Parcul de la Soldat din Câmpina, cu o zi înaintea expirării celui de-al treilea termen de finalizare a lucrărilor de modernizare

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 25 octombrie 2018, adică mâine, expiră prelungirea... prelungirii termenului de execuție a lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat din municipiul Câmpina. O investiție pe care o urmărim cu multă atenție încă de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, în data de 24 aprilie 2018. Este pentru a treia oară când putem folosi expresia "trebuia să fie gata, dar nu e" și cu siguranță nu se bucură nimeni de această situație.

În Centrul Civic al Câmpinei are loc modernizarea unui parc, investiție finanțată integral de la bugetul municipiului. Termenul contractual de finalizare - 4 luni, dar care nu a fost respectat pentru că a plouat mult în iunie și iulie, după cum au explicat reprezentanții firmei executante (Construct Edil SRL din Câmpineanca, județul Vrancea), iar administrația locală le-a dat dreptate. Că au adus oamenii hârtii de la ANM. Astfel că, termenul de finalizare fost prelungit până la 13 septembrie 2018. Nici a doua oară nu a fost cu noroc, deși vremea a fost excelentă, astfel că termenul a fost prelungit din nou, până la 25 octombrie 2018. Adică mâine. Și va trebui prelungit încă o dată, pentru că vedeți foarte clar din fotografiile făcute astăzi care e stadiul lucrărilor. Dacă scriem că e bătaie de joc pe banii câmpinenilor, se supără iar Primăria pe noi. Nu că ne-ar deranja, pentru că suntem obișnuiți, e o stare de fapt ca Primăria Câmpina să se supere pe cei care scriu și mai puțin pe cei care nu-și fac treaba. Precizăm că, până acum, firmei constructoare nu i s-au aplicat penalități pentru întârziere. Abia din 25 octombrie se va întâmpla acest lucru, după cum au afirmat reprezentanții Primăriei în ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii trecute. 
Și apropo de bani, după cum am scris și cu alte ocazii, modernizarea Parcului de la Soldat costa inițial 857.820 lei, dar cu schimbarea de patru ori a indicatorilor tehnico-economici s-a ajuns la o valoare de 
1.476.000 lei. Construct Edil SRL a câștigat licitația cu prețul de 1.124.376 lei fără TVA. La finalul lunii septembrie 2018, la solicitarea primarului Horia Tiseanu, Consiliul Local a aprobat suplimentarea cu 206.000 lei a sumei alocate Parcului de la Soldat, ajungându-se astfel la aproape 350.000 euro. 

Ziua Armatei va fi sărbătorită mâine în Cartierul Slobozia, la troița din fața Grădiniței nr.5. Dar la cum se mișcă lucrurile în Parcul de la Soldat, va fi o problemă și cu manifestările dedicate Zilei Naționale. Iar în Anul Centenarului, să organizezi cine știe pe unde ceremoniile de 1 Decembrie, pentru că o firmă neserioasă nu e în stare să termine modernizarea parcului, chiar ar fi de tot râsul.

7801 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bocanu 25.10.2018 08:07 Cine verifica lucrarile la acest parc?De ce nu se scot pavelele vechi si se monteaza cele noi peste ele?Ce grosime au pavelele noi ce se monteaza?Sunt cele ce s-au licitat si prevazute in proiect?

Actualitate

1574 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

1 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

1716 vizualizari
01 oct. 2023 09:07

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...

2 comentarii

După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.

Alte stiri recente

226 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

426 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.