S-a supărat Eliro pe noi, iar Primăria Câmpina îi ia apărarea

Social (Categoria articolului)

Reprezentanții societății Eliro s-au supărat rău de tot pe noi pentru că am scris despre miliardul pe care administrația locală îl alocă de la bugetul Câmpinei pentru subvenționarea transportului public. Nu ne-au trimis drept la replică, nu ne-au dat în judecată. În schimb, s-au plâns la Primărie. Și ce face Primăria Câmpina? Ne trimite un comunicat cu "precizări". Ne spune că "informațiile prezentate nu sunt adevărate", dar confirmă suma de 108.000 lei pentru subvenționarea transportului public.

În facsimil, aveți comunicatul integral al Primăriei Câmpina, pe care îl puteți studia cu atenție. Aici aveți articolul care i-a supărat pe reprezentanții Eliro: Un miliard lei vechi pentru Eliro, subvenție de la bugetul Câmpinei

Care este, de fapt, problema? Eliro susține că firma nu este subvenționată de la bugetul local și că, de fapt, subvenția este acordată pentru transportul public. Adică se subvenționează biletele pentru mai multe categorii de populație. Corect, exact asta am scris și noi. Scrie foarte clar în articolul nostru. Numai cine se simte cu musca pe căciulă nu pricepe. Dar banii tot la Eliro se duc și asta este ceea ce încercăm noi să demonstrăm și ceea ce deranjează firma în cauză. Eliro este singura societate care asigură transportul public de persoane pe traseele interne din Câmpina. Banii de la buget nu se dau direct firmei, pentru că nici nu ar permite legea. În schimb este subvenționat transportul public, adică sunt subvenționate biletele. Beneficiarii se duc la Primărie, își ridică biletele acelea speciale, circulă cu ele, le dau șoferilor, aceștia le dau mai departe firmei, iar Primăria decontează respectivele bilete către Eliro (nu așa cum eronat scrie în comunicatul Primăriei). Și pentru treaba asta, în 2016, s-au alocat 108.000 lei de la bugetul local. Sumă pe care Primăria o recunoaște, sumă care apare în bugetul local, o sumă pe care nu am inventat-o noi, dar pe care o considerăm foarte mare având în vedere categoriile restrânse de beneficiari din municipiu care circulă pe traseele interne (de la sediul Emon spre Cimitirul "Învierea lui Lazăr", spre Spitalul Voila, spre Captare-Spital Voila și, bineînțeles, retur).

 

