”Salvatorii de vieți”, un program național de instruire în acordarea primului ajutor, poposește în septembrie și în Prahova

Social (Categoria articolului)

Fundația pentru SMURD și Groupama au lansat la mijlocul acestui an, la nivel național, un program intitulat ”Salvatorii de vieți”, un scurt curs gratuit de inițiere în acordarea primului ajutor în situații de urgență.

Voluntarii din cadrul Fundației pentru SMURD desfășoară în cadrul acestui program niște ateliere în cadrul căroa participanții sunt instruiți cum să recunoască o situație de urgență și cum să intervină corect și să acorde primul ajutor până la sosirea echipajelor specializate de intervenție.
Acest program național a plecat de la o realitate confirmată de statistici - doar 20% dintre români declară că au noțiuni de bază pentru acordarea primului ajutor, în vreme ce peste 80.000 oameni  mor anual pentru că nu primesc la timp ajutor într-o situație de urgență. 
Voluntarii Fundației pentru SMURD poposesc în luna septembrie și în Prahova. Atelierele de instruire vor avea loc sâmbătă, 23 septembrie, ora 10.00, la Sala Amsterdam, de la etajul al doilea al Hotelului Central, din Ploiești. Pentru înscrieri, puteți accesa acest link.

2098 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1661 vizualizari
04 dec. 2023 12:52

Sistemul de returnare – garanție începe să funcționeze și la Câmpina. Cam ca-n toată țara...

1 comentarii

Din 30 noiembrie 2023, în toată țara ar fi trebuit să intre în vigoare sistemul de returnare – garanție, al cărui principal scop este de a crește reciclarea, de a contribui la protejarea mediului.

1925 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu. 

Alte stiri recente

1111 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1521 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.