Cutremur de 5,8 grade pe scara Richter în Vrancea, urmat de o replică de 3,2 grade

Actualitate (Categoria articolului)

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 3.38, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 150 km. Cutremurul a fost resimțit în mai multe județe și a fost urmat de o replică de 3,2 grade, la ora 5.48, după cum anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Potrivit INFP, seismul de noaptea trecută s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (24 km), Nehoiu (28 km), Întorsura Buzăului (34 km), Târgu Secuiesc (38 km) şi Slănic-Moldova (54 km). Cutremurul a fost resimţit puternic în Capitală și în mai multe județe, inclusiv Prahova, dar și în Republica Moldova, Bulgaria și Ucraina. Nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale. Alimentarea cu energie electrică a oraşului Întorsura Buzăului a fost oprită pentru scurt timp însă situaţia s-a remediat. Este cel mai puternic seism produs în România în ultimii patru ani. Conform INFP, cel de-al doilea seism, de 3,2 grade pe scara Richter, s-a produs la aproximativ aceeaşi adâncime ca şi precedentul, respectiv 148 km.

4310 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1341 vizualizari
08 iun. 2023 21:29

Alin Moldoveanu, primarul Câmpinei, s-a întors în PNL

1 comentarii

Anunțul revenirii primarului municipiului Câmpina în Partidul Național Liberal a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă comună, susținută de Alin Moldoveanu împreună cu Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean și președinte al PNL Prahova.

1772 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

4 comentarii

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

Alte stiri recente

1652 vizualizari
08 iun. 2023 20:29

”Vis de copil”, concert cu și pentru copii, la Câmpina

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 17.00, la Casa Tineretului din municipiul Câmpina va avea loc un concert intitulat ”Vis de copil”.

1925 vizualizari
08 iun. 2023 19:41

CS Câmpina a ajuns în primele opt echipe din țară. Vineri dimineață va juca în fața campioanei naționale, CSM București

După cum v-am informat în premieră, CS Câmpina a trecut de faza grupelor la turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin juniori IV și va juca în faza a doua, calificându-se între primele opt echipe din România.