Cutremur de 5,8 grade pe scara Richter în Vrancea, urmat de o replică de 3,2 grade

Actualitate (Categoria articolului)

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 3.38, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 150 km. Cutremurul a fost resimțit în mai multe județe și a fost urmat de o replică de 3,2 grade, la ora 5.48, după cum anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Potrivit INFP, seismul de noaptea trecută s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (24 km), Nehoiu (28 km), Întorsura Buzăului (34 km), Târgu Secuiesc (38 km) şi Slănic-Moldova (54 km). Cutremurul a fost resimţit puternic în Capitală și în mai multe județe, inclusiv Prahova, dar și în Republica Moldova, Bulgaria și Ucraina. Nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale. Alimentarea cu energie electrică a oraşului Întorsura Buzăului a fost oprită pentru scurt timp însă situaţia s-a remediat. Este cel mai puternic seism produs în România în ultimii patru ani. Conform INFP, cel de-al doilea seism, de 3,2 grade pe scara Richter, s-a produs la aproximativ aceeaşi adâncime ca şi precedentul, respectiv 148 km.

4406 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1048 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1104 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

57 vizualizari
22 apr. 2024 18:38

Marius Anghelescu și-a depus dosarul de candidat independent pentru Consiliul Local Câmpina

În cursul zilei de luni, 22 aprilie, la Biroul Electoral Câmpina s-a prezentat Marius Anghelescu, care și-a depus candidatura ca independent pentru Consiliul Local Câmpina.

495 vizualizari
22 apr. 2024 11:47

PSD este primul partid care a depus la Biroul Electoral dosarele candidaților pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina

1 comentarii

PSD Câmpina a spart gheața, fiind primul partid care depune dosarele de candidați la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina, constituit pentru alegerile locale din 9 iunie 2024.