Discuții pe tema salariilor din administrația locală. Primăria a solicitat clarificări de la Ministerul Muncii

Actualitate (Categoria articolului)

Ceea ce am scris în urmă cu aproximativ două săptămâni în legătură cu salariile angajaților din Primăria Câmpina și de la Poliția Locală s-a concretizat la ultima ședință a Consiliului Local. De la 1 ianuarie 2018, odată cu majorarea salariului minim brut pe economie de la 1.450 lei la 1.900 lei și cu reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, salariile mai cresc cu 8%.

În cadrul discuţiilor de la ședința Consiliului Local, mai întâi, consilierul Ion Dragomir l-a întrebat pe directorul Direcţiei Juridice și de Personal din cadrul Primăriei Câmpina dacă se puteau menţine salariile din 2017, prin modificarea coeficienţilor. „Da”, a fost răspunsul lui Iulian Anton. Despre acei coeficienți, cu care se înmulțește salariul minim pe economie pentru a rezulta salariul de bază din administrație a vorbit și consilierul Elena Albu, care consideră că, dacă nu se alegea valoarea maximă a coeficienților și se opta pentru cea minimă, poate era mult mai corect.
Consilierul Monica Clinciu a dorit să știe care este ponderea salariilor în valoarea bugetului local pentru acest an, dar nu i-a putut da nimeni un răspuns. Anul trecut, salariile au reprezentat 18% din bugetul local, dar în mod cert, anul acesta, ponderea va fi mai mare. Tot Monica Clinciu a întrebat și dacă s-au făcut sau nu evaluări la nivelul angajaților din Primărie: “Anul trecut, când am aprobat majorarea salariilor, am spus că este o reparație pentru angajații din administrația locală, având în vedere faptul că ani de zile au avut salarii foarte mici. Pe de altă parte, tot atunci am spus că aceste salarii mărite trebuie să aibă ca efect și o mai mare responsabilitate din partea angajaților din Primărie și de la Poliția Locală, mai ales în relația cu cetățenii. Aș vrea să știu dacă s-a schimbat ceva, dacă s-a făcut o evaluare a personalului și care este situația”. 
Răspunsul l-a primit din partea primarului Horia Tiseanu: “Evaluarea personalului urmează să se realizeze. Am dat dispoziție Direcției Juridice și de Personal să realizeze un regulament în baza căruia să puteam reduce salariile, dacă este cazul, în funcție de evaluările întocmite de șefii de la birouri, compartimente, direcții”. 

O discuţie aparte s-a făcut şi pe tema salariilor angajaților de la instituțiile din subordinea Primăriei și Consiliului Local. Vă reamintim că, anul trecut, de salarii majorate au beneficiat doar angajații din Primărie și de la Poliția Locală, nu și cei de la Muzeul Hasdeu, Biblioteca Municipală (ambele instituții fără personalitate juridică, aflate în aparatul de specialitate al primarului), Casa Tinertului, Casa de Cultură, Serviciul Public al Pieței Centrale, Creșa Municipală, Cantina Socială, Centrul de Asistență Socială și Clubul Sportiv. Toate acestea sunt instituții publice subordonate administrației locale, dar Primăria le-a încadrat la alte categorii și nu la administrație locală, ceea ce a generat numeroase discuții. 
Directorul Direcției Juridice, Iulian Anton, a anunțat în plenul Consiliului Local că a trimis o adresă Ministerului Muncii prin care a solicitat clarificări „să vedem dacă noi am interpretat corect legislaţia în vigoare şi dacă am încadrat corect personalul, inclusiv cel din serviciile şi instituţiile din subordinea Primăriei şi Consiliului Local”. Acum, se așteaptă răspuns. Ce se va întâmpla dacă oamenii au dreptate și salariile lor ar fi trebuit majorate încă de anul trecut?

Citiți și Salariile din Primăria Câmpina mai cresc puțin. Cu doar 7-10%...

4212 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Miron 31.01.2018 21:41 Salarii crescute? Poate ar fi bine să cunoastem ce sarcini de serviciu au cei care se ocupa cu lucrarile de reparatii?Merită mărite salariile acestor functionari publici, cand ei uita ca trebuie sa repare bancile din oras si să pregatească pavazarea orasului de sărbatori,cand au realizat un tobogan in loc de alee pentru pacientii Dispensarului de pe Calea Doftanei si nu au realizat mai nimic anul trecut?Din partea mea,calificativ nesatisfacator si aplicată legea.

Actualitate

10 vizualizari
01 iun. 2023 08:35

Cardurile de sănătate duplicat se pot ridica și de la sediile primăriilor, inclusiv la Câmpina

Casa de Asigurări de Sănătate Prahova a anunțat că eliberarea cardurilor naționale de sănătate duplicat se pot ridica și de la sediile primăriilor, pentru localitățile cu care CAS a încheiat protocoale în acest sens.

502 vizualizari
31 mai 2023 22:55

Sărbătoarea copilăriei, la Poiana Câmpina, cu multă veselie, cadouri și 1 IUNIE "scris" din copii cu șepcuțe colorate

La Poiana Câmpina, Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită astăzi, pentru ca mâine, 1 Iunie 2023, elevii să poată participa la un eveniment devenit tradiție - "Ultimul clopoțel", la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din localitate. Evenimentul de astăzi s-a desfășurat mai întâi în Parcul Triumf, apoi pe stadionul de la Poiana, aflat chiar lângă parc.

Alte stiri recente

669 vizualizari
31 mai 2023 20:49

Cupa României, faza județeană, sferturi de finală. Rezultate

Miercuri după-amiază au avut loc partidele contând pentru sferturile de finală din cadrul fazei județene a Cupei României.

530 vizualizari
31 mai 2023 19:48

Casa de Asigurări de Sănătate Prahova anunță demararea procedurii de contractare pentru furnizori pentru anul 2023

Casa de Asigurări de Sănătate a județului Prahova anunță furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale că, în vederea încheierii contractelor pentru anul 2023, au obligația de a transmite în format electronic documentele necesare contractării până la data de 14 iunie 2023.