetul local este trecută Ziua Culturii Naționale. Apare acest eveniment printre manifestările de la Casa de Cultură "Geo Bogza". De ce nu s-a organizat nimic, asta rămâne să aflăm. Dar deja aproape că nu mai contează... 

4236 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Carol 16.01.2018 08:34 Cine sa se ocupe de cultura in Campina?! Sa luam pe rand - Fratila, Ionita (doamna), Buda, Dula, Badulescu, Pitigoi, Tiseanu?! Cine?! Ca au avut grija ca de cultura sa se ocupe numai astfel de oameni, care nu ii duce mintea decat pentru smecheriile lor. Si cand trebuie sa faca ceva, ca e musai, iese ce ati vazut cu totii la Ziua Campina! Asadar, Campina orasul intelectualilor devine doar o legenda.
  • Vasile Badiu 16.01.2018 09:30 Se apropie 24 ianuarie si sunt curios ce se va organiza in Campina cu ocazia acestui mere eveniment...

Actualitate

1142 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1533 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.

Alte stiri recente

2171 vizualizari
04 dec. 2023 19:30

Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, de la Otopeni, 6-9 decembrie 2023

2 comentarii

Performanță de excepție pentru natația câmpineană - Darius Coman, antrenat de Gabriel Cojocaru, sportiv la Clubul Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, care are loc la Otopeni, în perioada 6-9 decembrie 2023.

1676 vizualizari
04 dec. 2023 12:52

Sistemul de returnare – garanție începe să funcționeze și la Câmpina. Cam ca-n toată țara...

1 comentarii

Din 30 noiembrie 2023, în toată țara ar fi trebuit să intre în vigoare sistemul de returnare – garanție, al cărui principal scop este de a crește reciclarea, de a contribui la protejarea mediului.