Superliga B Prahova. Sportul Câmpina - Triumf Poiana Câmpina 2-1. Victorie pentru... CSC?!

Sport (Categoria articolului)

Nici nu începuse meciul dintre Sportul Câmpina și Triumf Poiana Câmpina și atmosfera era deja încinsă, tensionată. După ce de la echipa lui ”Maradona”, Sportul Câmpina, au plecat jucători pentru a o întări pe CS Câmpina în lupta pentru promovare, cei din tabăra poienarilor se temeau că vor avea un adversar ambiționat de dorința de a-i încurca cu orice preț și a face astfel jocul CSC-ului.

Temerea poienarilor a fost alimentată la sosirea la stadion, când au văzut că suprafața de joc nu fusese degajată de zăpadă, ceea ce îngreuna jocul de pase și de posesie, evident superior, al poienarilor, liderul campiontaului. ”Mara” s-a apărat spunând că a degajat de zăpadă doar liniile terenului și că până la urmă acestea sunt condițiile pentru Liga a 5-a. S-a pus chiar problema la un moment dat ca jocul să nu se dispute... În cele din urmă, arbitrul Mihai Safta a decis că terenul este practicabil și a început jocul cu o întârziere de câteva minute.
A fost un joc aprig, dârz, cu multe ambiții și orgolii. Gazdele au părut și mai ambiționate de discuțile dinaintea jocului, în vreme ce poienarii au avut reale probleme în a ajunge la poarta adversă. În plus, oaspeții au reproșat de-a lungul partidei mai multe decizii defavorabile din partea arbitrilor, cea mai evidentă fiind neacordarea unei lovituri de pedepsă, la o pierdică la Bunea, în minutul 65.
Dincolo de toate acestea, jocul în sine a fost peste media acestui eșalon. Poienarii au început cu mai mult aplomb, Negreanu ratând în trei rânduri, din apropierea porții adverse, șansa deschiderii scorului. Jucătorii Sportului au mai echilibrat apoi disputa, iar după pauză au deschis scorul, în minutul 56, când Corneanu a transformat o lovitură de pedeapsă, pe care tot el o obținuse după o fază excelent lucrată de R. Burlacu. În vreme ce poienarii s-au enervat, alimentați de stare de tensiune de dinaintea partidei, de deciziile arbitrilor, dar și de propriile nereușite, gazdele au mai înscris o dată, prin Cafadaru, în minutul 81, din pasa aceluiași Corneanu. Golul lui Dumitrache, din minutul 87, prin care oaspeții au redus din diferență, nu a făcut decât să sporescă și mai mult starea de tensiune, iar după fluierul final și de frustrare a liderului.
O victorie puțin scontată de Sportului, dar, cu siguranță, mai favorabilă CSC-ului...

Marcatori: Corneanu (56-11m), Cafadaru (81) / Dumitrache (87).
Sportul Câmpina: C. Constantin - Ed. Constantin (71 Drăghici), Cafadaru, Biro (58 Voicu), A. Burlacu, Buștuc, Bej, Țigănuș, Coman, R. Burlacu (80 Horja), Corneanu. Antrenor: Philip Basma.
Triumf Poiana Câmpina: G. Ilie - Ad. Burchi, G. Radu, C. Dumitru, I. Dumitru (82 I. Vintilă), Stan, Bunea, Alexe (58 Pantilimonescu), Georgescu, Dumitrache, Negreanu (66 Țurlea). Antrenor: Alin Postolache.
Cartonașe galbene: Ed. Constantin (48), Corneanu (59), Voicu (68), Drăghici (90+3) / I. Vintilă (90+4).
Arbitri: Mihai Safta (Iordăcheanu) - Andrei Bobeică, Mihail Pandelea (ambii din Ploiești).
Observator: Viorel Badea (Ploiești).

Celelalte rezultate înregistrate în această etapă:
Progresul Bucov - CS Câmpina 0-4
CSO Mizil - Avântul Tomșani 2-0
AS Starchiojd - Carpați Sinaia 1-1
Petrolul Ologeni - CS Blejoi II 8-0
Viitorul Puchenii Mari - CS Scorțeni Bordeni 2-0
Olimpia Cireșanu- AS Gherghița, nedisputat
Unirea Teleajen - Brădetul Ștefești, neprogramat
Știința Albești a stat.
În clasament, Triumf Poiana Câmpina - locul,1, cu 35 puncte; Sportul Câmpina - locul 8, cu 25 puncte; CS Câmpina  locul 9, cu 24 puncte.
Etapa viitoare, Triumf Poiana Câmpina - Unirea Teleajen; CS Câmpina - CSO Mizil; Avântul Tomșani - Sportul Câmpina.

2469 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1894 vizualizari
03 aug. 2022 08:13

S-a stabilit programul primei etape în Liga A Prahova, la fotbal. Care sunt adversarele echipelor câmpinene

La sediul Asociației Județene de Fotbal Prahova a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului noii ediții de campionat în Liga A Prahova, competiția eșalon a fotbalului prahovean. Iată programul primei etape:

4742 vizualizari
28 iul. 2022 22:34

Câmpineanul Darius Coman, medalie de argint la FOTE, în ștafeta de 4x100m mixt, la natație

Performanță de excepție pentru sportul românesc, dar și pentru Câmpina. La Banska Bystrica, în Slovacia, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, echipa României a obținut medalia de argint în proba de ștafetă 4x100m mixt.

Alte stiri recente

68 vizualizari
10 aug. 2022 19:04

Trofee și amintiri frumoase, bilanțul Ansamblului ”Ghiocelul” Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid, Macedonia

La Ohrid, în Macedonia, a avut loc în perioada 4-9 august ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor al Tineretului ”Zdravko Banar”, singura formație din România prezentă la acest eveniment fiind Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina.

461 vizualizari
10 aug. 2022 15:12

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis următorul anunț public: