Primăria Câmpina se face din nou de râs. Schițele lui Grigorescu NU vor mai fi expuse în acest week-end

Actualitate (Categoria articolului)

Până ieri, toată lumea știa că duminică, 18 septembrie, la Casa Căsătoriilor, vor fi expuse în premieră schițele maestrului Grigorescu. Astăzi aflăm că schițele nu vor mai fi expuse. Evenimentul a fost anulat pentru că nu s-a reușit introducerea tuturor schițelor în suporții speciali care să le protejeze (passe-partout-uri) și că, oricum, se dorește organizarea într-un viitor apropiat a unui eveniment dedicat special acestor schițe.

Acesta este răspunsul oficial al Primăriei Câmpina, transmis de purtătorul de cuvânt Bianca Baltac. Aproape că nu mai știm ce să credem. Este adevărat că în programul oficial al Festivalului 'Serbările Toamnei', expoziția nu apare. Dar este la fel de adevărat că acest eveniment a fost anunțat în ședința de la sfârșitul lunii august, a Consiliului Local Câmpina. Atunci, în plenul ședinței, s-a spus cu subiect și predicat că schițele lui Grigorescu vor fi expuse public în timpul festivalului. Mai mulți membri ai comisiei care se ocupă de organizarea 'Serbărilor Toamnei' au confirmat că expoziția va avea loc, au precizat data, locul, ora. Însuși primarul Horia Tiseanu a vorbit despre acest eveniment la emisiunile televizate la care a fost invitat. Apoi, au început pregătirile la etajul Casei Căsătoriilor pentru expoziție. De mai bine de două săptămâni se muncește la amenajarea spațiului, la introducerea schițelor în passe-partout-uri. Noi și alți colegi din presă am promovat evenimentul, ne-am bucurat pentru Câmpina și pentru că, în sfârșit, schițele marelui Nicolae Grigorescu vor putea fi admirate de public. Iar astăzi suntem anunțați că evenimentul nu va mai avea loc, că expoziția a fost anulată, că va fi organizată cu altă ocazie. Nu credem că motivul este acela că nu s-au introdus toate schițele în suporți și, practic, nu s-a finalizat amenajarea spațiului. Cu siguranță, motivul este altul. Nici nu mai contează, până la urmă. Dar dacă expoziția a fost anulată acum pentru a fi organizată în apropierea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, dacă se va ajunge la situația în care schițele lui Grigorescu vor fi folosite pentru ca unii politicieni să adune capital electoral, atunci va fi o nouă pată pe obrazul Câmpinei. Noi credem că asta se va întâmpla. Vom vedea dacă avem sau nu dreptate.

5714 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • radu vasile 17.09.2016 20:14 Nu este prima data.De ce nu le afiseaza langa mici si carnati in tigania de pe centru.

Actualitate

723 vizualizari
30 ian. 2023 22:36

În bugetul Câmpinei pentru anul 2023 este inclusă și amenajarea unui traseu de motocros

Joi, 2 februarie 2023, de la ora 17.00, este programată ședința extraordinară de îndată pentru aprobarea bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. Sunt multe lucruri interesante în proiectul bugetului local, despre unele dintre ele chiar am scris în ultimele săptămâni, dar în rândurile de față vom detalia un alt punct din buget - realizarea unui studiu de oportunitate pentru amenajarea unui teren pentru motocros.

1279 vizualizari
30 ian. 2023 19:37

Tarifele pentru utilizarea bazelor sportive de la Câmpina au fost majorate de Consiliul Local. Creșterile ajung până la 54%

1 comentarii

După cum v-am informat deja, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 25 ianuarie, au fost discutate și votate noile tarife de închiriere pentru bazele sportive din Câmpina, administrate de Clubul Sportiv. Noile tarife au fost aprobate aproape fără nicio discuție, iar inițiatorii proiectului au fost Roxana Gheorghe (Partidul Verde), Liviu Briciu (POL), Liviu Dumitrache (USR) și Andrei Duran (PSD).

Alte stiri recente

438 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.

3143 vizualizari
30 ian. 2023 21:45

Câmpinenii sunt invitați să depună copii ale actelor de proprietate la primărie pentru finalizarea Cadastrului General

2 comentarii

Primăria municipiului Câmpina îi invită pe cetățeni să depună copii legalizate ale documentelor de proprietate pentru realizarea și finalizarea Cadastrului General. Este vorba despre cetățenii care locuiesc în zonele unde s-au efectuat lucrări cadastrale.