7407 vizualizari
9

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Carolina 01.02.2016 21:49 Tiseanu demonstreaza inca o data ca este mana in mana cu Eliro, adica cu PSD! Nu este de domeniul evidentei ca toti banii din subventionarea biletelor ajung la Eliro? Ca doar nu da primaria vreun ban in mana celor care merg cu microbuzele acestei firme. Da firmei! Este extrem de deranjant ca incearca sa ne prosteasca pe toti dar sa nu aiba o surpriza la alegeri si sa se trezeasca Tiseanu cu voturi cam cate incap intr-un microbuz de la Eliro!!!
  • Ana Maria 01.02.2016 22:36 Normal ca Primaria ia apararea firmei! L-ati vazut in ultima vreme pe Tiseanu sa ia apararea campinenilor sau acestui oras? Ia apararea firmelor, fie ca sunt de transport, fie ca sunt de asfaltare sau de orice altceva. Oare de ce?!
  • Elena 01.02.2016 22:42 Ar fi corect ca noi cetatenii , sa stim cum s-a ajuns la aceasta suma. Sa stim cate persoane beneciciaza de a ceasta facilitate. Nu cred ca o persoana cu handicap se deplaseaza prea des cu mijloacele de transport respective si nici nu cred ca pe Voila de ex. ar fi prea multi beneficiari.Deci, cum s-a anuns la suma respectiva?
  • dan 02.02.2016 06:37 Dacă facem un calcul simplu rezultă că 100 de persoane beneficiază zilnic de subvenție. Hmmm, având în vedere categoriile beneficiare și traseele, cred că mai trebuie *săpat* ca să se justifice suma.
  • Marius F 02.02.2016 10:30 Ok,se pare ca suntem la curent si noi plecati pe alte meleaguri care e anumite combinatii,tinute prin sertare si care se vorbesc pe la colturi.Ce avantaje sunt intre Eliro si cei din Baicoi de maxi sunt noi si la Campina cad fiarele.La Cord la fel.Pe Adunati,Sotrile,Bustenari de ce nu baga autocar ca la...Cornu.La fel de deplorabile la Ave sunt masinile la Floresti,Filipesti,Magureni,Targoviste(Atyc).Inainte de a veni patronii soc cu pretentii ca rca ca piese sa circule cu marfa proprie.Oare cei de la Rar inchid ochii?
  • M. Stoian 02.02.2016 11:11 Sunt foarte curioasa sa aflu cum a permis primaria Campina majorarea tarifului de transport pe ruta Gara Campina-Banesti de la 2,5 lei la 3,0 lei desi pretul carburantului a scazut?
  • ana nedelcu 02.02.2016 23:22 Toti sunt niste nemernici. In situatia in care benzina se duce in jos, au nuste hirburi de masini ei ridica pretul. Am circulat in toata tara, avem cele mai mari preturi din tara. Nu le este rusine consilierilor , primarului , viceprimarului. Nu au cum sa stie pt. ca ei nu merg cu microbuzul. Ar fi cazul sa se mai dea jos din masini . Sa se gindeasca , este an electoral, oamenii s-au mai desteptat.
  • Admin 03.02.2016 10:35 Comentariile care includ jigniri și amenintari la adresa noastra nu le publicam. In schimb, le vom anexa la plangerea pe care o vom depune la Inspectoratul Judetean de Politie Prahova. Sa stiti că, desi comentariile sunt semnate cu nume fictive, poate fi identificat serverul de pe care au fost trimise si apoi s-ar putea ajunge si la expeditor. Va spunem inca o data, daca am scris lucruri neadevarate, ne puteti actiona in instanta. Dati-ne in judecata si vom vedea cine castiga!
  • Fost sofer 02.01.2018 14:33 Am crezul ca fac si eu o branza angajandu-ma la ei.Am stat aproape un an si am plecat in Anglia.Pretentii mari pentru un orasel precum Campina.Presiuni de la sefi ca fentam camera,ca dam bilete refolosite,acuze ca furam motorina.Acum lucrez tot in domeniu pe autobuz etajat,imbracat la 4 ace,platit cu 1400 lire lunar.

Social

894 vizualizari
29 feb. 2024 18:50

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova organizează în acest an mai multe cursuri gratuite pentru șomeri

În cursul anului 2024, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova organizează mai multe cursuri de calificare, gratuite, pentru șomeri. 

1667 vizualizari
28 feb. 2024 20:47

“Dar din inimă de copil”, o nouă ediție a Târgului de Mărțișoare organizat la Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu” Câmpina

Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu" din Câmpina păstrează tradiția și a organizat și în acest an Târgul de Mărțișoare “Dar din inimă de copil”. Un eveniment caritabil, pentru care se mobilizează toată lumea - copii, părinți, bunici, cadre didactice. Ca în fiecare an, banii strânși la Târgul de Mărțișoare sunt donați pentru un caz umanitar.

Alte stiri recente

558 vizualizari
04 mar. 2024 12:00

Sute de câmpineni s-au închinat la moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou

La bisericile Sf. Nicolae și Sf. Parascheva a fost luni, 4 martie, forfotă mare. Sute de credincioși de la toate parohiile din Câmpina, dar și din localitățile limitrofe, au venit să se închine la moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou.

180 vizualizari
04 mar. 2024 11:01

Consilierul local Marius Anghelescu: ”Dacă nu ești în relații bune cu conducerea Primăriei, s-ar putea ca proiectul tău să rămână mai la urmă”

Invitat la o emisiune la CâmpinaTV.ro, consilierul local Marius Anghelescu a făcut o analiză a acestui mandat, afirmând că ”tendința în partid era să nu votezi cu Alin Moldoveanu”.