”Ziua bunicilor” - o inițiativă de excepție la clasele primare de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în înreaga lume la 1 octombrie, la clasele primare din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, care își desfășoară activitatea în școala de pe Strada Golești, a avut loc o inițiativă de excepție - ”Ziua bunicilor”.

Practic, mai mulți bunici au fost invitați la școală, pentru a le vorbi elevilor și nepoților despre viață, despre școală, despre Câmpina. A fost o inițiativă interesantă, pentru că, de obicei, rolul bunicilor este altul în viața nepoților lor. De ziua lor, bunicii au venit la școală, iar pentru elevii de astăzi a fost o experiență memorabilă. Sigur, și pentru bunici, unii dintre ei vizibil emoționați.
Bunicii le-au prezentat copiilor lucruri pe care le-au considerat ei interesante - de la cum arăta școala pe vremea lor, la respectul pe care îl purtau profesorilor, de la năzbâtiile pe care le făceau, ca orice copil, la tot felul de întâmplări de viață, dar și la lucruri interesante despre Câmpina. A existat și o sesiune de întrebări din partea copiilor. Cei mai mulți au dorit să știe unde au lucrat bunicii lor, astfel că partea interactivă a devenit rapid un dialog amuzant sau inedit pentru copii și plin de amintiri, unele chiar răvășitoare, pentru bunici.
De asemenea, elevii uneia dintre clasele a I-a au mers în vizită la persoanele vârstnice de la ”Conacul bunicii”, un cămin de bătrâni aflat la mică distanță de școala de pe Strada Golești. Copiii au lăsat acolo flori și mesaje, bătrânii bucurându-se cu o sinceritate și seninătate dezarmante, mulți spunând cu amărăciune că nu se mai gândește nimeni la ei.
Parafrazând finalul unui film celebru, cadrele didactice de la clasele din ciclul primar de la Colegiul Național ”Niocolae Grigorescu” au afirmat la unison că este doar începutul unui frumos proiect, care se dorește a fi nu doar continuat în anii următori, dar și perfecționat, apărând unele idei chiar de acum.

2231 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2307 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.

2278 vizualizari
28 sept. 2023 06:28

Deea State, o tânără scriitoare din Cornu, a pus bazele Editurii OrhiDeea și a revistei cu același nume

1 comentarii

"Ambiția mea este să ofer oricărui autor șansa de a-și publica volumul ca un profesionist, luptând în același timp împotriva analfabetismului. Visul unora trebuie să servească celor care au nevoie. Promovez autori români contemporani și promovez lectura ca pilon esențial în formarea oamenilor", spune Deea State.

Alte stiri recente

226 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

426 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.